Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ablam, Rett sendromu hastası. ÖTV indiriminden faydalanabilir miyiz?

senceray

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim ablam 42 yaşında red sentromu.şimdiye kadar ne bakım parası ne maas nede ötv indiriminden faydalandık.Çalıştığım yerin yanında bulunan dernek başkanıyla ara sıra görüşüyorum ve beni rapor almaya ikna etti.ve devlet hastanesi ne başvurduk kardeşime yüzde 82 verdiler ve hafif özürlü yazıyordu.daha sonra burda bülent beyin yazılarını okudum ve rapora itiraz ettim.Ablamı en yakın hastaneye sevk ettiler orda karar verilemedi .ve en yakın üniversite hastanesine sevk ettiler ama inadım inat (birinci hastaneye) 150 kmyi 5 defa gidip geldim araştırma hastanesine bu işlem yaklaşık 50 gün sürdü bu gün rapor elime geçti.tabi kardeşimin engeline sevinmiyorum arkadaşlar birinci hastaneye karşı kazandığım zafere seviniyorum.

Raporda sürekli ağır özürlü ve 90 yazıyor. bakım parası ve maasını istemiyorum cünkü kardeşimin engelinden faydalanmak gibi bişey olacak.ama ötv indiriminden faydalanmak istiyorum.

%90 ve üzerinde raporu bulunan kişiler adına vergi istisnalı araç alınabilir. Hiç bir sorun yaşamadan araç alabilirsiniz...

Ayrıca, kompleks yapmanıza gerek yok. Eğer koşullarınız uyuyorsa evde bakım aylığı almak için de başvuru yapın mutlaka. Bunlar sadaka olsun diye veriliyor değil; ağır sakatlığı olan kişilerin gündelik yaşamı her açıdan daha zor olduğu için sağlanan haklardır. Bir yerden bir yere gitmenin, zaman darlığının, imkansızlığın ne demek olduğunu hepimiz iyi biliyoruz...
Evde Bakım Hizmeti/Aylığı

bülent bey benim durumumu okudunuzmu.şimdi hangi rapor gecerli.burda hastane başhekimlerinin bile bişey bildiği yok.birinci hastanemi yoksa karar veremeyen ikinci hastenemi yoksa bütün testleri yapan ve karara ulaşan üniversite hastanesimi.bu arada bu gün yine dernek başkanı ile görüştüm.hem bakım parasına hemde kardeşim red sendromu (zihinsel gelişimsel bozukluk) olduğu için vasi kararın istemiyle dava açtım.10.06.2011 de davası var hakim bizi yarın birinci hastaneye gönderdi o kadar rapora ragmen bakalım ne olacak...bişey daha soracagım engelliler veri bankasına nasıl kayıt yaptırıyoruz .bizim raporlardan hangisi kayıt olmuştur?birinci rapor kayıt oldu ise sonra başımıza iş almayalım kurumların hatası yüzünden...

En son hastaneden alınacak rapor geçerli olur.

Çok sayıda rapor almanız sizin suçunuz değil ki! Dolayısıyla kimse sizi bundan sorumlu tutamaz. Aksine, bu işin tek mağduru sizlersiniz.

Mahkeme söz konusu olduğunda ise mahkemenin sevk ettiği hastaneden alınacak rapordur geçerli olan. O rapor önceki raporlara bir etki yapmaz.

sagolasın bülent hocam. mahkeme o itiraz ettiğimiz hastaneye yönlendirdi.oradaki pisikiyatris uzman dr. üniversitenin raporunu görünce ne yazıyosa aynısını yazdı hastasını tanımadı bile:) mahkeme oldu bir hafta falan askıya alma süresi varmış bakalım ne olacak .inşalllah hakime hanım vasi kararını cıkartır bide onla uğraşmak zorunda kalmam...

Papazın biri selanikten manastıra gidiyormuş.yolda bir rahibe görmüş.durmuş nereye gittiğini sormuş rahibede manastıra gidiyormuş.almış arabasına rahip biraz ilerlemişlerki rahibenin bacagı görünecek kadar acılmış rahipde dayanamamış elini şöle bi uzatmış.rahibe utangac bi sesle lütfen rahib bey 87 ayeti hatırlayalım.demiş rahip başlamış özür dilemeye.bu olay yolda birkaçkere tekrarlamış.sag selamet manastıra gelmişler rahibe arabadan inmiş papaza şöle bi göz kırpıp görüşürüz demiş.rahip hemen arabanın bagajındaki incili almış 87 ayete bakmış.87 ayet(başladığınız bir işi yarım bırakmayın devam edin başaracaksınız) durumumu bu olay belki tam acıklamaz ama Türkiyedeki bircok memur böle.bu gün avukatım bişey diyor hakime hanım bişey diyor kalem başka bişey diyor hangisine inannıyım.bu vasi olma işide ötv işide canımı sıkmaya başladı.ya zaten devlet özür oranı yüzde doksan olan kişiye degil ailesine vermiş bu hakkı ne uzatıyorsunuz.işim belki hallolacak ama arabayı bedavada verseler gözümde degil artık.saydım raporu alırken 36 tane doktor gezmişiz.şimdi izine iki hakim bir vesayet makamı öfff midem kaldırmaz oldu. bir saglık kurulu raporuna itiraz konusu ile vasi kararı ve yapılacaklar konusunda istenilen cevabı verebilecek kadar bilgi sahibi olduk.bizim durumun sonucunu yazacagım.yardımlarınız için teşekkürler.

Üst Alt