Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

A2 ehliyet iptali ile karşılaştım!?

logos

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
5
merhaba,
ehliyetini değiştirmek isteyenlerin maruz kaldığı ehliyet iptali konusuna gark olmuş bulunuyorum.
b sınıfı ehliyet almak için girdiğim sağlık kurulunda a sınıfı ehliyetim iptal edildi.
sağ alt ekstremite rahatsızlığına verilen kodlar:
10.02 Otomatik vites ,25.08 Soldaki hız pedalı,46. Sadece üç tekerlekli motosiklet kullanabilir,47.
İki tekerlekli araç kullanamaz,78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir,102. Ticari araç, resmi
araç, ambulans kullanamaz

ilginç konu ise a ehliyeti 2017 yılında almıştım. yani yeni tip ehliyet. o vakit, rapor alıp ehliyet kursuna giderek sınava girmiştim.

15 senedir motosiklet kullanıyorum, 200.000 km üzeri tecrübem var. motosiklet hayatımın ana ögelerinden birisi olmasına rağmen kanun koyucunun gelişigüzel yaklaşımından dolayı bir günde motosikletimden oldum.

sağlık kurulu raporuna itiraz etmenin bir sonuç çıkaracağını sanmıyorum.
muhtemelen bir dava açacağım, davanın hedefinde ise iptale dayanak olan genelge olacak. bu durumda ise olumlu bir sonuç çıkmasını beklemek pek mantıklı değil.

ek olarak da şunu belirteyim, h sınıfı ehliyetim varken 3 kez "yetersiz sürücü belgesi ile araç kullanma cezası" aldım, hepsini de mahkeme yolu ile iptal ettirdim.

en son yeni tip ehliyet alıp konuyu çözüme kavuşturduğumu düşünürken böyle bir sonuç ile karşılaştım.
ötv indirimli araç için rapor randevusu aldım, bu sefer de piyasada araç yok. bu memlekette yaşamak zor bir de üzerine böyle mantıksız konulara gark olmak karamsarlık yaratıyor.

benzer durumlar ile uğraşmış ya da hukuki bilgisi olan kişilerden izlemem gereken yol konusunda tavsiye rica ediyorum.

Üst Alt