Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ablamın adına araç alırsak Evde Bakım aylığı kesilir mi?

ayhankarasu

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba değerli arkadaşlar;
% 90 engelli olan ablam adına otomobil alınırsa evde bakım parası kesilir mi?
yardımcı olursanız sevinirim!

Araç aldığınızda bunu aynı kuruma bildirmek zorundasınız zaten, eğer bildirmediğiniz bir geliriniz yoksa kesmiyorlar ama farklı uygulamalar olabilir illere göre. İlinizdeki Aile ve Sos. Pol. Bak. İl Müd.'ne sorun yazılı olarak alın cevabı.

yazılı olarak müracaat edeceğim bir mail adresi var mı?

Evde bakım maaşına 5ocakta müracaat ettik.evrağımızı tamamlayan memur 5 Mart tan itibaren maaş almaya başlarsınız dedi. Biz şimdi 3 aylık maaş mı alacağız

Evde bakım maaşına 5ocakta müracaat ettik.evrağımızı tamamlayan memur 5 Mart tan itibaren maaş almaya başlarsınız dedi. Biz şimdi 3 aylık maaş mı alacağız

hayır 3 aylık almayacaksınız. evde bakım aylıgını il müdürlüğü hangi tarihte onaylamışsa o tarihi takip eden 1 aylık bakım hizmetinin ücretini sonraki ay alacaksınız.
Örnek:
ocakta başvurdunuz. İl müdürlüğü 1 Şubatta onayladı. 1 ay bakım hizmeti verdiniz. Şimdi Mart'ta şubat ayının aylıgını alacaksınız.
ama aylık 5 Mart'ta onaylanmışsa mart bakım hizmetinin aylıgını nisanda alırsınız.Nisanın aylıgını da mayısta... bu şekilde devam eder. peşin ödeme yapılmıyor yani.

ayhankarasu ben ikinci el 20.000 tl lik araç aldım ve bildirdim. kriterim uygun olmasına rağmen bakıcı aylığımı kestiler.

evde bakım maaşını annem alıyor.yani annem ve engelli ablam ayrı evde yaşıyorlar,ben ayrı adreste yaşıyorum.annem ve ablamın engelli maaşı dışında babamdan aldıkları emekli maaşı toplamı 970 tl.

Üst Alt