Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Abimin mal varlığı gerekçesiyle 2022 maaşımı kestiler!?

Manyamış

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kalem

Kalem abla benim engelli aylığımı kestiler sebebi abimin binası olması ne yapabilirim allah rızası için yardım

Siz daha önce böyle bir konu belirttiniz.
( kira geliri ve üzerine daire bulunan şahıs evde bakım aylığı alabilir mi?) diye dediniz.
galiba daire sizin üzerinize.

Bu konuda 2022 engelli maaşı icin keserler.
Evde bakım ayligi için başvurmuşmuydunuz?
bunda evde kisi sayısı ve gelir hesaplanır.

Manyamış abinle aynı hanede kalıyorsun o halde.
eger abinin üzerine bir gayrimenkul varsa elbette gelire dahil edilir. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL'yi geçmişse 2022 aylıgı kesilir.
e sen detay vermeyince ben de genel cevap verdim.

Sayın erdal abi sayın kalem abla benim üzerime hiçbir şey yok abimle aynı hanede de kalmıyorum sadece şuan oturduğum daire abimin üzerine hatta bina abimin üzerine o kadar o yüzden kestiler yardım edenlerden allah yüzbin kere razı olsun

Engelli aylığımı tekrar bağlayın diyorum bana binanın fotoğrafını gösteriyorlar mağdurum

@Kalem abla @erdal71

Manyamış abinin üzerine olan dairede kalıyorsun. anladığım kadarıyla kira da vermiyorsun?
peki dairede kaç kişi kalıyorsunuz ve hepsinin aylık gelir toplamı ne kadar? 2022 aylıgı hariç her geliri hesapla.

Evde bakım aylığı hariç gelirimiz yok Kalem ablacığım evde dört kişiyiz iki biz ikide çocuklar lütfen yardım abla allah razı olsun

Manyamış abin sizle kalmıyor yani? abin sizle yaşamıyorsa ve ikameti sizde değilse hane gelirine eklenmez ki. abinin ikameti sizde yokken sizle mi yaşıyor yoksa?
abin sizle yaşamıyorsa ve 4 kişiyseniz sadece evde bakım aylıgı varsa 2022 aylıgı kesilmez ki. gelir kriterleriniz uygun.

sorunu çözebilmem için şimdi şu sorularımı tek tek cevapla:
1. abin sizle mi yaşıyor?ikameti ayrı olabilir. sizle kalıp kalmadıgını yaz bana.
2. abinin ikameti sizde mi? sizle yaşamıyor olabilir, ikameti sizde mi?
3. senin ve senle birlikte kalan herkesin aracı,evi,tarlası,arsası,bağı bahçesi vs malı mülkü, geliri ne varsa yaz bana.
4. aylıgın kesildiğini nereden öğrendin? vakıftan mı e-devletten mi?
5. e-devlet şifren varsa 2022 aylık bilgilerine gir ve bana orada yazanları buradan kopyala. özel kimlik bilgilerini gizlemeyi unutma.

Kalem

1.abim bizle yaşamıyor
2.abimin ikameti bizde değil
3.ben ve benle yaşayanların ne aracı ne evi ne tarlası ne arsası ne bağı bahçesi nede malı mülkü yok ablacığım gelir olarak evde bakım aylığı var eşimin sadece
4.aylığımın kesildiğini önce vakıftan sonra edevletten öğrendim
5.
2022 Yardımı Grubu
Yardım Türü Yardımın Fayda Sahibi Yardımın Hak Sahibi Başvuru Tarihi Son Ödeme Tarihi Son Ödeme Miktarı Son Ödemenin Durumu Yardımın Durumu Toplam Ödeme Tutarı Vakıf Bilgisi
Engelli Aylığı 03/07/2015 06/09/2016 1.592,14 TL ödeme çekildi Reddedildi/Feshedildi (23/12/2016) (Muhtaç Olmama Nedeni İle)

Abimin iki kiracısı var abimin aldığı iki kirayı bizim gelirimiz olarak yazmışlar abla birde eşimi kandırıp imza attırmış vakıftaki bir şahıs yazmış eşime imzalatmış abla nolur yardım et allah işini gücünü rast getirsin tşkler

Manyamış o iki kirayı siz almıyorsunuz abiniz alıyor öyle mi? ama abinizin iki kiracısı sosyal inceleme için gelen görevlilere o iki kirayı sizin aldığınızı söylemiş. bu doğruysa o iki kira evde bakım aylıgıyla toplanınca sınırı geçtiğiniz için kesilmiş aylığınız.

o iki kirayı gerçekten alıyor musunuz peki ablası? eger almıyorsanız gidip hemen vakıf mütevelli heyetinin kararına itiraz edin. iki kirayı almadıgınızı, abinizin aldığını, iki kiracının yanlış bilgi verdiğini söyleyip karara itiraz edin.
abiniz de o iki kiracı ile görüşüp başınıza açtığı yanlışlığı temizlesin o iki kirayı kendinin aldığını ispatlasın.
sosyal inceleme raporunda iki kira aldığınız gözüküyordur şu an. sizin de bu iki kirayı almadıgınızı ispatlamanız lazım.

Vakıf mütebelli heyetinin kararına nereden ve nasıl itiraz edebilirim?tşkler
Abla valla biz kira almıyoruz.

inanıyorum sana ablası.
yarın hemen kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) git ve 2022 aylığının muhtaçlıktan çıkma gereçesiyle kesildiğini ve bu karara itiraz edeceğini soyle, vakıftakiler sana yardımcı olur. kira almadıgını, evde bakım aylıgından başka gelir olmadıgını, kiracıların yalan söylediğini soyle onlara. dilekçeni düzenlemene de yardım etsinler. sonra da gelişmelerden beni haberdar et.

Size bisey deyim.
Galiba esinle sen 2 kisisiniz hanede.
2022 3 aylik e.maas icin kisi basi gelir ktiteri 423tl yi gecmemeli.
Yani 2 kisi icin 423×2=850tl yi gecmemeli.
E.bakim maas 960tl gelir olarak sayilir.
Evden degil.
Eger kirada otursaydin bu maas kesilmezdi.

manyamışmı bu nasıl isim daha neler duyacagız ;););););)

Aleykum selam.

O zaman hane 4 kisi×423tl=1690tl yi gecmemeli.
Galiba kiracilarla kontrat sozlesme sizmi yaptiniz.oyleyse kesilir.
Oyle degilse,bina sahibi abinle kontrat sozlesme imzala kiraci olarak siz.
Yada baska yere tasinin.kontratli.
O zaman kesin maasa baglanin

Bak paranoyada adini coook begenmiş...

mrb
babam aylık ve üç aylık maaşını alıyor kardeşimde ev adresi bizim üzerimizde değil akrabalarımızın üzerinde akrabam ev tapusunu kardeşim üzerinde yapıcak acaba babamın maaşını engeller mi
not kardeşim 20 yaşın da ve av adresi bizde değil başka ev üzerinde kayıtlı acaba kesilir mi maaş kardeşimin üzerine sigorta da kayıtlı sorun olmamıstı

Bi sey olmaz icinde oturursaniz gelir getirmedigi icin.

hocam anlamıyorsunuz benı ıste oturmıcaz yıne amcam oturcak etkıler mı de oyle

meraklı.65 bahsettiğin kardeşinin ikameti başka yerdeyse ve babanlarla yaşamıyorsa kardeşinin geliri de evi de babanı etkilemez. ama kardeşin göstermelik bir ikamet değişikliği yaptıysa ve babanlarla yaşıyorsa kardeşinin geliri babanın hanesine eklenir.
baban hangi aylıkları alıyor? sadece 2022 aylığı mı? evde bakım aylığı da alıyor mu? babanın hanesinde kaç kişi yaşıyor?

her iki maaşı da alıyor kalem abla
ikametgahı ayrı
ha bırde bız o eve geçsek sorun olur mu peki tapu onun üzerine ama kendisinin ikametgahı ayrı olsa

Selam Kalem hanım mantık olarak bir başkası üzerine tapulu bir yerin kirasını bir başkası alamaz vekalet vs yoksa eğer artı kira kontratı yapsınlar yada varsa kim kiracı kim ev sahibi yazar onla başvursun bence benim bu evlerle hiçbir kanuni olarak bir alakam yoktur diye

Kalem abla iyi akşamlar
ben oglumdan hem evde bakım hem de 2022 maas alıyorum.ben eşimden ayriyim bu ay babamdan da yetim aylığı bağlandı.benim sorum şu geçen hafta gittim sosyal hizmetlere 2022 maaşını kesmeleri için ama görevli sistemde göründüğünü kesileceğini söylediler.ama henüz kesilmedi acaba ben boşanmış olduğum içinmi kesilmiyo ne yapmam lazım
teşekkürler şimdiden

Dilek,
Bosandığın için eşinin geliri hesaba katılmaz ve kiş bası 2002 maaşı için (423 ₺) , evde bakım için (847₺)yi gelmiyorsa sorun olmaz yinede gelir artışını kişi( -) kuruma bildir.

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

meraklı.65 kardeşinin ikameti ayrı yerdeymiş ve babasının kaldıgı evde de yaşamıyormuş. bu durumda kardeşinin malı da geliri de hane gelirine eklenmez. adres değişikliği yaparsanız yani kardeşinin evine taşınırsanız;
kardeşinin evi ilçe dışındaysa 2022 aylıgı durdurulur,
kardeşinin evi il dışındaysa evde bakım aylığı durdurulur,
her halükarda adres değişikliği olduğunda en geç 15 gün içinde evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmeniz gerekir.

dilek38 yetim aylığı için evet, vakfa bildirmene gerek yok. her ödeme dönemi öncesi sistem aracılıgıyla sgk kaydı sorgulaması yapılır. sen soruyu soralı baya olmuş. gecikme için özür. senin de şimdiye kadar yapılmış ve yetim aylığı aldığın sistem aracılıgıyla tespit edilmiştir. yetim aylıgı aldığından dolayı da aldığın 2022 aylıgı fesh edilmiştir.
e-devlete bakarsan aylıgının fesh edildiğini görürsün.

bi sn tekrar okuyunca fark ettim, 2022 aylığını oğlumdan dolayı alıyorum demişsin. oğlun 18 yaş altı mı? dolayısıyla sen 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığı mı alıyorsun ablası?
ayda ne kadar yetim aylığı alıyorsun ayrıca?

Üst Alt