Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AcI, güçlendirir mi?

PURHAPS

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Dostoyevski, çocukluğunu Ayyaş bir baba ve hasta bir anne arasında geçirmiş olmasaydı 16 yaşında annesini veremden kaybetmeseydi, babasına karşı ölüm haberi aldığında mutlu olabilecek derecede büyük bir kin duymasaydı, 28 yaşında 6 ay hapiste yattıktan sonra tam idam edilecekken bir Rus çarı
tarafından son anda affedilmesiydi, tıpkı annesi gibi veremli bir kadınla evlenip âkebinde onuda erken kaybetmeseydi, kumar borçlarını ödeye bilme uğruna normal bir insanın bir haftada okuyacağı kitabı 3 günde yazmak zorunda kalmasaydı , ne o yazdığı şeyleri yaza bilecekti , ne de biz yazdığı seyleri okuya bilecektik. Belki de sayısız insan şu an olduğu gibi biri olmayacaktı onun yokluğunda. Acı bazı insanları güçlendiriyor ben buna inanıyorum. (Alıntı )[DROP][/DROP]

kesinlikle katılıyorum,zor şartlarda yaşayan insanlar daha güçlü oluyorlar,yaşadıgı her sıkıntı insana dayanma gücü veriyor,aslında insan çok güçlü bir varlık,en çözümsüz gibi gözüken anlarda bile çözüm üretme kapasitesine sahip olabiliyor,zaten bir çok ünlü insanın yada eserin meydana gelme aşamasına bakarsanız genelde zor şartlarda yaşayan yada acı çeken insanlardan oluşmuştur..

hakancan06 ,Beni öldürmeyen şey güçlendirir. Beni öldürmeyen acı güçlendirir. demis.Friedrich Nietzsche bende kendim icin duşündüğümde,engelimden dolayı bu kadar acı cekmesem mücadele etmek zorunda kalmasam bu kadar güclü olmazdım belki diyorum.aslında bir engelli olarak karşıkaştıgımız sorunlar bizi güçlü olmaya mecbur kılıyor....

By'Bars bu kişiye genetiğe kişinin çevresine, inanç değerlerine ve karakterine göre değişir bence. Bir heykel, ilk yontma da bir şey e benzemez. Defalarca yontulunca şekil alır. Eğer sağlam bir taştan değilse, ilk yontmada tuz buz olur :)

en küçük acı da yıkılan insanlar da var, acıyı gözümüzde fazla büyütmemeliyiz. adam yakınını kaybediyor dünyadan el etek çekiyor, pasifleşiyor güçlenmiyor yani... bir diğeri ise sabredip mücadele ediyor. burada da acı değil, yaşayan kişi ön plana çıkıyor.

Aslında acı yaşadıkça normallesen bir şey gibi. Mesela toplum olarak şehit haberine alışıp , tepkisizlestigimiz gibi....

Çekilen acılar kimileyin bir başkasını yaşama iyice bağlayabilirken, bir başkasını da yaşamdan soğutabilir.
Yaşama sevinçlerini çektiği acılar nedeniyle yitirip yaşamına kendi eliyle son verenler bile olabilir.
Bir de başkasının çektiği ve kendisinin çektiği ya da çekmediği acıları modifiye ederek kullanılabilir duruma getirip; bundan nemalananlar da olabilir.

Tayanç, kiminin acısı , kimine fırsat olur, yağ olur , bal olur. Acı yemek bağışıklık sistemini güçlendirir. Yaşamda da böyle bence. Ya daha güçlü olursun, ya da daha umursamaz.

Acılar ah acılar!
Aşk'a inanmayan birisine aşk acısı çekmiş başka birisi genelde şu meşhur soruyu sorar:
''Madem aşk yok, öyle ise neden acısı var?'' :)

Bir şarkıda geçiyordu. Aşk eski bir yalan, Ademle havadan kalan, aşk eski bir yalan hayatıma dolan, bir ses bir bakış bir çiçek hatirlanan yılların ardından :)

Üst Alt