Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık akciğer ameliyatı geçirdim. Muafiyet verilir mi?

maggap

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Açık akciğer ameliyatı geçirdiğim için sevk verirler mı? Ameliyat ve geçirdiğim butun sürecin raporları mevcut. Bir de hangi askerlik şubesine gitmem gerekiyor ? Ikamet ettiğim yere mi yoksa kütüğümun bulunduğu şehirdeki askerlik şubesine mı? Muaf olma ihtimalim varmı ? Bilgilendiriseniz çok sevinirim.

maggap

Yaşadığın yerdeki askerlik şubesine gidebilirsin

Şu haller muafiyet sağlar: Madde 51

B) 1. İlgili sağlık kuruluşunun ameliyat raporu ile kanıtlanmış en az bir akciğer segmenti seviyesinde doku kaybına
neden olmuş akciğer ameliyatları, dekortikasyon, açık drenaj ameliyatları ve fonksiyon bozukluğu yapmış pectus excavatum, pectus carinatum gibi göğüs kafesi sekil bozuklukları ile fonksiyon bozukluğu yapmış toraks ameliyatı sekelleri.

D) 1. Akciğer fonksiyonlarını ileri derecede bozmuş her türlü toraks ameliyatlarının sekelleri ve pnömonektomiler, çok ileri derecede göğüs kafesi şekil bozuklukları.

Üst Alt