Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Abimin aracını kendi üstüme alırsam ÖTV'den muaf olur muyuz?

nesrin1986

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar size yine bir sorum olacaktı abim otomatik vites corsa almış ben bu arabayı üzerime alsam vergiden muhaf olabilrmiyim hani su faturası üzerime aldığımda indirimden yararlanıyorum ya aynı şey arabada da gecerli olurmu raporum % 52 bu ötv vergisinden bahsetmiyorum yanlız harc pulu diye gecen vergiden bu yılda 2 kez ödediğimiz vergiden bahsediyorum.
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim hayırlı akşamlar

Ehllıyetınızın H sınıfı olması lazım. Eger ehlıyetınız H sınıfı ve özel tertıbatlı arac kullanabılır saglık kurulu raporunuz var ıse arabayı alırsınız daha sonra mevcut özür durumunuza uygun olarak arabayı kullanacagınız aparat alıp projesını cızdıreceksınız ve araca monte ettıreceksınız bundan sonra arabanız muayaneye gececek ve özel tertıbatlı otomobıl olacak yanı bu ıslemlerden sonra aracınız özürlü aracı olarak trafıkte tescıl edılecek tescıl ıslemınden sonra ruhsatın kopyası proje kopyası ehlıey kopyası ıle baglı bulundugunuz vergı daıresıne muracat edeceksınız onlar sıze form verecek onu dolduracaksınız bu form aracınızın mtv vergısınden muaf edılmesı ıcın formu verdıkten sonra eger bır eksık yoksa ısınız tamam olur ve arac ıcın her sene mtv ödemezsınız

Üst Alt