Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Acaba 2022 başvurumuz hangi aşamada?

arzukaraoglu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar, sitenizi yakından takip ediyorum. bir sorum olacaktı...
abim için başvuruda bulunduk ,aynen aktarıyorum. bilginiz dahilinde rica etsem bir yorum yapar mısınız? evrakta yazanlar ne anlama geliyor, su an hangi aşamadayız, bundan sonraki adımlar neler ve tahmını süreç nedir? şimdiden teşekkür ederim...

Emekli Nevi: MUHTAÇ

Durumu: GEÇİÇİ DURUMDA

SAĞLIK KURULU İŞLEMLERİ
01,06,2007 TARİHİNDE SAĞLIK KURULUNA GÖNDERİLDİ
12/07/2007 Özür oranı (%70-%100) Kabul edildi.
17/07/2007 TARİHİNDE 69325 KARAR NOSU İLE

ÖDEME DURUMU
25/10/2007 TARİHİNDE İLK AYLIK ÖDEME.

YAZIŞMA VE EVRAK İŞLEMLERİ
25.10.2007 TARİHİNDE SÜRE BİTİMİ NEDENİYLE KESİLECEK UYARI YAZISI YAZILDI.

TANITIM KARTI
22/11/2007 TARİHİNDE ÖZEL BELGESİ HAZIRLANDI

TAHSİS EVRAK TAHSİS SERVİSİNE GÖNDERİLDİ. 18/07/2008

2022 maaşı zaten bir süre almışsınız. Ama raporunuz belli bir sürelikmiş sanırım. Rapor süresi bitince de maaşı kesmişler.
Maaş aldınız mı? Hangi tarihte kesildi maaş? Abinizin raporu sürekli miydi süreli miydi? Yeni rapor çıkartıp kuruma gönderdiniz mi? Maaşınızın kesildiğine dair belge gönderdiler mi size?

Benim sorularım daha çok :):)

nasıl olur bu ilk başvurumuz. ve hiç maaş almadık . hala bekliyoruz sonuçlanacak diye .hiç bir şey anlamadım

SGK bilgi edinme yasasından mail atıp cevap isterseniz sizi çok net aydınlatırlar.

gecen hafta yazmıstım sgk ya
yazılı basvuru istedi oyle de kaldı

evet dilekçe diyordu mail de ,zor geldi açıkçası , yaz, postala falan .teknoloji nerde kalıyor, bide artis artis "online bılgı edınme " diyorlar ..

Re: Acaba 2022 başvurumuz hangi aşamada? [Soru]

12/07/2007 Özür oranı (%70-%100) Kabul edildi.

ÖDEME DURUMU
25/10/2007 TARİHİNDE İLK AYLIK ÖDEME.

YAZIŞMA VE EVRAK İŞLEMLERİ
25.10.2007 TARİHİNDE SÜRE BİTİMİ NEDENİYLE KESİLECEK UYARI YAZISI YAZILDI.

Burda çelişki var.Hem aylık ödeme çıkmış,hemde süre bitimi nedeniyle maaşın kesilmesi denmiş.Daha öncede bir şahsın durumunda böyle bir durum söz konusuydu.raporu sürekli olmasına rağmen,süreli olarak işlem yapmışlardı.Eğer raporonuz sürekli ise raporun bir nüshasını posta veya İnternet aracılığıyla kuruma gönderip,gerekli düzeltmeleri yaptırabilirsiniz.

ewet aynı şey benim takip ettigim bi komşumun evrakında oldu raman arkadasımın dedigi gibi yaptım düzeltilme yapıldı ve geçenlerde bilgi istedim paranız bankaya yattı en kısa sürede tanıtım kartı ödeme emri gelecek denildi.

teşekkür ederim gelişmeleri paylaşırım , şimdi numune hastanesınden raporun fotokopisini almak gerek bizdeki basvuruyla ankaraya gitti ,hastaneden arşivden alabılırmıyım sizce

Elinizde hiç rapor yokmu?Eğer elinizde rapor yoksa Bilgi Edinmeye şöyle bir yazın.
...............Tarih ve ..............sayılı ..................Hastahanesinden aldığım %........ ve sürekli/süreli aldığım sağlık kurulu raporu ile kurumunuza ...............tarih ve ...... sayı ile 2022 maaşından yararlanmak için başvuruda bulunmuş,sağlık kurulu raporum 01,06,2007 tarihinde sağlık kuruluna gönderilmiş,17/07/2007 69325 Karar nosu ve 12/07/2007 Özür oranı (%70-%100) Kabul edilmiştir.25/10/2007 tarihinde ilk aylık ödeme çıkmasına rağmen,hâlâ şahsıma gerekli ödeme yapılmamıştır.Şahsıma ödenmesi gereken maaşın ödenmemesinin sebepleri nelerdir?

arkadaşlar bilgi edinmeden cevap geldi aynen aktarıyorum

Cevap : Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.
1-2022 SAYILI YASA UYARINCA AYLIĞINIZ BAĞLANARAK ZİRAAT BANKASI KÜÇÜKBAKKALKÖY ŞUBESİNE GÖNDERİLMİŞ OLUP TAHSİL ETMEDİĞİNİZDEN BANKACA KURUMUMUZA İADE EDİLMİŞTİR.AYLIĞINIZIN YENİDEN ÖDENMESİ İÇİN KURUMUMUZA YENİ ADRESİNİZİDE BELİRTİR ŞEKİLDE BİR DİLEKÇE İLE BAVURMANIZ GEREKMEKTEDİR.2.SAĞLIK KURULU RAPORUNUZ SÜRELİ OLDUĞU İÇİN SÜRESİ DOLUNCA BAĞLANAN AYLIĞINIZ DURDURULMUŞTUR.AYLIĞINIZIN DURDURULDUĞU TARİHDEN İTİBAREN AÇILARAK ÖDENMESİ İÇİN SAĞLIK KURULU RAPORU VERMEYE YETKİLİ HASTANEDEN ALACAĞINIZ YENİ SAĞLIK KURULU RAPORUNU KURUMUMUZA GÖNDERMENİZ GEREKMEKTEDİR.
Bilgilerinizi rica ederiz.

şimdi siz teşekküllü bir devlet hastanesindden alacagınız raporu maaşın tekrar baglanmasını istediginiz bir dilekçe ile kuruma tekrar gönderin.
kesilme nedeni raporun süreli oldugundandır.
yeni rapor alıp dilekçeyle kuruma gönderdiginizde tekrar baglayacaklardır kaldıgı yerden almaya devam edersiniz.

peki diyor ki maaş gelmiş, alınmadıgından geri gitmiş, o parayı almak istemekle ,yeniden rapor gonderıp maaşın devamını saglamak aynı işlem mi ,diyelım yenı rapor alınacak gonderılecek ,bu uzun iş ( ki hastane: değişen 2022 ye göre yeniden rapor almak ,yeni basvuru yapmak demek, herşey tekrarlanacak , demiş) bu işler olana kadar içerideki para ne olacak ,onu alabılecekmıyız ,ayrıca yeni adresi istemişler ,diilekçe ile göndereceğiz ama biz tanıtım kartsız, odeme emri olmadan nasıl alacagız o parayı, hiçbiri yokki bizde

size tanıtım kartı ve ödeme emri gelmedigini para bu sebeple çekemediginizi dilekçe ile belirtin.
yeni rapor alıp bu dilekçeyle kuruma gönderin tekrar baştan herşeyi hazırlayıp başvurmanız gerekiyor sadece yeni rapor yeterli dilekçede gelen parayı neden çekemediginizi anlatın sanırım düzeltme yapılacaktır bazen yanlışlıklar yapılıyor kurumda gözden kaçıyor bazı şeyler.

arkadaslar merhaba herkese , ben raporu buldum ,kaybolmustu hanı, raporda "sürekli" yazıyor , evrakta maaş sure bıtımı nedenıyle kesılecek dedndğinden hepimiz surelı oldugunu dusunmustuk, ve bizde devlet hastanesınden gün aldık tekrar rapor için ( 5 eylul ) ,ama suan raporu buldum ve "sürekli" imiş. sorum şu yarın heyete girmesi gerekiyor rapor surekli olduguna göre gerek varmı sizce ,ben bu raporu gondersem yanlıslıgı duzemek ıstedıgımı belırtsem iş görurmu acıl fikriniz beklıyorum

Aynı şeyi bende bir çocugun evrakını takip ederken yaşadım.
sürekli yazısı süreli olarak kabul edilmiş durdurulmuştu.
ben elimizde bulunan fotokopi raporu bilgisayardan tarayıcıdan geçirip kurumun bilgi edinme kuruluna yazdım gönderdim ve çocuğun raporu düzeltildi yanlışlık oldugunu söylediler hatta bugunde toplu parasını aldı.
yeni rapora gerek yok.

arkadaşlar benimde durumum geçi durumda yazıyor acaba yeni rapor için hastaneye direkmi gideyim yoksa kurum kanalıylamı gitmem gerekiyor bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yazsın

arkadaşlar ben şimdi yeni rapor aldım kurum a gondericem ,fax la mı gonderıcem değilse nasıl yıllar once mektup atmışlıgım var yoksa öylemi gönderilecek

aşagıdaki adrese postaneden iadeli tahattüdlü gönderin..

SGK PRİMSİZ ÖDEMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TUNA CD. NO:7 KIZILAY/ANKARA

Raporun "süreli" değil "sürekli" olduğunu ve maaşının kesilmesinin idareden kaynaklı bir hata olduğunu, sürekli ibareli raporuna istinaden maaşının hak ettiğin tarihten itibaren bağlanmasını talep et.

ya 10-15 günü geçmiştir gonderdim dilekçe evrak rapor ne varsa , önceki gun de yazdım bılgı edınmeye, ne aşlamada ne zaman sonuclanır dıye : "kurumumuza herhangi bir evrak gelmemiştir" yazmıslar . bu baslık altında biri postane ıadelı taahhutlu demıs adres vermıstı oraya gonderdım . acaba yanlıs mı oldu ve dilekçe neyse de raporun aslını gondermıştim ne yapıcam ben şimdi :cry:

ben dedim size iadeli tahüddütlü postaneden gönderin diye ancak evrakın iadeli tahaddütlü gitmesini özellikle istedim emiin olun evrak kaybolmamıştır en kısa sürede ellerine ulaşır siz sık sık bilgi edinmeden sorun..
10-15 gün önce gönderilmiş olabilir ama resmi tatilden dolayı gecikme olabilecegini düşünüyorum bir müddet daha bekleyin ben sizin evrakın düzelecegini düşünüyorum.

arkadaşlar , uzun bir aradan sonra merhaba ,
önceleri yazışmıştık , devamı olarak buraya yazıyorum umarım yanlıs yere konu açmıyorumdur.
abim zihinsel engelli , babam vasisi olarak atanmış maaşını çekiyordu , 4 gün önce babam vefat etti.
öğrenmek istediğim , vasi ölümü halindeki prosedür nedir . şimdi maaş nasıl alınacak ,
yeni bir vasi mi atanması gerekir ? ayrıca annem var ama okuma yazması yok , ben bekarım ,
vasisi olabiliyormuyum , bu işleri hep babam hallederdi , ben hiç anlamıyorum , detaylı sıralı anlatabilirseniz çok memnun olurum
iyi çalışmalar
sağlıklı günler..

arkadaşlar bende abimin maaşını her ayın 7 sinde alıyorum ( vasiyim). ancan bugun gıttıgımde mart ayı maaşı 22 tl yatmış dediler. neden böyle olduki . ayrıca provizyon sayfasında "hükümlü ve tutuklular gss kapsamı dışındadır". yazılı . hükümlüler maaş alamıyorlar mı acaba ?

Üst Alt