Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Abim ve çocukları Evde Bakım aylığında gelire dahil ediliyorlar mı?

okyanu

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar bakım aylığı krıterde abim ve onun çocuklarıda eve giren gelire sayılıyomu aynı eve yaşıyoz cevap için tşkler

niye edilmiyo tam ayrıntılı bir cevap yazarmısınız tşkler

Durumun önce 1. bölüme göre degerlendirilir. buna göre Evli olan kardeşler ve onun çocukları dahil edilmez.
Ama bakacak kimsen yoksa ve sana bakıyolar ve bakıcınsa yani 2. bölüm şartlarına uygunsan, ancak o zaman dahil edilebilirler. Onun haricinde dahil edilmezler.
Öncelikle birinci bölümde degerlendirilirsin yani. 1. bölümde olumsuz karar çıkar ve 2. bölüme geçilirse ve sana bakmayı taahhüt ederlerse, bu durumda hesaba dahil edilirler ancak.
Bunlar verilen linkte yazıyor.

Kalem hanım şimdi ben nasıl bir yol izlemem gerek annem 77 yaşında abimi.bakıcıgöstersem.yoksa annemimi??

Okyanu, annn 77 yaşında ve sana bakamayacak durumdaysa bunu gerekçe göstererek abinin bakıcın olmasını talep edebilirsin.
abinle aynı evde yaşıyormuşsun. Bu açıdan olumlu bu. Eşin, çocukların yoksa yani kanunen bakmakla yükümlü olduğun kimseler abin bakıcın olabilir.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne git ve onlara bu durumu söyle, annenin bakamayacak durumda oldugunu onlar sana yardımcı olurlar.
Abin bakıcın olursa o ve eşi, çocukları da dahil edilecektir gelir hesabına unutma. Gelir açısından sorun yoksa uygun bulunurlar.
Bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunursan ve uygun raporun da varsa başvurun olumlu sonuçlanacaktr.

Sen anneni ya da abini bakıcın gösterip göstermeyeceğini sormuşsun.
Annen yaşlı olduğu için bakım hizmeti verip veremeyeceği incelenir heyet tarafından. Uygun bulunmazsa bu açıdan reddedilebilir bu heyetin kararına baglı olumlu ya da olumsuz olması. ayrıca annen bakıcın oldugunda abinler gelir hesabına dahil dilmeyck. Bu durumda glir hsabınız tutuyor mu?
Bunları düşünrek bakıcının kim olacagına karar ver.

Sen abinle en iyisi İl Müdürlüğüne git benim dediklerimi de hesaplayarak söyle durumunu, anlat, bakıcının kim olması konusunda fikir al, onlar sana yardımcı olurlar.
Ama benim tavsiym annen sana bakamayacak durumdaysa abin olsun.
Sen her iki durumu da gelir hesabını da yaparak dikkatle incele bir de. Hangisi şartlarna uygunsa onda karar kıl.

KALEM hanım daha önce dosyam olduğu için dilekçe istendi şimdi dilekçeye ne yazmamız gerek ????

ACİL selam arkadaşlar yeni torba yasası temmuz ayında onaylanmışdı evde bakım aylığı için müracat edicem evde yaşıyan annem ablam abim ve abimin kızı bu yazdıklarım hepsi gelir krıterine giriyormu yani hepsi sayılıyormu cevap için şimdiden tşkler

hanende ikamet adresi olan herkes gelire dahil edilir ablam. başvurunu yapabilirsin rahatlıkla:)

Selam kalem hanım benim sorum bakım aylığı ablam evli ama bizde kalıyor adresi bizde gözüküyor eniştem başka şehirde adresi iş icabı şimdi ablam ve eniştemdemi sayılır yoksa sadebizde kalan ablammı gelir kriterine sayılır eniştem bunla ilgili bilgi alıcakdım artık hanede kimler yaşıyorsamı bakım aylığı oluyor 2017 yılına göre bir değişiklik oldumu

okyanu valla ablam 2828 sayılı Kanun ek 7. maddeye göre sadece hane geliri esas alınıyor. yani hanede yaşayanlar dikkate alınıyor. ama ortada yönetmelik yok:) mevcut yönetmelik mülga, yeni yönetmelik çıkmadı daha. mülga yönetmeliğin kanuna aykırı olmayan hükümleri uygulanıyor. kaç sene oldu bakanlık bir yönetmelik çıkarmadı. çıkarmadı mı yoksa yayınlatmaya mı vermedi bilmiyorum. neler yapıyorlar neler çeviriyorlar bilmiyorum.
kanuna göre bir yönetmeliğin çıkarılması gerekiyor detay bilgiler için. ortada yok yönetmelik.
bunlar da eski yönetmeliğin güya kanuna aykırı olmayan hükümleriyle idare edip bildiklerini okuyorlar. ne yaptıklarını anlayana aşk olsun!
bana göre evli olan ablan sizle yaşıyorsa sadece o gelire dahil edilir, eşi edilemez. eşi hanede kalmıyor. ama bu il müdürlükleri böyle vakalarda aynı hanede yaşamayan eşinin gelirini de dikkate alıyorlar. neyi dayanak alıyorlar bilen yok.
sana tavsiyem yarın 150 BİMER'i ara ve bilgi edinme kapsamında sor. bakalım BİMER'e ne cevap gelecek aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünden:) cevap gelince benim de haberim olsun.

selam kalem hanım bimer aradım onlardan net bir cewap yok bilmiyorlar bana bakım aylığı müracat yerini ara dediler aradım sordum eniştem bizde yok onun geliri sayılıyormuş yada ayrılması gerekiyormuş öyle söylediler hem hani hanede kimler varsa oluyordu bakım aylığı bende anlamdım bu işi çözemedim gitti hakkı olan alamaz şimdi engelli millet vekili gelicek ben şimdi neler sorayım kağıt üzerinde herşey tamam uygulamaya geldimi hep sorun veriyormuş gibi haber yapılıyor engelliler adına ama hep engel hep engel KALEM HANIM ACELE CEVAP YAZARSANIZ YARIN SORUCAM MİLLETVEKİLİMİZE SİZİNDE SORULARINIZI ??

Tabi kanun böyle.
Nüfus kimliginde evli yazar,o kisiyide arastirmak zorunda.,hanede olmasa bile.
Neye malum enisten bazi günler gelip,yada hep sizle yasiyordur.
Iste devlet böyle bir anlayis cercevesinde.

Aile sorunlarınuda açık ve netmi yazmam gerek ya bu gelir krterini Biraz daha yükseltsinler kimsede mahdur kalmasın Yada 3/2yerine 3/3 askeri ücreti yapsınlar KRiTERİ

Üst Alt