Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ablam karda kayması sonucu L3 - L4 omurilik zedelenmesi geçirdi. Bilgisi olan var mı?

Sevginin Gücü

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Ablam Üniversitede okurken karda ayağı kayması sonucu bel kemiği kırılarak omuriliği zedelendi zedelenmesi L3 L4 şu anda sağ ayağını yitebiliyor hafif çekmesi var. oynatabiliyor kaldırabiliyor açma yok ama kapama var dizini biz büküp tutubiliyor, sol ayağı ise hafif oynatma var dizini biz büküp tutabiliyor ama sağ ayağa kadar kuvvetli değil.oturma pozisyonu oldukça iyi şu anda sontalı bu arada 71.gün bugün tak çıkartma yapacağız ayrıca büyük tuvaletini yapamıyor ama biliyor.şu anda Osmaniye Fizik Tedavide yatış yapmakta doktoru umutlu konuşuyur çünkü ablam çok azimli ayrıca daha 21 yaşında biz gata hastanesini bekliyoruz Mayısta da çıkabilir haziranı da bulubilir diyorlar Ankara araştırma hastanesinden yatış izni geldi fakat gitmedik gitseymiydik burda sadece 40 dk. elektriğe bağlıyorlar yaklaşık 40 dk fizyotalipst tarafından yapılıyor gerisini biz yapıyoruz ne olur bana bilgi verin ablam iyiye mi gidiyor burda boşuna mı zaman kaybediyoruz ablamın tuvalet sorunu nasıl olur? Ayrıca ablam dizden aşagısını hafif hissediyor parmaklarını hiç hissetmiyor zamanla bunu hissedebilir mi? iyileşmesi ne kadar sürer? iyilişse bile eskisinden ne kadar fark olur lütfen bilgi verin bu l3 l4 aşaması ne oluyor yardımcı olursanız çokkk sevinirim.

Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin.
Ablanızla aynı durumda olan kişiler yada bilgisi olan kişiler eminim konuyla ilgili bir şeyler yazacaklardır.

Çok geçmiş olsun.

Bu tür kazalarda çok çok büyük olasılıkla ilk anda meydana gelen his ve hareket kaybı -küçük hasarkar bıraksa da- zaman içinde geri kazanılır. Yani, her geçen gün daha iyiye gideceğinden emin olabilirsiniz. Sakın moralinizi bozmayın.

GATA için 1-2 ay beklemenin bir sakıncası yok. Çünkü zaten şu anda her gün fizik tedavi görüyor ablan.

Altın kurallar şunlar:
- Kendi başına yapabildiği her ama her şeyi yapmayı sürdürmeli. Tüm kaslarını güçlü ve dinç tutacak sportif çalışmaları aksatmamalı. Özellikle kol ve bel kaslarının güçlü olması çok önemli. Ayrıca yattığı-oturduğu yerden bacaklarını çekme,kaldırma hareketlerini sürekli yinelemeli. Kalkmasa da, çekilmese de o hareketler -beynin o hareketleri unutmaması için- sürekli yapılmalı. Ayağa kalkabiliyorsa, kalkıp durmalı, atabiliyorsa adım atmalı...

- Sağlıklı beslenmeli, asla kilo almamalı. Bol sebze, meyve, balık, tavuk ve arada da kırmızı et yemeli. Kabızlığa neden olacak yiyeceklerden uzak durmalı. Beyaz ekmek yerine kepekli vb. ekmek tüketmeli.

- Her gün aynı saatte tuvalete oturmalı ve tuvaletini yapmaya çalışmalı. Tuvalete oturduğunda karnını saat yönünde ovuşturarak barsakların hareketlenmesini sağlayabilir... Her sabah aç karnına birkaç kayısı veya incir yemek tuvalete çıkmasını kolaylaştırır. Deneyimleyerek, kendi vücudunu tanıyarak, en doğru olanı bulacaktır zaman içinde...

- Mümkün olduğu kadar yatakta az zaman geçirmeli (tabii doktoruna oturmasında bir sakınca olmadığını mutlaka teyit ettirin). İlk anda zor gelse de, bir tekerlekli sandalye alıp gündelik yaşama kaldığı yerden devam etmeli. Tekerlekli sandalye güzel bir araçtır, sürmesi de keyiflidir. İnsana kaldığı yerden devam edebilmesi için enfes bir kolaylık sağlar. Çıksın, dolaşsın, kendini hasta gibi hissetmesin!

- Banyo yapmayı ihmal etmesin. İnsanı çok rahatlatır, motive eder temiz olmak. Yatmaktan ya da uzun süre oturmaktan dolayı bası yarası oluşmamasına çok çok çok dikkat edin. Sık sık popoda, sırtta, topuklarda -yarım saatte geömeyen- kızarıklık olup olmadığını kontrol edin. Aman diim!

- TAK yapmak iyidir :) TAK için hangi sondayı kullanıyorsunuz? Kaç numara sonda ile TAK yapıyorsunuz? TAK yaparken sondaya asla ama asla el değmesin. Bir an bile değmişse o sondayı kullanmayın, yenisini açın... Günde 5-6 defa TAK yapın. Daha az yapmak, mesanede idrarın daha uzun süre kalması anlamına gelir, bu da mesane enfeksiyonu riskini arttırır. Sıvı alımını ayarlayarak, TAK saatlerini bir standarda oturtabilir... Günde 2-3 litre su içmeli mutlaka.
Ayrıca, TAK yapmadan önce bir ördek kullanarak ya da tuvalete oturarak kendi başına çişini yapmayı denesin mutlaka. Bunu yaparken göbeğinin altına (mesane üstüne) tık-tık küçük vuruşlar yapsın parmaklarıyla. Bu vuruşlar işeme refleksini tetikler ve kendi başına idrarın boşaltılmasını sağlar.

Aklıma gelenler bunlar.. Unutmayın, zaman en iyi ilaç. Sabır ve moral...

Sevginin Gücü;
Zamanla güç yerine gelecektir. Aynı durum bende de oluştu. Allah A şükürler olsun simdi hafif arkaya takılan ayağım normale döndü hiç bir engelim kalmadı yürüme aşamasında his anlamında güç anlamında ama bu güç 1 ve 2 sene içerisinde geri geldi. İşeme fonksiyonları kalıcı kabızlık sürekli devam edecek bir sorun. çünkü çiş hissi geliyor ama kaslar ve sinirler tam çalışmadığı için boşaltım gerçekleşemiyor. ancak kalıcı sondayı ne kadar erken çıkartıp tak a geçersiniz bu sizin için büyük bir gelişme olur. çünkü norojen mesane tam gelişmeden siz önlemini almış olur ve mesane kapasiteniz azalmamış olur. takı çok düzenli kullanıp asla işemeyi kendi yapmasın. Kabızlık idrar yolu enfeksiyonuna yol açmakta olup, yemeklerin içind kepek tozu kullanıp o şekilde tüketsin. çok faydasını görcektir. Elektrik güç getiriyor lakin kum torbası kaldırsın bunların çok faydası var. Ben bunlar sayesinde şimdi sorunsuz yürüyorum. ankara fizik tedavi hastanesinden daha üstün fizik tedavi hastanesi var iyi araştırın.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler Allah kimseyi çaresiz bırakmasın bunu o kadar hissederek söylüyorum ki bizi çok ama çok mutlu ettiniz Allah ta sizi mutlu etsin

geçmiş olsun ankara fizik tedavi ve rehabilitasyona gitmemeniz isabet olmuş orada hatsta ila terapistler 20 dk ilgileniyorlar hatta dahada aşşağı 10 dk olduğu bile oluyor siz gatayı beklemeye devam edin oradan haber geldiyi zaman bence iki eliniz kanda dahi olsa gidin çünkü çok uzman olan bir hastahane omurilik felçlilerinde

ablanız azmine devam etmesi halinde size diyebilirim % 100 iyleşir çünkü aynı konuda bir bayan arkadaşım vardı ve şuanda yürümeye başladı hı yavaş yavaş adım atıyor ama yürüyor bu ilerde dahada normale döner aynı keza amcam da aynı durumda idi ablanızla ve oda şuanda yürüyor tek yapmanız gereken spora devam yılmadan usanmadan allah yardımcınız olsun

öncelikle çok geçmiş olsun.umarım biran önce iyileşir.benimde yaklaşık 6 ay önce geçirdiğim bir kazada L1 L3 T11 T12 de hasar oluştu.12 adet platin takıldı.ameliyatımı ankara atatürk eğitim ve araştırma hastanesinde oldum.ameliyattan önce çok büyük ihtimalle felç dediler ama ben şuan yavaşta olsa yürüyebiliyorum.doktorlarımdan allah razı olsun çok iyilerdi. yaklaşık 10 gün sonra doktorun gösterdiği hareketlerime başladım.ilk 3ay boyunca sadece otururken değil biraz doğrulurken bile korsemi takmayı ihmal etmedim.ameliyattan 15 gün sonra sondamı çıkardılar ve mesane egzersizi yaptım.kabızlık sorunu içinde kesinlikle yediklerine dikkat etsin.hareketsiz kaldığımız için aynı sorunu bende yaşadım.sabahları ılık ballı su içsin ve kesinlikle kuru kayısı ve incir yesin.ben bu şekilde atlattım.yalnız size kötü haber vermek için sölemiyorum çünkü biliyosunuzki her hastanın seyri farklı olur.bağırsakları düzeldiği zaman büyük tuvaletini tutamama gibi bi sorun yaşayabilir.çünkü oradaki kaslarda zayıflıyor.malesef ben bi kaç kez bu sıkıntıyı yaşadım.doktorlar normal olduğunu söylüyorlar.hiçbirşey moralinizi bozmasın.hareketlerini yaptıkça her geçen gün gelişmeleri sizde göreceksiniz.allah acil şifalar versin

diz kapağımdan aşağısını hissedip hissedemediğimi sormuşsun.hepsi yavaş yavaş oldu.ilk zamanlarda hafif karıncalanma vardı.parmaklarımı çok hafif birşekilde oynatabiliyordum.doktorlar parmak uçlarıma dokunup hangisi olduğunu soruyodu.gün geçtikçe bilmeye başladım.önce başparmağımı oynattım.zaman geçtikçe fizik hareketlerimi yaptıkça diğerlerinide hareket ettirmeye başladım.ben ankarada basit bir fizik tedavi merkezine gittim.hemen hemen hepsinde aynı işlemler yapılıyor.ama benim omurlarımda kırık var omuriliğimde zedelenme olmamış çok şükür.sıcak soğuk hissetmeye gelince pek hissedemiyordum.dokunduklarında sürekli buz gibi derlerdi ama ben bişey hissetmezdim.endişelenmeyin ben hepsini zamanla yavaş yavaş hissetmeye başladım.örneğin hala sol ayağımın topuktan aşağısına doğru hala karıncalanma şeklinde hissediyorum.3 parmağımında hissi hala az.ama emin olun zamanla düzelecek.kendindeki gelişmeleri gördükçe azmedecel.allah acil şifalar versin.

Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin.

merhaba kardeşim önceliklşe çok geçmiş olsun ablan için inş tez zamanda ileşir sağlığına kavuşur. ben yeni türk silahlı kuvvetleri rehabilitasyon ve bakım merkezi nde fiizk tedavi gördüm. gata değil orası türk silahlı kuvvetleri rehabilitasyon ve bakım merkezi bilkent dir atatürk araştırma hastanesi yanında. 2 nisan dan 4 mayısa kadar fizik tedavi gördüm L1 kırığı benimde. ablan çok şanslı 6 ay şoku atlatmadan önce sinir sistemi bu kadar hızlı gelişmiş ve çok iyiye gidiyor. sakın sporlarısını aksatmayın sağlıklı insan nasıl ayaklarını harekt ettriiryorsa sizde spor yapın ablanıza kireçlenme kasılma olmasın ne bilgi ihtiyacı istersen ben burdayım irtibata geçebiliriz kardeşim çok çom geçmiş olsun allah sağlık versin

omirilik zedelenmesi olan arkadaşlar

slm arkadaşlar bende üniversitede okurken karda kaymam sonucu omiriliğim zedelendi L3 L4 Omirilik zedelenmesi geçirdim 4.5 ay oldu ve sol ayağımda uzun yürüme cihazı sağ ayağımda afoyla yürüyorum ayak bileklerimde hareket yok daha folkur denen aletlerle yürüyorum bunun yanı sıra hergün havuzu gidip yüzüyorum kaslarım daha iyi olsun diye ve küçüğümü takla yapıyorum büyüğümüde daha henüz yapamıyorum ilerde iyi olurmuyum ne olur bana yardımcı olun ve birlikte sizlerden bilgi alırsam çok iyi olur.

sevgının gucu;
oncelıkle cok gecmıs olsun bende of lıyım ama sen herseye ragmen cok sanslısın yanı kotunun ıyısı dıyım buna
sans dedıgım omurılık yaralanmalarında genelde LOMBER yanı L1 L2 L3 L4 L5 kırıklarında zedelenme en az
zarar veren bolgedır yanı kırıgın bıraz daha yukarıda olsaydı belkıde yıllarca yada hıc yuruyemeyabılırdın
cok sukur et ve azımlı ve gayretlı ol fızık tedavını aksatma emın ol kı bu kadar kısa zamanda travmayı
vucudun atllatmıssa cok daha ıyı olacaksın yanı bacalarındakı hareketlılık hergun daha ıyıye gıdecektır.
kaslarındakı erımelerden dolayı sımdılık zorlanıyorsun.fızık tedavı ve yaptıgın egzersızlerı hıc aksatma
ve dogru uygula gece yattıgında ayagına gece moldu ufo da denıyor gıymemezlık yapma cunku ayaklarında
bıleklerınde yamukluklar olabılır bunlara dıkkat et ılerde sorun olusturabılır.fızık tedavıcıler sana gostermıstır
sanırım ınsallaah gataya yatarsın gata cok ıyı bır fızık tedavı merkezı havuz tedavısı falanda var cok
katkısı olacaktır bır de maddı durumuz ıyı ıse cunku sgk karsılamıyor lokomat dıye bır cıhaz var yurume bozukluklarına
cok katkısı var ozellıkle sana katkısı olacaktır ve her yerde olmayan bır cıhaz bu turkıyede sınırlı.sımdı aklında bır cok
soru vardır umarım bu sıteden her turlu bılgıye ulasabılırsın.tak konusunda ıse bıraz uzun surebılır belkı ama bır zaman
sonra kurtulacaksın sanırım ben gatada yatarken bır arkadasla tanıstım oda gayet normal sekılde yurumeye baslamıstı
ama tak yapıyordu onunda L1 karıgı vardı 6 ay ıcınde cok guzel sekılde yuruyordu mesane kaslarını kasamadıgı ıcın
tak yapıyordu bı zaman sonra onunda duzelecegını soyluyodu.yanı bazı durumlarda kalıcı sıkıntılar bırakabılıyor
son bır sey yaptıgın tum egzersızlerı beynınle ırtıbatlı sekılde yapmanı tavsıye edıyorum daha cok faydası olacagına ınan

gata da sıvıl hastaları alması ıcın bıraz daha fazla beklenıyor ankara gata bende muracat ettım ama ankara egıtım arastırma hastanesınden sıra daha erken geldı bende orayı gıttım tedavısı ve doktorları ıyı ama gata daha ıyıdır muhakkak kendınız bılırsın bekleme konusunda karar kendınıze aıttır butun hastalara Allah tan acıl sıfalar dılerım

cevabınız için teşekkür ederim gataya gitmek istiyorum yılmadan bekleyecegim elimden geldiğince fizik tedavisi yapıyorum ve havuzda yüzüyorum ne olacak sonumu bilmiyorum mhenüz 22 yaşındayım siz idrarınızı yapabiliyormusunuz?

omurilik zedelenmesinden dolayı engelli olan herkez sizin yaşadığınız sorunları yaşamakta çok zaman ve azim isteyen bir süreç azim ve çalışma sonucunda yenebileceğimiz birşey umudumuzu yitirmememiz lazım

elimden geleni yapıyorum umudumu yitirmedim başaracağıma inanıyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun..

omurilik zedelenmesinde ilerleme

Arkadaşlar ablam 4.5 ay oldu hala tuvaletini yapamıyor küçüğünü sonda kullanıyoruz ıkındıyın da yapabiliyor zorda olsa arkadaşlar ne olursunuz bilgi verin ne zaman tuvaletini kendi yapabilir öyle kabız yapacak bir şeyler de yemiyor sonra 4lüye düştü aletlerle adım atıyor sağ oldukça iyi fakat sol zayıf bilekler de can yok parmaklarını da hissetmiyor bunlara can gelir mi? bilgi verirseniz çok mutlu olurum

Daha önce de yazdığım gibi, emin olun zamanla her şey daha iyi olacaktır. Sabır. Kendi başınıza yapabilediğiniz her şeyi yapmaya, bedeninizi dinç ve güçlü tutmaya, sağlıklı beslenmeye özen gösterin.

Kabızlık oluyorsa, emin olun yediğiniz bir şeydendir. Karpuz, şeftali, salatalık vb. şeyler de kabızlığa neden olur. Her yiyecek herkeste aynı etkiyi yapmaz. "Aaa bu da kabız mı yaparmış" demeyin. Yapabilir. Deneyimleyerek kendi durumunuza dair bilgileri öğreneeceksiniz zaman içinde.

Dere otu çok iyi barsak çalıştırır. Dere otlu bol yeşillikli salata yiyiyin.

slmm allah acil şifa versinn son durum nedirr ayşenur için inş ilerleme vardırrrrr

merhebalar bende 5 ekim 2010 tariinde yaşadığım bir trafik kazası sonrasi omf oldum yalnız ben ameliyattan bir gün sonra iki bacagımıda çekebiliyordum ve sağ bacağimla itme hareketini yapabiliyordum ameliyattan 27 gün sonra adana balcalı fizik tedavi merkezine tedaviye başlandı üçüncü gün safo denen afolarla ayağa kaldırdılar kolumunda gücü ile walkerla yürümeye başladım yaklaşık günlük 6 saate yakın fizik tedavi yapıyordum ve bunun meyvesini çabuk aldım tedavinin üçüncü haftası walkerla uzun mesafeleri yürümeye başladım 4 haftasında taburcu oldum evde gösterilen fizik tedavi hareketlerine devam ettim ameliyatın ikinci ayını doldurduğunda tek kalanyenle yürümeye başladım sol ayak bileğinde afo kullanıyordum ameliyattan yaklaşık 7 ay sonra afo kullanmayıda bıraktım doktorumunda onayını alarak elbette bu sürecte belimde çok dayanılmaz ağrılar oluyordu biraz istirahat edip ağrı hafiflediğinde tekrar devam ediyordum fizik tedaviye allah bu durumda olan bütün akadaşlara sabır versin çok zor bir süreç ama sabırla ve inatla yapabileceğiniz tüm fizik tedavi hareketlerini yapın eminimki çok faydasını göreceksiniz ben sporu çok seven biri idim ametör olarak vücut geliştirme ve karete çalıştım kazdan önce sanırım bu durumum bana katkısı çok oldu birazda hangi kası nasıl çalıştıracağimi kendim biliyordum ayrıca his konusunda ameliyattan yaklaşık 25 gün sonra küçük tuvaletimi yapabiliyordum iki gün sonrada büyük tuvalet için his geldi şuan iki diz altındada his zayıf fakat solda his zayıflığı biraz fazla şimdi iki ay sonra iki yıl olacak kazanın üzerinden geçen şimdi hiç bir destek almadan yürüyebiliyorum merdiven çıkabiliyorum hiç bir zaman yüce yaradandan umudunuzu kesmeyin ve mücadeleyi hiç bırakmayın eminimki çok büyük katkısı olacak size allahım hepinize sabır ve sağlık versin

Üst Alt