Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Abimin aldığı 2022 ve evde bakım aylığının işe girişimle kesilmesi ve evlilik durumum

mak35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar;
Kalem ablacım merak ettiğim bir konu var yardımcı olursan çok sevinirim. Benim %90 raporu olan down sendromlu bir abim var. Kendisi 2022 maaşı alıyor ve annemde evde bakım aylığı alıyor. Hanede 4 kişi yaşıyoruz evimiz kira ve evde çalışan kimse yok. 2022 maaşı ve evde bakım ücreti ile eve giren para ortalama 2000 tl oluyor. Nasip olursa ben asgari ücret ile bir işe başlayacağım fakat başlamadan önce benim alacağım ücretin bu maaşları etkileme durumunu merak ediyorum. Ayrıca ben 4 ay sonra evleneceğim ve evden ayrılacağım. Şuan için resmi nikah yapmam resmi olarak bu haneden ayrılmama yeter mi yoksa nüfus müdürlüğünden de kaydımın başka bir adrese alınması mı gerekiyor benim kazancımın aile hane gelirime eklenmemesi için. Eğer ailemin aldığı maaşların kesilmesi gibi bir riski varsa ben düğün tarihimi erkene almayı, evden ayrılmayı ve sonra işe girmeyi düşünüyorum. Bağlı bulunduğum sosyal hizmetler müdürlüğünü bilgi almak için aradım ve onlar bu gelir hesabını kendimin yapmasını bu hesaplamada hanede kişi başına düşen gelirin 1219 tlyi geçerse vakfa bilgi vermem gerektiğini geçmiyorsa bilgi vermeme gerek olmadığını söyledi. Bu doğrumudur ve bu hesaplamada ben neleri toplayacağım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler iyi günler.

Üst Alt