Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ablamın %99 oranında raporu var. Vasilik işlemlerinde yeni rapor istenir mi? [Hukuk]

soner5592

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar öncelikle ablamın % 99 engelli raporu var sisli Etfalden alındı ve çapada onaylandı.Ablam 24 yasında.Sizlere sormak istediğim ilk
soru1-vasilik için babam başvuru yapacak mahkeme tekrar saglık raporu talep eder mi?Yoksa mevcut olan yeterlimidir?
2-vasilik atanması ne kadar sürüyor.
3-ablamın mahkemeye gitmesi gerekiyor mu?hareketi çok zor.

akli denğesi yerindeyse ablanın mahkemeye fln gerek yok..

bız yeni arac aldık babama noterden alım satım için vekalet verdim
babamda arac aldıgımız yere verdi onlar tüm işlemi kendileri halletti..

Cevabınız için teşekkür ederim ancak ablam hem fiziksel hem zihinsel olarak %99 raporlu.

ne demek kardeş rica ederim ama zıhınsell engeelliyse bilemicem

1: Raporunuz yakın tarihte alınmış, güncel bir rapor ise istenmeyebilir, ama hakimin insiyatifinde olan birşey.. Bazı kişilerden istenmiş, bazılarından istenmemiş..

2: Bir arkadaşımızın vasilik işlemleri 5-6 ay kadar sürmüş..

3: Hakim, ablanızı görmek isteyebilir, mahkemeye getirilmesi için diretebilir.. Ya da evinize kardeşinizi görmesi için yetkili birini gönderir, ablanızı mahkemeye götürmek zorunda kalmazsınız.. Şans..

Şu konuyu dikkatlice okuyunuz lütfen, vasilik süreciniz için faydalı olacak bilgiler var içinde: http://www.engelliler.biz/forum/oze...sorularinizi-cevaplayabilirim.html#post801026

Mahkeme kısıtlı adayınıtekrar resmiyazıyla hasdaneye gönderir.....

Aplanız zihinsel engell ise Hakim dahada dikkatli dağranması olagandır.....

Birde bizim aldığımız raporda engel durumu sürekli ve %99 onun dısında ÖTV indirimi yazmıyor raporda.yazmasi şart mı?

Raporda ÖTV indirimine dair bir ibare bulunmak zorunda değil. Oranın %90 ya da üzeri olması yeterlidir...

Arkadaslar cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

sağlık kurulu raporu ayrı bişey, vasi tayinine yer olup olmadığına dair rapor ayrı bişey, benim raporum %92 ama vasim yok mesela anlatmak istediğim hakim (sulh hukuk)hastaneye sevk eder sol kolu mühürlenir mahkemece, üst yazısındada vasi tayinine yer olup olmadığı wsorulur, ilçelerde vasi tayini 10 günü geçmez

Merhabalar eşimin babaannnesi ile birlikte yaşıyoruz kan bağımız olmadığı için yaşlı bakım ücretine başvurduğumuzda vasi kararı istediler.Yarın mahkeme var ve ben gerçekten çok heyecanlıyım çünkü ilk defa mahkeme ortamını yaşayacağım ne yapmam gerek ne ile karşılaşacağım yardımcı olur musunuz?

Hakim vasiliği aksatıp aksatmayacağınıza bakar. Ama genelde bir sorun da çıkartmaz, onaylar hakim.

Üst Alt