Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Abim için evde bakım aylığı almak istiyoruz, ama abim hastaneye gelmem diyor!?
Merhaba. Arkadaşlar benim abim 1 sene önce 3.kattan düştü. 2 ayağından diz kapağından ve omur iliğinden ameliyat oldu.Yürüyemiyor ayaklarından dolayı. Biz abim için evde bakım aylığı almak istiyoruz ama abim hastaneye gidip ağır özürlü raporu ve heyete girilmesi gerektiğini söyleyince ben hastaneye gitmem diyor. Abim şizofreni ve 2022 maaşı alıyor. Birazda piskolojik nedenlerden kaynaklanıyor gelmek istememesi. Bu yüzden abime evde bakım aylığı bağlatamıyoruz. Amcam abim için ağır özürlü raporu verirler mi dediğimde kesin alırsınız diyor o da 2022 maaşı alıyor.
Sizce ne yapmamız gerekiyor. Abim günde 2 paket sigara içen birisi babam eve gelmiyor 8 senedir. Ben ve abimin 2022 maaşları ile geçiniyoruz. Eğer bu evde bakım aylığı alırsak birazda olsa rahat nefes alacağımızı umuyorum. Siz değerli insanlardan bana bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum.
Amcama ve yakın çevreme açtığım bu konu hakkında bana kaymakamlığa başvur abim gelmek istemiyor de onlar bir yol gösterir diyorlar. Ama sen gitme annen gitsin diyor amcam senin bakacağına inanmazlar diyor. Neyse sizce bu konuda ne yapmam gerekiyor? Beni aydınlatmanız için sizden yardım ve öneriler bekliyorum teşekkürler iyi günler...
Loris, bu konuda bir gelişme var mı ablam?Eğer sorun devam ediyorsa bu konuda alo 183'ten danışmanlık hizmeti alın bir uzmandan. Alo 183 sizi bir uzmana yönlendirir ve bu konuda neler yapabileceğiniz hakkında size alternatiler sunulabilir. Bu konuda destek isteyin.
cevap yazdığın için çok teşekkür ederim. Gelişme maalesef yok. Kaymakamlığa gittim bana ne deseler beğenirsiniz "Bizim yapabileceğimiz birşey yok, mutlaka kendisini ikna etmeniz gerekiyor" dediler. Belkide haklılar. Birde 183'ü arayıp durumumu arzedeceğim.
183'ü aradım onlar bana 144'ü arayın dediler ve onlarda aynı kaymakamlığın dediğini söylediler ikna olması gerekiyor muş. Bizim yapabileceğimiz birşey yok diyorlar. Sizce ne yapmam gerekir ikna olması için. Ne yapılmalı?
loris öncelikle geçmiş olsun elinizde daha önceden alınan bir rapor varsa aslı gibidir damgasını hastahaneden yaptırabilirsiniz geçerli olur hastahanenin arşivinden çıkartıpta onaylatabilirsiniz abinize kırmayın kolay kolay bende hastahaneye gitmem insanı aşağılayan hor gören bakışları siz fark edemezsiniz
ALLAH yardımcınız olsun sercan abinizi farklı birşey için hastahaneye gitmek gerektiğini falan söylesenz yada nabzına göre şerbet vermeyi deneseniz ilaki bi ikna olabileceği şekil vardır takip edin o anı yakalamaya çalışın yani hangi şekilde ikna olabileceğini nasıl neye kanarak hastahaneye zorluk çıkartmadan gelir başka yol yok zor bi hastalık ALLAH yardımcınız olsun
Abim için evde bakım aylığı almak istiyoruz ama ikna edemiyoruz.
Arkadaşlar benim abim 3.kattan düştü ve ayağında ve diz kapaklarında kırık var ve belinde platin var. Ayrıyeten şizotipal bozukluk var. Biz sadece engelli maaşı alıyoruz ama evde bakım aylığı almıyoruz. Çünkü ikna edemiyoruz. Çok sinirli. Dediğimizi tutmuyor. Ne yapmamız lazım? Lütfen cevaplarınızı bekliyorum iyi günler..
kardeş zor durum benim 2 kardeşimde ağır özürlü zihinsel bizde hastaneye götürene kadar canımız çıktı... ama hallettik şimdi evde bakım maaşı alıyoruz çok şükür... ona bence alacağınız 765 tl den bahsedin .. bu paranın ona yarar sağlayacağını ve gerekçeleriniziden bahsedin... 1 -2 gün sıkıntı çekecek ama sonra allahın izniyle rahata kavuşacak... ömür boyu ssk olacak... maaş alacak... sosyal imkanlardan yararlanacak... hastanede ne durumda ki insanların o raporu almak için uğraştığını görünce bence kendiliğinden ikna olacak... özel bir psiyatri doktorundan yardım isteyebilirsiniz... belediyenin özel evde bakım hizmeti veren doktorlarından yardım isteyin... sosyal hizmetlere gidin... bu işin peşini bırakmayın.... biraz sabır... herşey halledebilirsiniz....
Neler demedimki. Hatta maaş bağlanırsa ilk maaşı sana verelim dedim yok dinlemedi. Belediyenin evde bakım ambulansları varmış. Onlar ise yatalak olması şartı ile geliyormuş Yeşilyurt Devlet Hastanesindeki Evde Bakım Bürasındaki Bayan bana bunu dedi ek olarak da Eğer kimi kimsesi var ise ikna olması şartı var dedi. Eğer kimi kimsesi yok ise bu kez polis eşliğinde evde bakım aylığı için götürürüz dedi. Arkadaşlar durum gerçekten çok ciddi. Bir kere annemi çok üzüyor annem hergün ağlıyor ben evde olmadığımda annemi eve bile sokmuyor. Daha bir sürü şeyler var ama burda anlatamam.
Ne yapmalıyım arkadaşlar. Nereye ne yazmam lazım email falan telefon vs.. Şu konuyu bir çözebilsem çünkü gerçekten benim aldığım üç aydan üç aya 800 tl engelli maaşı ve abim içn aldığımız üç aydan üç aya 1100 tl engelli maaşından başka hiçbir gelirimiz yok. Babam 8 senedir eve uğramıyor.
bir de alo 184 sabim hattını ara. oradan da yardımcı olmazlarsa size düşüyor iş ablam maalesef. ama baya ısrarcı ol. burada anlattıklarını onlara da anlat sana yol gostersinler.
loris tanıdığım bazı kişiler ellerindeki önceden alınmış raporla bakım maaşı bağlattılar elinizde uygun rapor varsa aslı gibidir onaylatıp kuruma bildirin raporda ağır özürlü ve süreklidir yazıyorsa kurumun kabul etmesi lazım elinizde rapor yoksa hastahane arşivinden alabilirsiniz umarım sorununuz en kısa sürede düzelir
kardeşim korktuğu veya çekindiği biri yok mu?? eğer o devreye girerse belki olabilir... ya da şöyle yapın hastaneye muayene gitmiyor mu? doktordan rica edin o sevk ediyormuş gibi seni kontrol etmemiz lazım diyerek rapor için yönlendirse belki farkına varmadan rapor alabilirsiniz.... ya da psiyatri doktoruna gidin durumu anlatın belki o ikna edebilir hipnoz yöntemi olabilir mesela... aklıma başka bir şey gelmiyor... yani hayatta bazen insanlar handikaplı olabilirlar bizim gibi önemli olan bu dezavantajı avantaj haline dönüştürmek..... elinizde fırsat varken mutlaka değerlendirin... zaman geçiyor... gerekirse polisten yardım isteyin...
arkadaşlar bugün kaymakamlıktan müdür aradı. Yarın sabah abinin vasi kararını kimliğini getir, burdan sevk kağıdı yazalım polis karakoluna zorla götürmesi için. Hastaneye götürüldüğünde evde bakım için ağır özürlü raporu çıkarılmasını rica edersiniz dediler. İnşallah bir sorun çıkmazda hayırlısıyla şu maaşı bağlatabiliriz. Durumu çok ağır. Lütfen dualarınızı eksik etmeyin. Allah'a emanet olun. İyi akşamlar.
hade ablam inşallah çıkartırsınız şu raporu artık. bu habere sevindim gittiğiniz hastanede vasilik raporu yanında özürlü raporu çıkaracagınızı demeyi aman unutma. evde bakım için gerekli abim polis zoruyla çıktı zaten de.
abla teşekkürler. Pazartesi sabah polis eşliğinde gelecekler. Ama işte zorla götürecekleri için çok tedirgin oluyorum duanızı eksik etmeyin inşallah. Çok sağolun.
bugün ambulans ve polis nezaretinde hastaneye gittik. Çok şükür abim huysuzlanmadan götürdük. Heyetleri dolaştık. Röntgen çektirdik. Yarında ortapedi ile fizik tedaviye röntgenlerin sonucunu vereceğim. Bir psikiyatri ile nöroloji kaldı. Psikiyatri'ye 1 ay sonraya randevu aldık. Ordan nörolojiye gidip heyete gireceğiz. Çok şükür çoğu gitti azı kaldı. Bizden dualarını eksik etmeyen engelliler.biz forumuna şükranlarımı sunarım. Allah'a emanet olun. İyi günler.
Arkadasim sizofreni hastalari ailelerinin bas vurusu sonucu istemesede polis zoruyla hastaneye goturulur cok basit bir islem ayrica mahkemeyede zorla goturulerek polisle tabi vasilik islemleri baslar zaten sizofreni hastasi ise ayrica mahkemeden polid nezaretinde vasilik almak zorundasiniz yasayan bir kisi olarak yazdim bunlari
arkadaşlar içim rahatladı. Şöyle: Bimere bu konuyu yazdım bana geri dönüş yaptılar. Beni başvurduğumuz hastaneden aradılar. Evraklar 3 aydır bekliyor dedim birşey olur mu dedim. Birşey olmaz dediler. Ama yine biz zorla götüremiyoruz dediler. Neyse buna da şükür.
Merhaba geçmiş olsun..
Evde muayene işlemi var.
Örneğin anannem alzehimer hastası onun için sağlık görevlileri eve gelip bakıyor.
Anannem Tokatta..
Abiniz için heyet raporu gerektiğinden evde muayene olamaz sanırım ama sağlık görevlileri geldiği için daha rahat götürülebilir diye düşünüyorum. http://www.engelliler.biz/forum/evd...yaci-olanlar-icin-444-evde-hatti-kuracak.html
Örneğin istanbulun evde bakım için numarası 153
arkadaşlar bağlı bulunduğumuz kaymakamlığa mail attım durumumuzu yazdım bana aşağıdaki cevabı verdiler sizce sonuç alabilir miyiz?
[FONT=Calibri][SIZE=3]Dilekçeniz, 05.11.2014 tarih ve 7xxx gelen evrak numarasıyla işlem yapılmak üzere İlçe Sağlık Müdürlüğüne gönderilmiştir.
>
> Bilgi edinilmesini rica ederim.[/SIZE][/FONT]
abim için annemin vasi kararı da var ama anasını satayım ne ambulans geliyor("acil durumlar dışında gelemeyiz") Ne polis götürebiliyor ("Ben götürürüm ama ağzını burnunu kırar öyle götürürüm",Kaymakamlığa başvuruyorum("artık o işlere 112 bakıyor)" diyor.
loris, ablam bu işi ancak kaymakamlık aracılıgıyla çözebilirsin. kaymakamlığa gidip gelmekten olan biteni anlatmaktan başka çaren yok. kaymakamlık razı olursa il sağlık müdürlüğünü de harekete geçirtir ambulansla alnmasını da saglar, polisle alınmasını da. kaymakamla halletmeye çalış bu işi. o gerekli kurumları yönlendirebilir.
başka çaresi yok bu işin.