Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Abim engelli maaşı alıyor. Ben çalışırsam maaşı kesilir mi?

yemreyaylaci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler dilerim,
Abim engelli maaşı alıyor. Annem ise bakım parası alıyor. Babamda emekli, bende üniversiteden mezun oldum ve asgari ücretli bir işe gireceğim engelli maaşı ya da bakım parasının kesilme durumu olur mu?
Yapmış olduğum hesaplamaya göre sınır 1705 TL, bu sınıra annemin aldığı bakım parası ya da abimin aldığı engelli parasından biri eklenmiyor diye biliyorum eğer bu konuda biri bilgilendirme yapabilirse çok memnun olurum çünkü hesaplamam şu şekilde
Babamın emekli maaşı '2500 TL' civarı, Abimin engelli maaşı '950 TL' civarı ve benim alacağım maaşta agi çıkartılmış haliyle '2557 TL' olacak bunları topladığım zaman '6007 TL' yapıyor ve bunu 4 e bölünce '1501 TL' oluyor ve sınırı geçmiyor ancak annemin maaşı da eklersem sınırı bir hayli geçiyor. Bununla alakalı cevaplarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.

yemreyaylaci
önce 2022 yi hesap edek
baba maaş 2500 +1705 ebm + 2557 sizn alcak oldugunuz maaş : 6762 bu hane gelrınız 6762 / 4 :1690,5 kişibaşı gelrınız.2022 de kişibaşı gelır 852 tl oldug için siz işe girip bahsettıgnız maaşı alırsanız abınzıın aldıgı engellı (2022)maaşı kesılır.üstelık mıktarı cıvarı dıe yamıssınız net bile değil.
ebm ye gelirsek
b m 2500 + 950 engelli maaşı +2557 sizin maaş : 6007 hane gelrınız 6007 / 4 : 1501, 75.ebmde sınır 1705 tl oldugu için ebm kesılmez

not : 4 e bölme sebebım evde 4 kişisniz dıe

not: hesaplam edılırken şöle yapılır.2022 için alınan ya da alınmak için başvurulan 2022ler dahil edilmez kaç tane olursa olsun onun harıcı her gelir dahil edilir alınan ebmler de dahil.
ebm de ise sadece alınan ebmler ya da alınması için başvuru edılen ebmler harıc her gelrı buna alınan 2022lerde dahıl edılır

kısaca 2022 de sadece 2022 ler ebm de sadece ebmler dahıl edılmez onun harıcı her şey dahıl edılır
2022 de birde emsal kıra bedelı dahıl edılmez

Cevabınız için teşekkür ederim. Ama ben aynı zamanda yaklaşık 9 aydır ücretli öğretmenlik yapıyorum. Asgari ücret almıyorum ama yaklaşık 2300 civarı para alıyorum. Bu hesaba göre yine 852 TL yi geçiyor fakat bir maaş kesintisi olmadı. Sosyal hizmetlerde bunu ayrı bir başlık altına almamıştı. Bu yeni gelen bir şey mi acaba?
not: ayriyeten 1000 TL kira ödüyoruz bu miktarda her ikisinden de düşer mi?

yemreyaylaci
kira sadece 2022 de düşüo.
[FONT=sans-serif]baba maaş 2500 +1705 ebm + 2557 sizn alcak oldugunuz maaş : 6762 bu hane gelrınız [/FONT]
emsal bedel 1000 tl düşerse hane geliri 5762 tl olur 2022 maaşı gene kesılır.ücretli öğretmenlık ederken nasıl engellı maaşı kesılmemıs.demekkı kontrol denk gelmemiş ya da kontrol etmeyıkler.siz abiniz 2022 alırken ü öğretmenlık yapıksınız. önce yapıor olsaydınız o gelrınızı ekelrler ve 2022 yi baglamazlardı .yeni bir durm yok sizin durm gözden kaçmıştır.işe girersenız mutlaka bildirm edıp kestrın 2022yi.

Üst Alt