Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

A tipi psikoz teşhisi konulan birini askere alırlar mı?

Ercan Yılın

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
bana yaklaşık 1 yıl önce a tipi psikoz tanısı konuldu.ve 1 yıldır tedavi görüyorum.a tipi psikoz tanısı konulmuş birini askere alırlar mı?

Ben de atipik psikoz hastasıyım. 2 defa yani 2 yıl erteleme verirler. 3. gidişinde muaf verirler. Ama ilaç raporunu, varsa engelli raporunu, epikriz raporlarını yani gerekli olabilecek raporlarını götürüyorsun.Askere elverişli değildir diyorlar ;) Ama illa askere gideceğim diyorsan alabilirler. Bu şartlar altında almazlar. Ben muaf tutuldum. 2 kez yatış ve 5 yıllık tedavi dönemim var. 2014te 3 yıl tedavim varken başvurmuştum. Askerlik şubesinde hastalığınız bölümüne hastalığını yaz ilaçlarını da gerekli bölüme ekle. Hastaneye sevkini iste.Bu hastalık askerde krizle gelebilir. O yüzden stresli bir ortamda bulunmamızı tavsiye etmiyorlar. Doktoruna da danış istersen.

Ben de şizofrenim. Normalde psikozdan askere almazlar ama benim yaptığım gibi raporlarını göstermeden başvurursan gidersin. Vatan borcudur falan diye gidelim dedik ama sonradan pişman olduk. Askerlik zor geldi.

ben saçma düşüncelerle gittim askere alkol esrar kullanmıyınca ileştim
usta birliğinde silahsız görevler yaptım anlatınca hastalığımı
bende alkol madde ye bağlı psikotik bozukluk var bi nevi şizofren işte

100 de 50 verdiler raporu

hakkari çukurcadaydım

iyide maaş alıodum çukurca da
sene sene 97 98 di galiba

askere hizmet de askerliktir

Üst Alt