Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Acemilikte Uyum Bozukluğundan hava değişimi verdiler..?

Mesut34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben ankara'da kısa dönem askerim. Ayın 5'inde teslim oldum birliğime. Günler geçtikçe psikolojik olarak rahatsızlıklar yaşamaya başladım. Daha önce evimden ailemden hiç uzaklaşmamıştım. Hiç çalışmamıştım.
Hep ailem ile beraberdim. Komutanım ile durumu görüştüm. Rdm'ye sevk oldum. Psikolog ile görüştükten sonra. Eti mesgut hastanesine sevk edildim. Psikaytır ile görüştüm.
Bana sonraki gün Uyum Bozukluğundan dolayı 21 gün hava değişimi verdiler. Yemin törenine 8 gün kala eve gönderildim.. Şuan evdeyim. Aralık 10 da birliğime teslim olacağım. çok tedirginim ve korkuyorum.
Evdekilere durumu belli etmemeye çalışıyorum. Yaşama sevincim kalmadı. Hava değişimi kağıdımda SMK yazmıyor. Birliğime teslim olunca nasıl bir yol haritası izlenicek. Benimle ilgilencekler mi hastaneye
yollayacaklar mı? Acemilikteki komutanım çok iyiydi çok ilgilendi benimle. Yeni komutanım kim olacak bilmiyorum. Durumumu umursamayacaklarından korkuyorum. Şuan İstanbuldayım. Acaba istanbuldayken kendimi hastaneye mi
sevk ettireyim. Döneceğim günü ve aynı şeyleri tekrar yaşamayı düşünmekten mafoldum. Yardımcı olmanızı rica ediyorum. Çok saolun şimdiden.

Usta birliğin belli oldu mu Mesut?

Aslında usta birliğine gitmeden hastaneye git diyeceğim ama, bu sefer askerlikten iyice soğursun ve hiç gitmek istemezsin diye çekiniyorum... Ben olsam, iyice motivo olur ve günü gelince usta birliğine giderim. Eğer orada baş edemediğim sıkıntılar tekrarlarsa, orada bir hastaneye sevk alırsın...

Ve bence konuyu ailene açmamakla çok çok çok büyük hata yapıyorsun. Aileden ya da yakın arkadaşlarından birileri ile dertleşmezsen, her şeyi kendi içinde yaşamaya kalkarsan, daha önemli sorunlara kağı aralamış olursun. Hiç gerek yok bu yükü kendi başına taşımana...

Usta birliğimde aynı yerde. Bende onu istiyorum. Usta birliğime gidip oradaki durumuma göre karar vermek istiyorum. Ama bazı zamanlar bir anda çok daralıyorum. Acemilikte yaşadığım sıkıntılı zamanlar geliyor aklıma. Askerliğim bitene kadar nasıl dayanabilirim diye korkuyorum. Haklısın abi ailem ile durumu görüşeceğim. Hava değişimi kağıdımda 'askere başladıktan sonra uyum sorunları nedeni ile sevk edildiği anlaşılmaktadır' diye yazıyor. Birliğime teslim olduktan sonra beni hastaneye sevk ederler mi yoksa benim mi durumu dile getirmem gerekiyor? Çok teşekkürler Bülent abi.

Sevk için senin talepte bulunman lazım Mesut.

Heyete çıktım. Sık tekrarlayan uyum bozukluğundan muaf oldum. Herkese paylaştığı bilgiler için teşekkürler. Pazartesi belgeleri askerlik şubeme vereceğim. Ne tür işlemler yapmam gerekiyor? MSB'lığı ne zaman onay verir? Veya onay vermeme olasılığı var mı acaba? Teşekkürler

Arkadaşlar bugün askerlik şubesine gittim. Elimdeki raporu verdim. Aslı olmadan işlem yapamayız dediler. Aslı birliğimde dedim. O zaman birliğin kütüğünün bulunduğu yere yollayacak dediler. Birliğimdeki komutanlarda şuben yollayacak demişti. Herkes topu birbirine atıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Birliğimdeki komutanlara ulaşmaya çalışacağım. Eğer ulaşamazsam herhangi bir sorun yaşar mıyım acaba? Teşekkürler...

Hayırlı olsun Mesut :)

Kendi içlerinde yazışacaklar demek ki. Bundan sonra bir sorun olmayacaktır...

Askerlik bu kadar zor olmasa gerek :) Güle güle git, güle güle gel kardeşim.

Üst Alt