Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Abim 2022 ve bakım maaşı alıyor. Ben 2022 maaşı alıyorum. Evde bakım maaşı da..?

turgut92

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.

Ben ve abim engelliyiz. Abimin raporu %98 ağır engelli 3 aylık maaş alıyor ve annem ondan bakım maaşı alıyor.
Benim raporum %52 düşük hafifti benden bakım parası almıyordu annem ama ben 3 aylık alıyorum tabi abimden düşük alıyorum hafif olduğum için.
Geçen hafta hastaneye gidip rapor değiştirip yükselttim ağır engelli raporu aldım ve bakım maaşı alabilir dendi.

Evde 4 kişi yaşıyoruz annem babam engelli abim ve ben. babamın hiçbir geliri malı mülkü bağkuru emeklisi yok sadece devlet maaşları var evde.

sorum şu annem bendende bakım parası alırsa yani abimden ve benden 2 bakım maaşı birden almış olacak aldığı takdirde abimle benim 3 aylık maaşlar kesilirmi
yani evde 2 bakım maaşı 2 2022 maaşı olur toplam. lütfen bilen arkadaşlarım cevap verebilirmi.

750×4 kizi :3000 tl yi gecmezse olur.
Hesapi ayarlayin.buraya yaz gelir neler bag bahce kirada varmi?
Gideride yaz ev kirami?borcunuz varmi?

erdal bey dediğim gibi 4 kişi yaşıyoruz babamın hiçbir geliri yok emeklisi bağkuru malıda yok kendi evimizde yok bağ bahcemizde oturduğumuz ev kira değil babanemin üzerineydi vefat etti miras malı oldu 9 kardeşler babamlar işte öyle. anneminde hiçbir geliri yok. fakat evde 2 tane engelli varsa 2.engelli 2 kişi sayılıyormuş gelir hesaplamada yani evde 4 kişi yaşıyorsa 5 sayılıyormuş. bakımm maaşları için gelir kriterleri uygun 2 tane alabilir annem. fakat 2 tane alırsa abim ve benim 3 aylık maaşlar kesilirmi. gelir hesaplamasında 2022de bakım maaşlarıda dahil ediliyormuş bu işin içinden cıkamadım raporumu sosyal hizmetlere teslim etmedim daha bakım maaşı için kesilirse etmeyeceğim cevap arıyorum bana kesin bir cevap söylermisiniz

erdal71

evde 2 engelli varmış evde bulunan 1.engellıden sonrakı 2.engelli 2 kişi sayılıyor bu durumda evde anne baba ve 2 engelli oldugu için 4 değil 5 kişi görünür hesaplama yapılırken 5 kişi olarak hesap etmeniz gerekiyor kaldı ki babasının maaşını yazmamış 2022 maaşı hesaplanmasında evde bakım maaşı gelırden sayılıyor

babamın maaşı yok 0 tl geliri var ne emeklisi ne bağkuru ne malı mülkü var sadece devletten alınan maaslar var evde bakım maaşı kesilmez bunubiliyorum öğrenmek istediğim benim ve abimin 3 aylık maaslar kesilirmi evde 2 tane bakım aylığı olursa

birde 2022 maaşımın gelir ortalamasını hesaplarken benim ve abimin 2022 maaşları gelir sayılmıyor değilmi öyle biliyorum bakım maasları sayılıyor fakat 3 aylıklar sayılmıyor 2022 aylıklarında geliri h esaplarken bu sekılde 2022 maaslarını saymazsak eve giren gelir sadece 2 bakım maası 1870 tl oluyor 5e bölersek 374 tl yapıyor

2022 için kişi başına sınır 392, 48 TL dir

2022 kesilmezde 2.engelli icin kuruma bildirinde ne diyecekler burayada yaz cevabi.
Korkmayin maas kesilmez.2.engelli maasa baglanirmi onu soyler.

teşekkürler bilgi için raporuma haftaya teslim edeceğim. gelişmeleri paylaşırım. 3 aylıklar kesilirse abimin ve benim benden bakım maaşı almasın gerek yok istemeyiz kesilecekse fakat aldığım bilgiler doğrultusunda maaşlar kesilmeyecek.benim raporum hastanede şuanda ama sonucu söylemişlerdi ağır engelli ve bakım maası alabilir dendi.peki ben önceden hafif olduğum için maasım abime göre düşüktü şimdi bende abim gibimi alacağım ağır engelli olunca raporum

madem babanin iisi gucu yok.
O yazilsin ilgilensin.
2.engelliye bakim isini o ustlensin.
Annenin baktigi engelli zaten var.
Rapor ve eve gelen heyet durum ve ozurunu inceliyor.yardima ve bakima muhtacmisin diye.

turgut92

abiniz 2022 maaşını raporu %70 ya da üzeri olduğu için sizden fazla alıyordur .
rapor yüzdesine göre 2022 maaş miktarları ;

%40-69 engelli aylığı: 1028,76 TL (1 aylık miktar 342,92 TL)

%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1543,15 TL (1 aylık miktar 514,38 TL)

erdal bey öyle değil o hastanı heyeti belirliyor ben raporumu yeniledim ağır engelli ve bakım maası alablir dendi. hastane heyeti görmüyor mu sandalyedeyim bakıma muhtaç olduğumu ayrıca babam rahatsız hasta öyle işigücü yok tamamda keyfinden değil yani

maas miktarlarını biliyorum benim sorum benim ve abimin aldığı2022 maası 2022 gelir hesaplamasından sayılıyormu sayılıyorsa evde bakım maaslarıda var 2022 maaslarınıda eklersek 392 tlyi geçiyor kesilir maaslar

Birde kurumdan gelir bakima muhtacmi diye arastiriliyot.anne ustlenirse 2. Engelliye bakabilirmi diyr.
Ama baba ustlenirse sorun olmaz.
Eget baba size para vermez diye telaslanmayin.mecburi verir.o parayla engelliye eve ve krndine bakmak zorunda.
Zaten baba baska ise girerse size baglsnmaz o zaman.

benim tek sorum var evde 2 bakım maaşı olursa abimle benim 2022 maaşları kesilirmi

Babani yazdir maasa ozaman kesmezler
Annede olursa belki fazlaliktan keserler

2022 maaş gelir kriteri 392 tl. peki bu geliri hesaplarken benim ve abimin 2022 maaşlarınıda sayıyormuyuz onlar sayılmıyo diye biliyorum. sayılmıyorsa evde baska sadece bakım maası oluyor onları hesaplayınca 392yi geçmiyor. 2 ağır engelli varsa zaten 2.si 2 kişi sayılıyor hesaplarken yani 4 kişiyiz hesaplamada 5 sayılır 2 bakım maası 1900 hemen hemen e bölsek 392den az cıkıyor ama 2022 maaşları dahilse geçiyor

Bazende hesaplamara bakmazlar .
Kisacasi olmayana baglamayi dusunurler.
Zaten annenin baktigi engelli 2 maasa kayitli.sanada baban olsunki 2 olsun.
Yada tanidik bakici bul.
Kafa karisikligi hesaba bakmazlar.

Anne nin var ama baktigi oglu.
Baba bos mu kalacak

Ana gibi yar olmaz.annen yine baksin.
Zaten baba onun gibi bakamaz.
Ama para konusunda fazlalik olur.
Baba ile anlasirsan diyi olur.
Yoksa kendi kay beder.
Babanin yasi kac ve hAstami?

çok ağır hasta değil bel fıtığı var sadece ama büyük engel değil yası 57 ama 1 lira geliri yok o yuzden katılıyorum babamın üstüne yapalım diye ama tek sorun abimle benim 3 aylıklar kesilmesin benim kesilsin raazıyımda abimin kesilirse olay cıkar cok aksi o yuzden kesilmemesi gerekiyor ben raporumu geçen hafta hastanede değiştirdim yeniden aldım ama hastaneden haftaya alacağım ordanda sosyal hizmetlere götüreceğm acaba benim maasım kesilip tekrarmı bağlanacak 3 aylık onuda bilmiyorum yüzde yükseldii benim şimdi 1061 alıyordum 3 aylık 1592 alacağım bu kendiliğindenmi olacak onuda bilmiyorum

2.engelliye baba ustlenirse kesilmez
Ne zaman basvurscaksaniz burayada haber et.
Idare eder baba saglam.

bakım maası için rapor aldım bunu teslim edeceğim sosyal hizmetlere peki benim maasım otomatikmi yükselecek çünkü yüzde yükseldi bende ağır oldu raporum abim gibi almam lazım bunun için yenidenmi rapor almam gerek yoksa kendimi yenilenir

Once bakima yazilin baska yeri karistirmayin.
Surecide bekleyin 1 ay surer.
2022 3 ayligi zaten alirmissin.
300 lira daha fazla aliyim diye.gelir yukseltme.
Koca bakim maasdan olma.bakim maas daha onemli.
Arkadas ben 2022 engelli 3 aylik maas hic almadim.baglamadilar..Allah razi olsun devlet yeni kanun cikartti 70 yasindaki annem bana bakar bakim maasi alirim.
Haci babamda felcli yatalak tabi oonada bakar haci babamin bagkur maasi var.evde 3 kisiyiz.

Son düzenleme:
Üst Alt