Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Kalp Ameliyatı geçirdim (subaortik membran). Askerlikten muaf olur muyum?

muscle museum

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. 2 sene önce doğuştan kaynaklanan subaortik membran'dan dolayı açık kalp ameliyatı geçirdim.

Ameliyattan önceki kontrollerdeki sonuçlar şöyle:

* Subaortik membran (50/26 mmHg gradient)
* 1 (derece) AY
* AS

Ameliyat sonrası kontrolde ise:

* Opere subaortik membran
* 1 (derece) AY
* Eser My mecvut mitral jct uzunluğu renkli ile 12mm
* Subaortik bölgede kapaktan 5-6 mm aşağıda küçük ekodas..

Okuldan dolayı askerliğim tecilliydi. Önümüzdeki haftalarda askerlik işlemi için muayeneye gideceğim.

Bu konuda bilgisi olan yetkili ya da bilgili arkadaşlara göre askerlikten muaf olur muyum?

Teşekkürler.

İlgili cetvelde sadece aşağıdaki durum öngörülmüş ve onun için de "askerlğe elverişlidir" denmiş:
Madde 42:
Gradient yapmamış, yetmezlik oluşmamış bikuspit aorta, mitral kapak prolapsusu, patent foramen ovale, inter atrial septal anevrizma, çift aorta, persistan sol superior vena cava gibi hemodinamik fonksiyon bozukluğu yapmamış anomalili hastalar. Komplikasyona neden olmamış atrial ve ventriküler membranlar (embriyonel atıklar).​

Bu hafta askerliğe elverişli değildir raporu aldım.

Açık kalp ameliyatı geçirenler şu anda sağlıklı da olsa nerdeyse tamamını askerlikten muaf yapıyorlar..

muscle museum;

senin yazini önceden görseydim zaten sana senden önce söylerdim muaf olacagni
cünkü dedigngibi 1 kalpacikameliyat olanlar kesinlikle askere alinmaslar ,2 kalbde pil yada stend varsa bunlarida almazlar ,bir damar tikanikligi da yetiyor almamalari icn ancio ile acilan damarlar bunlarda alinmiyor niye kompliksyon ve foksion bozuklugu yapmis kalp sayiliyor bu saydiklarim,,,haaa suna dikat kalp ritim bozuklugu bunlar askere alina bilinyor dercesine göre ,
askeriye saglik tüsügünde de yazdiklarim acikca mevcutur,bunlari niye yaziyorum birdaha kalpden merak eden olursa bu yazimi okurlar dyie

Arkadaslar askere alım yönetmeliğinde ayrıntılı siniflamis iste hastalıkları... Ben 8 ay önce asd den dolayı kalp ameliyatı oldum ve d grubuna giriyor rahatsızlığım... E bunda tartışılacak ne var arkadaslar... Burası patagonya mı... Çıkarılan yönetmeliğe herkes uymak zorunda... Bakın rahatsızlığınız b veya d grubuna giriyorsa askerliğe elverişli değilsiniz...

Üst Alt