Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

A.Ü. A.Ö.F. Bilgi Güncellemesi

-DORLION-

Aktif Üye
Konular
112
Reaksiyonlar
3
A.Ö.F ders durumu ve kayıt yenilemek için merkez bürosuna gittim . Tesadüfen kayıt yenileme takviminde gitmişim . Öğrendiğim yeni bilgileri aktarayım ,

Şuan devam etmekte olan kayıt yenileme 28 .02 . 2020 tarihinde son buluyor . Ders seçme ve ders kredi durumunu aof.anadolu.edu.tr adresine öğrenci şifrenizi girerek yapıyorsunuz . Bürolarda bilgisayarlar mevcut ve görevliler yardımcı oluyor . Burada bir uyarı var mutlaka haftada bir defa öğrenci sayfanıza şifrenizle giriş yapın .

Ders kitapları ücretli hale dönüştürülmüş . % 60 ve üzerinde engellilik oranı olan kişilerden kitap bedeli alınmamakta ve adreslerine aof tarafından postalanıyor . e - bülten üzerinden kitapları ve ders konuları yayınlanıyormuş .

Kayıt bedeli engellilik nedeniyle alınmıyor . % 60 oranı geçildiğinden kayıt ve yenileme harcından muaf tutuluyor . % 40 ve üzeri için bilgi alamadım . Yıllarca kayıt yenilenmemiş bile olsa görevliler bilgilerinizi girerek aktif ediyor .

Sınav giriş zamanı engellilik durumuna göre sınav salonunu değiştirebiliyorsunuz .

Ders kitapları dediğiniz gibi ücretli oldu.

Kayıt bedeli, yenileme vb. harc ücretleri %40 üzeri engellilerden alınmıyor.

Ayrıca artık bitirirken alabildiğiniz 3 ders sınavına ek olarak, geçtiğimiz yıldan beri yaz okulu da açılıyor. (Yine engelliye ücretsiz olarak.)
Uygun şartları sağlarsanız üstten de ders alabiliyorsunuz.

Bu şekilde bende, 4 yıllık bölümü 3. yılımda yani bu yıl yaz okulu ile bitirmeyi planlıyorum.

Hee öle yenimi öğrendin dorli😊

Bitonda ders var

2. sınıfa geçtikten itibaren alttan dersiniz dahi olsa 2. ve 3. sınıftan (toplamda 45 krediye kadar) dersler alınıyor. Bende geçen dönem 3. ve 5. yarıyıldan 10 ders aldım. Bahar döneminde de aynı şekilde 10 ders alıcam. Yaz okulunda (5 derse kadar) da ders almaya devam edip geçen yıl başladığım okulu gelecek sene bitirmek istiyorum. Eskiden böyle ayrıcalıklar yoktu bizler için. 2011'de işletmeyi bitirirken ki süreç hem zor ve masraflı idi. Şuan hem kolay hemde ücretsiz. Tüm engelli arkadaşlarıma özellikle memur olmayanlar kesinlikle öğrenim durumlarını yükseltsinler.

e-sertifika programları var onlarda ücretsiz mi engellilere arkadaşlar bilgisi olan var mı?

Üst Alt