Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ablamın benim adıma evde bakım maaşı alabilmesi için..?

kay-seri

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba benim bir sorunun var ve yardımcı olursanız sevinirim
ben % 84 ağır engelli EVET raporu olan bir engelliyim bana ablam bakıyor
ablamın bana baktığı için evde bakım ücreti alması için benim mahkemeden ablamı
vasi tayin etmem gerekiyormuş ve vasi tayin ettikten sonrada bir polis eşliğinde
yeniden rapor çıkarmam gerekiyormuş bana ilgili kurum bunları söyledi bu yeni çıkan bir kanun mu ???
ablam evli olduğu için mahkeme vasi tayin etmesi gerekiyormuş arkadaşlar bu konuda bilgisi olan var mı ??
varsa bana yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Ben öyle birşey duymadım bilmiyorumda :) polis eşliğinde rapor çıkartmak yenimi çıktı yok öyle birşey yeni rapor istemelerini anladık ta polis eşliğinde onu anlamadık birde zihinsel engelli değilseniz neden vasi tayin etmenizi istediler oda anlaşılır birşey deyil 18 yaşından büyükmü küçükmüsünüz ?

Rüya kardeşimizin anlattıgı yabancı bir bakıcı yani tanımadıgın biri komşu yada arkadaşın için uygulanan birşey çünkü bizim komşuda eşine yakın akrabası uzaktan yakından akrabalık bagı olmayanlara mahkeme kararı ile bakıcı uygulaması var..

arkadaşlar bana ablam bakıyor annem hayatta ama yaşlı bana bakacak durumda değil ablam evli olduğu için mahkeme kararıyla ablamı vasi tayin etmem gerekiyormuş arkadaşlar benim zihinsel bir sorunum yok engelim bacaklarımda 18 yaşını da çoktan geçtim tek sorun ablamın evli olmasıymış

ya arkadaş bu nasıl iş benim engelim çocuk felci bacaklarımdan sorunun var akli dengem gayet yerinde ben vasiyi napıcam

Ablanızın vasi olması için evet, vesayet makamı rapor ister. Bu rapor özürlü sağlık kurulu raporundan farklıdır. Hastalığınızdan dolayı vasiye ihtiyacınız olup olmadıgını tespit içindir ve ona göre vasi atanır. Fiziksel engelli olanlara da bu vasilik raporu düzenlenir. Çünkü hukuki işlemlerini yapmaları için bazen isteniyor ya da gerek duyuluyor.

Lakin ablanız siizn bakıcınız olabilir. Bakıcı olması için vasiniz olmasına gerek yok. Anneniz yaşlı ve bakamıyor diyin. Olmadı anneniz başvursun bakıcılık için kabul ederlerse:)
Hiç yorulmayın. Annenizin bakamayacğını bile bile bakıcı tayin ederlerse onların sorunu. Bunları da belirtin. şaka gibi olduklarını bilsinler yani:)
Ablanızın vasiniz olmasına izin vermeyin lüzum yok buna. Ablanız akrabanızdır ve bakıcı olacak kişiler arasındadır.
Siz 18 yaş altı çocuk değilsiniz ki kanunen bakmakla yukumlu birey varken ablanızı düşünsünler!
Erişkin olduğunuzu,annenizin bakamayacağını söyleyin. Ablanız bakacak. Ablanız bakıcınız olacak! hepsi bu.
Olmadı şikayetçi olacagınızı soyleyin. ŞU iletişim kanallarına hangi kuruma başvurdugunuzu, kurumun verdiği cevabı soyleyin ve şikayet edin:Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü | İletişim
Bu işin takipçisi olun lütfen her denileni uygulamayın haklarınızın peşine düşün. Böyle resillik olur mu yahu? Geçecek ablası vasisi olacak bakıcısı olmak için!
ALO 150 BİMER aracılıgıyla da ilgili kurumları şikayet edebilirsiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Üst Alt