Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aç gözlülük bu olsa gerek: 7.515 TL desteği az bulmak

Ufukalp

Emektar Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar linkteki habere bir göz atabilir misiniz ?
Karı koca yakın akrabalar, ilk çocukları zihinsel engelli olmuş.
Bir daha yapmışlar o da zihinsel engelli.
Bundan sonra her aklı selim insanın yapacağı şey belli iken bunlar üst üste 3 ve toplam 5 zihinsel engelli çocuk dünyaya getirmişler.
Bu da ayrı bir cehalet ama konu şimdi bu değil.
Çocuklardan 3 ü evde bakım aylığı, hepsi de %70 üzeri 2022 engelli aylığı alıyorlar. Yani devlet bunlara sosyal devlet anlayışı gereği her ay tam 7.515 TL maaş ödüyor.
Ve bu baba bu parayı az bulup kaymakamın kapısına dayanıyor. Vakfa yönlendirilip durum incelenince ödenmekte olan engelli aylıkları gelir aşımından kesiliyor.
İşte bu gibi adamlar engelliyi milletin gözünde dilenci konumuna düşürüyorlar.
Devlet 3 çocuğun için evde bakım aylığı, 5 çocuğun her biri için ayrı ayrı engelli aylığı bağlamış, daha istediği nedir anlamış değilim.

Bizim Torbalı - PARA YETMİYOR DEDİ MAAŞI DA KESİLDİ

6. Çocuğu yapmazlar umarım. Onların sonraki hayatlarını düşünmeyip, kendi beleş yaşantılarının garantisi olarak görmeleri çok acı.

Cahillik desem, bu baba ölünce geride kalanlara ne olur diye düşünüyor mu.

Cahillik mi :p Tam tersine hem aç hem de açıkgözlülük ,uyanıklık ve tabii vicdansızlık çocuklar gelir kapısı yani her şey ortada .

sokrates
İnsanlar bilmiyorlar işte. Haberdeki yorumlarda birçoğu maaş kesilmesine tepki göstermiş. Benim mevzuatı açıklamama tepki gösteren bile var.
Kimisi de " .kinin keyfi için yaptığı çocukların parası bizden kesiliyor" demiş.
Böyleleri yüzünden engelliler dilenci gibi görülüyor işte.

allah devletime zarar vermesin ortopedi engelliyim 5 sene boyunca iş aradım torpil olmadıgından işe giremedim nasibden ötesi yok dedim sustum halen daha bekliyorum iş için gittiğim beledeyeden valilikten işkurdan hakkımı helal etmiyorum şahsen durumum iyi olaydı devletin verdiği yardımı almazdım ne varki mecburum almaya diyeceksinizki doğal hakkın alın teri başka bişe kalın sağlıcakla

şok oldum resmen insan bu şartlar altındaki dünyaya bir çocuk getirebilmek için bile çok yönlü düşünürken, zihinsel engelli olacağını göre göre çocuk yapmak ve nasıl bir anlayıştır, hayatta her şey para mı yahu, bunun adı resmen dilencilik, engellilere tanınan hakkı kötüye kullanmak.

asidadaş
Sakın başlığı yanlış anlamayın olur mu.
Sözümüz asla hak ettiğini alan ve hakkını arayana değil.
Görüyorsunuz ki böyle aç gözlülerin yüzünden sizler gibi gerçek ihtiyaç sahipleri hakkını almakta zorlanıyor, toplumda engellilere karşı bir antipati oluşuyor.
Umarım en kısa zamanda seveceğiniz bir işe kavuşursunuz.
Dediğiniz gibi alın terinin ekmeği bambaşka.
Ve sizin gibi düşünenlere selam olsun.

Son düzenleme:
[FONT=sans-serif]@[/FONT]asidadaş[FONT=sans-serif] aynı şekilde, siz hakkınız olanı alıyorsunuz, dilerim ki en kısa zamanda arzu ettiğiniz gibi bir işe kavuşursunuz.[/FONT]

Ufukalp

Böyle dinazorlar yüzünden gerçek hak sahiplerinin önü kesiliyor.Mağdur oluyor, asıl ihtiyaç sahipleri insanlar.
Ne alaka mı ? daha ne olsun şuan ki, engelli maaşları ve maaş bağlanma kriterlerini bilmiyor musun. En en asgari düzeyde tutulmuş.
Sanki , insan değilde başka bir yaratıkmışız gibi. Bu , dinazor kılıklı herif, hariç :D Üre para kazan oh oh afiyet olsun
O çocuklara yazık biliyorsun ki ,engelli doğacak bile bile hayatlarını karartın ...

hakkımızdan hayırlısı sabırlan bekliyorum bir yerden tlf gelecek iş için cağıracaklar umuduyla allah herkezin gönlüne göre nasip etsin hiç kimse kimsenin içini hayatını bilemez allah emanet olsun

Anne baba öbür dünyaya göçtüğünde bu çocukların hepsi bakım merkezlerinde heba olacak tek yaşayabilmeleri imkansız Tabi bakım merkezi için nasıl haberleri olacak o da ayrı konu. Ben tek başıma abime nasıl bakarım diye düşünürken adam salağın teki olmalı. 5 tane zihinsel engelli çocuk. Çok yazık çocuklara gerçekten.

sonuna kadar bencil olan bir anne-baba kaaatimce Allah bildiği gibi etsin.diyecek birşey yok bunlar yüzünden bizlere dilenci gözüyle bakıyorlar:mad:

Üst Alt