Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Abimin evlenmesi evde bakım aylığımız için nasıl bir durum yaratır?

SanalHayat

Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
10
ben 2022 bide evde bakım aylığı alıyorum evde iki kişiyiz evde bakım aylığı abim adına abim le beraber kalıyoruz abim evlendi memlekete artvine gidicek. çalışmaya yanıma gelicek resmi nikah yaparsa maaş da bir sorun olurmu eşi memlekete kalıcak.

Öncelikle abinizin evlendiğini en kısa sürede hemen bildirin. Çünkü sizle birlikte yaşayan kardeşiniz bekarken bakmakla yükümlü birey sayılırdı. Ama evlendiğine göre bakmakla yükümlü birey kapsamından çıkar ve evde gelir hesabına dahil edilmez. Ortada bir kişi sayısı değişikliği gündeme geldiği için en geç 1 ay içinde kuruma bildirmekle yükümlüsünüz aksi takdirde hakkınızda işlem yapılır.
Fakat sizle kalan başka akrabanız olmadıgı için ve kanunen bakmakla yükümlü kimseniz yoksa durumunuz şu ikinci kısımda degerlendirilir ve size bakmayı taahhüt eden abiniz ya da akrabanız bakmakla yükümlü birey kapsamına alınır:

"İkinci bölüm:“kanunen bakmakla yükümlü kimsesi bulunamayan özürlü ile aynı evde yaşayan ve bakım hizmeti vermeyi yazılı olarak taahhüt eden akraba, vasi ve bunlarla birlikte aynı evde yaşayan kişiler"

Şurayı inceleyiniz dikkatle:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Şu durumda abiniz memlkete gitmeyip bu işleri halletsin acil olarak.
Ayrıca bakıcı aylıgı 7/24 saat bakım hizmeti için verilior abinize. Dolayısıyla sizi bırakıp gitmesin gittiği takdirde bu tesbit edilirse evde bakım aylıgınız kesilir. Bu durum da sakıncalı yani. Böyle durumda izin alınması gerekir.
Fakat şu an önemli olan en başta dediğim gibi abinizin evlendiğini bildirmeniz. Lütfen gecikmeyin...

çok tşk ederim kaç gündür kimse cevap vermiyordu...ben le abim yanlız kalıyorduk abim evlendi aylem artvin'de ben arasıra gidiyorum gitiğimde bildiriyordum abimde arasıra gidicek artık eşi orda çünkü haftaya sosytalhizmetleri aricaz hiç bir değişiklik yapmadan yine abimin adına olucak inşallah bir sorun yapmazlar abim artvine gitiğinde...not çok saçma bir düzen...

Üst Alt