Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Abime anksiyete bozukluğu teşhisi koydular ama askerlikten muaf olmak istemiyor!?

gulcin.

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba acil desteğinize ihtiyacim var abimi sürgün yerine yollamislar gece üçe kadar çalıştırıp sabahın köründe kaldırıyorlardi her gün tek kısa dönem o ve bir askerle bile arası iyi değildi devrecilik yapıyorlardı komutatan da kısa dönem farketmez devrecilige birşey dersen sen Üçok büyük cezalandiririm diyip buna işkence ettiler bir ay resmen özel muamele yapıyorlardı abime birlik değiştirme ye uğraşalım dedik rdm ye gideyim dedi gondermediler baya bı hatta daha rdm ye görünmeden babamı aradılar muaf yazalım mi diye babam hayır tabi ki dedi abim de istemiyor muaf olmak ama daha önce birçok kişi birlik değiştirdi ordan gittiği için korkuyorlar sanırım denetleme için abim bugün en sonunda sevkine gitti ve abim beni konusturmadi ben de sigara izmariti toplamistim diyip anksiyete bozukluğu yazdi ve hiç dinlemeden yolladı dedi abim askerliğini yapmak istiyor ama muaf saymalarindan korkuyoruz napalim ilaç ta yazmışlar iki tane birlik degissin istiyordu sadece bir yol gosterirseniz çok sevinirim

Hem fiziksel hem de psikolojik kötü muameleye maruz kalıyorum!?

Arkadaşlar ben Zafer başıma gelenleri kısaca özetlemeye çalışacağım. Lütfen yardımcı olun. Sivilde yat kaptaniyim. 99/1b gemide kısa dönem askerlik yapıyorum.( Daha da uzayacak) Beni olmadık işler ve hakaretlerle hem psikolojik (anksiyeteli uyum bozukluğu) hemde fiziksel ( ön diz ağrısı) olarak mahvettiler. Rdm uzmani birlik değişimi yazıyorum sende söyle dedi. Beni gemide çalışmaz raporu verr gönderirim ancak diyerek tehdit ettiler. Oda sivildeki işimi bitirir. Güç bela 1 hafta izin alarak memlekete geldim. Dizim için Doktora çıktım emar istedi bayramdan dolayı sonuç çıkmadı bnde acile gittim . sonucu bekle diyerek rapor yazdı. Durumumu gören babamda komutanları arayıp tartıştı. Babam cimer yoluyla MSB ye şikayette edip birlik değişimi istedi ancak oğlunuz Silsile yolu ile yapmalı diye gülünç bir cevap aldık. Gemi kapalı bir ortam dilekçe versem yırtıp atar ki ben daha önce talep ettim tehdit yedik. Olanlardan sorna ben o gemiye dönersem hiç bir şekilde sağlık güvencem olmayacaktır. Bana bir yol gösterin. Ne yapmalıyım.

Sivil gemide zabıt olarak yapıp askeri gemide asker olarak yapamadığınızı belirttiğiniz işleri tespit ve analiz etme konusunda dikkatli olmanızı naçizane iyi niyetli bir tavsiye olarak öneririm.
Eğer tıbbi bulgular ve mevcut fiziksel sağlık durumunuz gemi adamı / zabitlik sağlık yeterliliğinize etki ediyorsa bu durum sivil hayatta da ileride karşınıza çıkabilecek olmakla birlikte; askeri sağlık sisteminde (Deniz Üs Komutanlıkları İlk Sağlık Birimleri) kalmanız ve gerekli tedaviyi olmanız yararlı olabilir.

Üst Alt