Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ablamın engelli arabasını ben de kullanabilir miyim?

sarifu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Benim ablam %45 engelli ve H ehliyeti var. Onun alacağı indirimli arabayı bende kullanabilir miyim?

Tertibatlı bile olsa eğer aynı zamanda normal kullanıma da uygunsa 3. dereceye kadar akrabaları kullanabilir

ötv muafiyetli araç kullanımı

Merhaba Ablamın %45 engelli ortopedik raporu var. Onun arabasını o araçta yokken bende yasal olarak kullanabilirmiyim?

sarifu

merhaba , yasal olarak kullanamazsınız 3 defa çevirmeye denk gelir ve araç sahibi araçda olmadığı tespit edilirse , cezası olduğunu duydum hatta araç bağlandığını dahi bir arkadaşdan şahit oldum

sarifu
Yanlış Bilgi vermek istemem fakat benim engelli aracımı kızkardeşim kullanıyor ruhsatta 3. Dereceye kadar kan bağı olan yakını kullanabilir ibaresi var.Birde noterden 1 kişiyi görevlendirip o kişininde aracı kullanabilir ibaresi var diye hatırlıyorum.Aracımda özel tertibat mevcut.Normal aksanı hiç bozulmadı.

arabada tertibat var ise, plan proje esnasında normal kullanıma da uygun oldugu belirtilip ruhsata yazılması gerekiyor.. eğer yazmıyorsa ceza kesilebilir araba bağlanabilir..

Araç tertibatli ise tertibat takilirken başka birinin kullanimina uygun olarak yapildiysa makina muhendislerinde uygun gorulduyse zaten ruhsatta 3.hisim kan bagina kadar olanlar kullanabilir yaziyorlar. Benim elden firen ve gaz aparati var ruhsatta boyle yaziyor

Kullanabilirsin sorun çıkmaz. Diyelim çevirmeye takıldın ablamın ihtiyaçları var onları alacam dersin. Örnek olarak ilaç eşya yiyecek almaya gidiyorum demen yeterli.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt