Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık akciğer ameliyatı oldum. Askerlikten muaf olabilir miyim?

mavikorku

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar bundan 15 18 yıl kadar önce akçiçek hidatik kisti oldum açık ameliyat. Bu süre zarfında ankara ibni sina da oldum. Sırtımda 30 dikiş izi var yaklaşık 15 20 cm uzunlugunda böbrek tarafında hastane de kaldıgım süre zarfın da elimde tüple yürüyüş yapıyordum onlarında izi var giriş yeri 3 4 cm. Hastanede 15 gün yattım yogun bakım da da kaldıgımı hatırlıyorum. yaş o zamanlar 7 8 Ameliyattan dolayı düz duramıyorum omuzlarım kambur gibi düşük

(Raporlarımı hastaneden gidip alacagım)

Bu ameliyat durumum izim sağlımda çok sorun teşkil etmiyor fakat yasa gereği bu hastalıgımın bana askerlikte muaf hakkı tanıyacakmıdr?

Şu anda yaşım 26 okuyorum 29 da beni çağıracaklar illaki gittiğimde ne yapmam ne demem gerek doktorlara? Bana bakıp direk muaf olmazsın demezler sanırım değil mi çünkü 1.80 80 kiloyum kafa ve vucut olarak saglamım ama işte o ameliyat bu muaf hakkını bana verirler mi hocam

Askeri hastane ye sevk edilirsin orada gerekli kontrol yaparlar ya muaf verirler ya da heyete girersin. Sonuç muhtemelen muaf olacaksın. Geçmiş olsun...

vetbat

İlgi ve alakanıza teşekkür ediyorum. Sormak istediğim şey şu, raporlarımı olaki alamadım silindi ise askeri hastane ne yapabilir? Diğer bir sorum ise raporlara bakıp dire muaf verirler mi (başhekim imzalı kaşeli) yoksa kontrol ederler mi

Mutlaka kontrol edecek ve gerekli muayene-tetkikleri yapacaklardır. Benim işlemler 3. gidişim de bitti.

vetbat

Hocam kayseride yaşıyorum o muayneler falan 2 3 gün sürer mi yani? Ayrıca baktılar muaynede sıkıntı yok ama raporlarım da tsk yasalarınca muaf durumu söz konusu ise bende muaf olmayı istiyorum desem ne yaptırım uygulanır

Sakın onlar sormadan cevap verme. Ne sorarlarsa onun cevabını ver ameliyat raporlarını göster. Her şey kendiliğinden olur sevkti hangi poliklinikti merak etme yönlendirirler.

sağlam bir görüntüm olsa da doktorlar muaf verebilirler mi ve raporlar 15 20 yıl önceki raporlar

Kist Hidatik Ameliyatı Askerlik (Bilgisi olan doktor olan ÖNEMLİ)

Selamlar, bundan önce konu açmıştım raporlarımı aldım Ankara dan hastaneden. Ameliyat raporunda yazılı olanlar şunlar

Yapılan Ameliyat: Sağ TR+ Kistotomi+ Kapitonaj yapıldı.

Ameliyat raporum ise şudur:

İTGA altında supin pozisyonunda uyutulan hasta sol yan çevirilip sağ posterolateral torakotomi kesisi ile 6. kot yatağından toraksa girildi. Eksplorasyonda alt lob anterobazal segmentte yaklaşık 4X5 Cm kist hidatik ve, pulmoner hematomun oluşturulduğu konsilide alan mevcuttu. Pnömotomi yapıldı. Kistotomi + kapitonaj yapıldı. Kanama kontrolü , gaz kompres al sayımından sonra toraksa iki adet 24 F göğüs tüpü konulup katlar anatomik planda kapatıldı.

Burada benim size sorum şu. Askerlik için bu hastalığım askere elverişli değildire uygun mudur? Bu hastalık bu ameliyat doktorum askere gidemezsin demişti sizce?

mavikorku
yönetmeliğin 51/D/1 ine göre direk muafiyetin verilir.
Şubeye giderken hastaligınla ilgili tüm rapor ve belgeleri ön rapor olarak götür ve hastaneye sevkini iste.
Durumunu seni muayene edecek doktora elindeki evraklarla belgele.

Mehmet005

İnşallah hocam elimde yaklaşık 20 25 sayfa kontorller raporlar aldığım ilaçlar günlük olarak detaylıca yazılı. Ben bu muaf olma olayını tecil bozdurmadan halledebilir miyim ? Okuyorum şu anda üni de de ondan

Üst Alt