Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Abim işe başladı. Evde Bakım aylığı kesilir mi?

altay

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Kalem abla

biz hanede 7 kisiyiz
ilkokula giden çocuk da haneden sayılıyorsa 8 kişiyiz
abim % 87 ben ise % 84 oranlı raporumuz var ikimiz de evde Bakım aylıkları alıyoruz
abim ayni zamanda 2022 maaşı alıyor
annem 985 tl. ben de 1200 tl.emekli maaşı almaktayim
amcamin kizi bizimle yasiyor babasindan yetim ayligi aliyor
geçen hafta diğer abim sigortalı olarak işe başladı

geçen hafta aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünden eve kontrole geldiler annemin ve benim sgk.dan onaylı maaş bordrosunu ve benim engelli sağlık kurulu raporumun hastaneden 2 adet aslı gibidir onaylı raporumu istediler teslim ettik

bu durumda evde Bakım aylıkları kesilir mi geliri aşıyor muyuz? Saygilar

eve giren net geliri yazarsan yardımcı oluruz

altay
"ilkokula giden çocuk da haneden sayılıyorsa 8 kişiyiz" demişsiniz. bu çocuk akrabanız mı, ebeveyni sizle mi kalıyor, ikamet adresi sizde mi?
amcanızın kızı da sizle yaşıyormuş. ikamet adresi sizde mi peki? bekar mı? başka geliri var mı? aldığı yetim aylığı miktarını yaz lütfen.
diğer abin çalışmaya başlamış. ayda ne kadar maaş alıyor yazar mısın?
evde bakım aylıgı baglandıktan sonra hiç araç,ev gibi mal mülk aldınız mı? aldıysanız bildirdiniz mi?
bu gelirlerin haricinde tarla gibi gelir getiren mal mülkünüz var mı?
oturdugunuz ev kira mı?
her ne ad altında olursa olsun resmi ya da gayri resmi her gelir dikkate alınır evde bakım aylığında. sigorta dışı vs çalışan varsa ve geliri de varsa ayrıca yaz lütfen.
hanede ikametgah adresi olan herkesin her türlü geliri dikkate alınır. hanedeki kişi başına düşen aylık geliri bileyim ki ona göre sana net cevap yazayım.
sorularımın hepsini cevapla, sonra devam ederiz.

ilkokula giden çocuk akrabamız değil ikameti bizde amcamın kızı eşinden ayrı bizimle kalıyor ikameti bizde kaldığımız evin tapusu kendindisinin kira odemiyoruz sadece babasindan 300 tl yetim aylığı alıyor çalışmaya başlayan abim 5 gün önce işe girdi yani ilk maaşını daha almadı.Evde Bakım aylıkları baglandiktan sonra ev arsa mal tarla araç vs almadık sigorta dışı çalışan ve gayri resmi bir gelirimiz yok % 84 ağır engelli abim 2022 maaşı alıyor annem 985 tl.ben de 1201 tl emekli maaşı almaktayim abla

bahsettiğin ilkokula giden çocuğun ebeveyni nerede? 18 yaş altı çocuğun ikamet adresi abeveynin ikamet adresidir. dolayısıyla ebeveyni varsa ve başka adresteyse sizin hanede değildir adresi.
abinin çalışmaya heyet geldikten sonra mı başladı? bu durumda abinin çalışmaya başladıgını da bildirin aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne.

bahsettiğin gelirlerden başka 2518,9 Tl daha gelir çıkarsa evde bakım aylığı kesilir. abin de bu kadar ücret alır mı acaba? eger abin bu miktar kadar aylık alırsa ya da onun aylıgı haricinde başka bir gelirle birlikte 2518,9 Tl bir geliriniz daha olursa evde bakım aylıgı kesilir.
abin 2500 TL almıyorsa verdiğin bilgilere göre geliriniz uygun. evde bakım aylıkları devam eder.

lakin yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra abinin aldığı 2022 engelli aylığı kesilecektir bilginiz olsun.

Abim çalışmaya başladıkan 3 gün sonra heyet geldi abla abim belediyeye ait taşeron firmada çalışıyor maaşı da en fazla 1800 tl.olabilir bir şey daha sormak istiyorum heyet geldiğinde ben ve annem evde yoktuk annemin ve benim sgk.dan onaylı maaş bordrosunu ve benim engelli sağlık kurulu raporumun hastaneden 2 adet aslı gibidir onaylı raporumu istemisler abim de ertesi gün bu evrakları aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne teslim etti bunları neden istediler acaba?

denetim yapıyorlar ve ilgili belgeleri yenileme ihtiyacı duymuşlar demek ki. bilemem. il müdürlüğünü arayıp sorarsın ablam. burada benim tahminlerimle olmaz. abinin çalışmaya başladıgından heyetin haberi vardır o zaman. abinden de belge istemişlerdir. eger yoksa, abinin de çalışmaya başladıgını söyleyin unutmayın. heyet sormuştur gerçi size ama bu iş önemli. o yuzden uyarıp duruyorum.

Çok teşekkür ederim abla ALLAH razı olsun gelişmeleri bildiririm

Melek abla aile sosyal politikalar müdürlüğüne gittim ve komisyon %90 ağır engelli raporu olduğu halde annemin kendi yaşamını sürdüre bilir kararı verdiler diye anlattım ve itiraz etme hakkımın olduğunu söylediler dedim annemin görme engel dışında yeni başlayan rahatsızlığı başladı son 2 aydır kendi kendine konuşuyor gülüyor bazek kahkaha atıyor ona bişey aldığımda öpüyor bazı şeyleri saklıyor yapma dediğimiz şeyleri hep tekrarlıyor onlarda tekrar rapor alın dedi annemin ikinci bir rahatsızlığı çıkmasından korkuyorum

Snç korkmayla olmaz ablası. anneni bir doktora götür bence. doktorun talimatlarına göre hareket edersiniz.

Götürdüm doktora yaşından dolayı birşeylein ona normal olarak geldiğini söyledi 65 yaşında fakat annenizin gerçek yaşı olmaya bilir annenizin sağlık durumu onun elinde olan birşey değil daha dikkatli olmamızı söyledi

Buarada bakım maaşınla alakalı itirazad bulundum fakat onların düzenlediği dilekçe ile farklı hehet veya derdimizi anlatacak bir dilekçe değil ve kabul olacağına hiç umudum yok

Üst Alt