Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Acemi Memurun El Kitabı

bayz

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Evvela herkese hayırlı uğurlu olsun.

Benim gibi bürokrasiden ve mümkün mertebe devlet dairelerinden uzak durmaya çalışan arkadaşlar atandıklarını öğrenince hafif bir travma yaşamış olacaklarını tahmin ediyorum. Sonrasında ise akıllara hemen bundan sonra ne olacak ve ne yapılması gerekecek soruları geliyor. Tecrübeli arkadaşlardan bu konuda yardımlarını rica ederim.

1. Kamuya giriş yapmak için istenen belgeler haricinde başka neler beyan edebiliriz bizim lehimize olacak?
2. Özlük haklarımızı kullanabilmemiz için nelere dikkat etmeliyiz?
3. Yardım, indirim ve benzeri haklar var mıdır varsa nasıl takip edilir?

Yani daha sonra kendi kendimize öğreneceğimiz şeylerden ziyade ilk defa atanmış ve başlangıçta nelerden yararlanacağımız ve talep etmemiz veya başvurmamız gerektiğini bilen arkadaşlar şöyle toparlayabilirse, çok fazla bölük pörçük bilgiler mevcut. Benim gibi birçok kişiye rehberlik etmiş olur.

Atandığım kurum MEB-Hizmetli

Hayırlı olsun inşallah her şey istediğiniz gibi olur..

1- Sağlık Raporu, 4-5 tane foto (hatta kuruma başladığınızda 2-3 sefer yine foto isteniyor çekinmişken 12 tane falan çekinin yanınızda bulunsun), Hangi kuruma atandıysanız o kurumun sitesini takip ederek istenilen belgere ulaşabiliyorsunuz zaten. Orada örn. Adalet Bakanlığı Mal bildirimi formu vs istemişti o formları dolduruyorsunuz. PC Sertifikanız varsa istenilmediyse de götürün ona göre iş belirlenir.

2- Eğer evliyseniz eşiniz çalışıyor ama SSK'lı değilse evraklarda "çalışmıyor" u işaretleyeceksiniz SSK'lı çalışmıyorsa ek ücret alıyorsunuz.
Daha önce SKK'lı Bağkurlu olarak çalıştıysanız işe başladığınızda SKK dökümünüzü iletiyorsunuz ki hizmet birleştirmesi yapıyorlar.
Vergi indirimi vs için herhangi bir şey istemediler tekrar bir şey yapmaya gerek yok.
Servisler kurumlara göre değişiyor bazılarında var bazılarında yok.
Yemek de aynı şekilde Adliye örneğin yakınlardaki bir Ordueviyle anlaşmış orada yiyebiliyoruz daha uygun fiyatlar zaten size söylenir bu konu.

3- Yardım vs gibi bir şey görmedim henüz Nisandan itibaren memurum.
İETT normalde ücretsiz kart veriliyor ama engellilerin zaten ücretsiz kartı olduğu için bize verilmiyor.
Bazı hastane vslerde kamu indirimi var her gittiğiniz yerde sorabilirsiniz kamu indirimi var mı diye.

Bunlar da benden ek;
İşe başlayalı 1 yıl olmadığı için yıllık iznimiz yok ama 10 gün mazeret iznimiz var.
İster bu izni parça parça halinde isterseniz örn. 5 gün olarak kullanabiliyorsunuz.
Eğer izin almanız gerekliyse durumunuzu müdürünüze anlatarak mazeret izninden faydalanabilirsiniz.

Yıllık izinlerde (mazeret izninde bilmiyorum veriliyor mu) Diyelim ki yıllık izninizde şehir dışına çıkıyorsunuz vereceğiniz dilekçeye iznimi şurada geçireceğim diye adresi de eklerseniz ek yol izni veriliyor.

Maaş konusu da diyelim ki ayın 5inde işe başladınız.
15inde maaş alacaksınız 5inden 15ine kadar geçirdiğiniz süre + 1 aylık maaş alırsınız.

Çok teşekkürler sevgili Plumeria, size de hayırlı olsun. Aklında ilk defa başlama ile ilgili sorusu olan varsa dahil olabilir.

Selam ve sevgiler.

İlk işe başlayışta çift maaş veriliyor diye duymuştum acaba o asparagas mı?
Birde kılık kıyafet yönetmeliği nasıldır serbest mi yoksa takım elbise mi?

Maaş konusu da diyelim ki ayın 5inde işe başladınız.
15inde maaş alacaksınız 5inden 15ine kadar geçirdiğiniz sürenin maaşı + 1 aylık maaş alırsınız. Çift maaş almıyorsunuz ilk maaşınızı ayın 15inde peşin alıyorsunuz ve 15ine kadar kaç gün çalışmışsanız onun parasını alıyorsunuz.

Ve tabi ki kıyafet serbest değil erkekler takım (yazın ceket kravat serbest), bayanlar klasik

Tüh ya o para biraz da olsa rahatlatırdı beni,
benim abimde adliyede memur onada çift maaş vermişlerdi acaba yönetmelik mi değişti ki

Plumeria ben sağlık bakanligina atandim henüz işbaşı yapmadim tayin istiyebiliyomuyuz yoksa asaletten sonra mi

devlet ilk maaşınızı aldığınızda size çift maaş verir arkadaşlar yanlız emekli olduğunuzda size vermiş olduğu 1 aylık maaş tutarını geri alır bilgilerinize örnek vermiş arkadaşlar 5 inde başlarsan 10 gün + kendi maaşınız ve devletin verdiği 1 maaş

@Plumeria nın dediği gibi, işe başladığınız zamandan itibaren, diyelim ayın 1inde başladınız ayın 15i gelince, 1inden 15ine kadar olan süre + maaşınız yatar, maaşınız yaklaşık 2400 diyelim, ayın 15ine gelene kadar olan sürede yaklaşık olarak 1200 tutsun, toplamda 3600 gibi bir ücret alırsınız. anlayacağınız çift maaş değil.hakkınız olmayan bir ücrette değil, ikramiye de değil.çalıştığınız günün parasını alıyorsunuz ve normal maaşınız yatıyor. biraz karıştı gibi ama anlaşılmıştır inşallah ;). ayrıca memurlar maaşlarını çalışmaya başlamadan önce yani önce parayı alıp sonra 1ay çalışma durumundan dolayı, emekliye ayrıldığınızda son 1 ay maaşını almazsınız.

Bu durumun net şekli şöyle ilk maaş peşin maaşa kadar çalışmanızda üstüne eklenecek

Hayırlı olsun, görevinizle ilgili kanun-yönetmelik vs öğrenmeniz ve yeni çıkanları da düzenli olarak takip etmeniz faydalı olur...

Üst Alt