Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Abimin maaşı 2022 aylığımı etkiler mi?

hsnkzl69

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
%90 raporum var annemle yaşıyorum babam ayrı ev babamın üzerine kıra vermiyoz benim evde bakım parası yengem alıyor yani abimin eşi abim 1.000 tl çalışıyor 2 çocuğu var abimin aldığı maaş beni etkilermi eğer etkilerse muhtaçlık sınırını aşıyoruz herhalde

hsnkzl69, evet, maalesef yeni yönetmeliğe göre hanenin gelir duurmu incelenior ve hanede kim varsa geliri dikkate alınıyor. Abinizin aldığı gelir de hanenin aylık gelir ortalamasını yüksek tutacak ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 119,62 lirayı geçecektir.
Durumunuz yeniden incelendiğinde hakkınızda muhtaç olmadıgınız yönünde karar çıkarsa da aylığınız kesilecektir.
Fakat bu durumda size borç çıkartılmayacak.

Ablam doğrusunu söylemek gerekirse eskiden 2022 maşı almak için annem evde bakım parası alıyor diye vermiyorlardı bizde yengem bakıyor diye dilekçe verdik yengemin üzerine bakım parası yatıyor abimin evi aynı apartmanda biz 1 de oturuyoruz abim 2 katta oturuyor abim sadece yatmadan yatmaya evine çıkıyor biz yine eskisi gibi dilekçe versek annem bakıcak diye o zaman hanede annem ve ben 2 kişi oluyor gelirde yok kesilmez diye düşünüyorum.sizce ne yapalım nasıl bir yol izleyelim

Üst Alt