Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Acı çekmekten zevk almak manik atakta olur mu?

anonymous

Aktif Üye
Konular
264
Reaksiyonlar
257
Bipolar bozukluk hastasıyım. 2 hafta önce manik atak geçirdim. İntihar düşüncesi geçti ama acı çekmek zevk veriyor. Bu durum manik atakta olur mu?

Olmaz diye biliyorum. Yani bende hiç olmadı mesela.

Istırap ve acı çekmek geniş bir akla ve derin duygulara sahip insanlar için bir mecburiyettir

Keşke ben de acıdan zevk alabilseydim. Hayatımdan acı hiç eksik olmuyor, en azından bunun sonucunda ızdırap yerine zevk oluşmasını tercih ederdim.

@Descartes, doktoruma bahsettim ama bana bir açıklama yapmadı. Not aldı uzun uzun. Haftaya devlet hastanesine gidip raporumu yenileteceğim ve anlatacağım oradaki doktora. Bakalım o ne söyleyecek.

@berke26, hayata karşı değil kendine fiziksel zarar vererek gelen zevk.

Eğer bir hastalıkla ilişkilendireceksek aklıma "Borderline" geldi açıkçası. Bipolar bozukluktan ziyade Borderline'a uyuyor bu mazoşizm davranışı.

Tabii hastalığından bağımsız olarak mazoşist yönelimlerin de olabilir. Manide mazoşist davranışlar hiç duymadım, dahası uyumlu değil gibi geliyor bana bir de.

@anonymous, sen özel psikiyatre gitmiyor musun ? Rapor yenilemek için devlette işin ne ?

@Descartes, evet özel kliniğe gidiyorum ama özel muayenehanede yazılan iilaçları sgk karşılamıyor. O yüzden devlet hastanesine gidip ilaç raporu çıkarttırıyorum.

OKB belirtisi de olabilir. Kaygıyı azaltmak için. Ben de yıllarca kollarımı ,kafamı,bacaklarımı kaşıdım, sonra kabuk bağladı o kabukları defalarca yüzdüm. Şimdi kısa kollu gömlek giyemiyorum. Obsesyon düşünce kompulsif davranış bazında yapılan eylemler.

Bipolara yıllarca eşlik etti bende. Şimdi bile ayak bileğimi arada kaşıyorum ama o kadar şiddetli değil..

Her kişinin karakteri birbirinden farklı olabilir,benzer de olabilir. bazı huylarımızı hastalığa bağlamamak gerekir. cinsel fanteziler ,totemler, inanışlar vs vs gibi.
sağlıklı dediğimiz insanların bile bazı özellikleri bazı hastalıkların belirtisine benzeyebilir ama o kişiye sadece o huyundan dolayı hasta diyemeyiz.
mühendis adayısın ilaçlarını kullan hedeflerini belirle ok gibi fırla dostum.@anonymous,

@anonymous, """evet özel kliniğe gidiyorum ama özel muayenehanede yazılan iilaçları sgk karşılamıyor. O yüzden devlet hastanesine gidip ilaç raporu çıkarttırıyorum.""" diye yazmışsın.

Bende böyle sorunlar yok. 4,5 senedir özel psikiyatriye gidiyorum Clonex ve Seroquel yazdırıp alıyorum. Hatta aynı hastanede senelik ilaç raporumu da çıkartıp yenileyebiliyorum. Sana da geçmiş olsun.

Üst Alt