Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ablam işe girerse engelli maaşım kesilir mi?

Kingkong1

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
5 kişilik bir aileyiz babam emekli 3 - 3100 arası alıyor, ben 2022 maaşı alıyorum ama yersiz ödemeden dolayı 4/1'i kesilerek alıyorum, ablam bakıcı olarak bakıcı maaşı alıyor, bir de bazı sebeplerden dolayı bizim cebimize girmeyen ama resmiyette üstümüze olan 300 liralık bir ev kirası ücreti var. Benim sorum şu: Bakıcı maaşı alan ablam değil de diğer 2 ablamdan biri sigortalı bir işe girerse 2022 maaşı veya bakıcı maaşı kesilir mi?

Kingkong
ebm kişi başı gelıri 2835
2022 kişi başı gelir
1417
emeklı maaşı 3100 + ebm2354 :5454
başka geliriniz yoksa 5454e ablanızın alacagı tüm maaşı geliriekleyip evde kaç kişi iseniz o sayıya bölün çıkan mıktar 1417 den az ise 2022 kesilmez
ebmde ise babanzın maaşı ablanızn alcagı maaşı ve 2022 maaşını toplayıp evdekı kişi sayısına bölün çıkan mıktar 2835 den az ise ebm kesılmez

Arkadaşlar 5 kişilik bir aileyiz ablam evden ayrıldı ikametgahını da değiştirdi gidip sydv'ye bildirmemiz gerekiyor mu?

Kingkong evet tabiki maaş onun evi ayrı olduğu bilinirse geliri sizinkini katılmaz tabi bunuda bildirmeniz gerekiyor

İkamet dışında bekar çalışan sskli olursa maaşı kesiyolar artık engellinin bulunduğu haneye dahil ediyorlar farklı adreste olanın gelirini farklı ilçede gösterin aynı ilçede göstermeyin eve gelip bakıyorlar iki adresede adamlar gidiyor

Üst Alt