Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık kalp ameliyatı (ASD) oldum. Askerlikten muaf olabilir miyim?

818181

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 11 yaşında açık kalp ameliyatı oldum.O günden beri her sene yapılan muayenemde bugüne kadar hiç bir sorun çıkmadı.Yaşamıma herhangi bir etkisi yok.Okul bitti şimdi sıra geldi askerliğe... Şu an da herhangi bir sorun olmasa da açık kalp ameliyatı geçirdiğim için askerlikten muaf olurmuyum?

Özür dileyerek bir şey daha istiyorum.Yazacağınız cevap yazısı "muhtemelen" gibi bir kelimeyele başlamasın.Bu konu hakkında kesin bilgisi olan,kendi aynı durumda olan,arkadaşı tanıdığı aynı durumda olan kişiler cevap yazarsa çok sevinirim.
çünkü emin olmayarak verilen cevaplar soru soranların kafasını daha da çok karıştıryor.

not:bu soruyu sorduğum 30 kişiden 20 tanesi alınmazsın 10 tanesi alınırsın dedi.:))

yani tutarlı bir cevapları yok :))

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

ASD'den kastın Atrial Septal Defekt (kalpte delik denilen şey) sanırım.
Eğer ameliyat sonucu delik kapatılmış ve sonrasında hiç bir komplikasyon olmamışsa, bugün bir hareket kısıtlılığın yoksa, askerlikten muaf tutulmazsın. İlgili yönetmeliğin (bkz) mantığı iki şeye dayanıyor: 1) Şekil olarak kalas kadar bütün olacaksın! 2) Hareket olarak katır gibi verimli olacaksın! :)

askerden muaf oldum. Bu durumda olan arkadaşlara duyurulur

Gözün aydın :)

Güncel bilgi için de çok çok teşekkür ederim.

818181; Gözün aydın.

Bi sorum olacak. Benim de kalp ile ilgili sorunum var. Askeri hastaneye muayeneye gittiğinde kontrollerden sonra muaf olabilirsin dediler mi? Son zamanlarda kontrole gidenlerden "şimdi git, 1 yıl sonra tekrar kontrole gel" diye geri dönenler çok oldu da.

şimdi başımdan geçenleri tek tek anlatayım askerlik şubesi beni muayene için basit bir sağlık ocağına sevketti,orada şikayetimi söyleyince gataya sevk edildim ve gata yolculuğu başladı.Gata ilk başta ekg mi çektiler ve sonra neden olduğunu bilmesemde ciğer filmimi çektiler.Sonra gittiğim askeri doktor bana ameliyat olduğuma dair raporumu , ameliyat olduğum hastaneden almamı söyledi.Gittim aldım.Sonra beni sağlık kuruluna sevk ettiler.Geitrdiğim raporla doktorum sağlık kuruluna gönderilmek üzerre benim hakkımda rapor yazarken dedi ki" kalp ameliyatı olanlar askerlikten muaf olur %99 muaf olursun dedi".Sonra beni sağlık kuruluna gönderdi. Sağlık kurulu,haftada bir ya da iki kez toplanan yaklaşık 15 doktordan oluşan bir kurul ve kurula girdim. Zaten daha beni görmeden kararımı vermişler:"barışta askerliğe elverişli değildir, seferberlikte askerlik yapabilir". sonra sı prosedür. tabi bu anlattığım olaylar yaklaşık 3 hafta içinde oluyor. bir çok kez bugun git yarın gel, bir çok hatalı belgeler, bilgisayara eksik girişler falan yani devlet hastanesi bana gatada daha az ızdırap veriyordu.

Bu gata sürecinde kimse beni tetkik etmedi, 1 yıl sonra gel demedi.sadece rapor yazarken doktor nezaketende olsa nefes darlığı var mı dedi.Bende evet dedim.Orada hayır da desem benim için karar verilmişti."Kalp ameliyatı geçiren , kalpteki sorunu tamamen geçse bile askerlik yapamaz"

Arkadaslar ben de tam 20 yil once asd sekundum genis tanisiyla acik kalp ameliyati oldum. kontrol sonuclarinda mitral kapak gec sistolik prolapsus diyor. fakat cok hareket edemiyorum. kosmamaya makarna pilav gini yemekler yemiyorum. dr yasakladi.

Askerlikten muaf olur muyum? Yani ilgili maddenin B yada D bendine giren bir oprsyon gecirsem ble askerlik yapar miyim.?

Lutfen yrdim

Üst Alt