Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık kalp ameliyatı oldum. Askerlikten muaf olur muyum?

cekko

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 15 yaşındayken (High venosum extension'lu , sekundum tip Atrial Septal Defekt , geniş, 3x2cm)

Açık kalp amaeliyatı oldum okuldan dolayı tecilliydim tecilimi bozdurup askerlik durumunu çözmek istiyorum acaba askerlikten muaf olma ihtimalim varmı ? bilgisi olan varmıdır acaba?

Askerlik

Evet askerlikten muaf olursun, fakat olağan üstü bir iyileşme durumun yoksa, normal şartlarda askere alınmazsın.

sayın gunter cevabınız için çok teşekkür ederim. Ameliyat sebebim halk arasında kalp delikliği olarak biliniyor. düzelme konusuna gelince. ameliyat oldugum için duzelmiş olmalı.

yani sırf açık kalp ameliyatı olduğum içinmi almıyorlar askere ?

Şunlar askerlik yapmaya engel sayılmıyor:
7. Eko ve anjiyografi çalışmaları sonucunda kalp hastalığı tespit edilmeyen seyrek gelen unifokal ventriküler prematüre atımlar, wandering atriyal pacemaker, seyrek gelen atrial ve nodal ekstrasistoller.
8- Gradient yapmamış, yetmezlik oluşmamış bikuspit aorta, mitral kapak prolapsusu, patent foramen ovale, inter atrial septal anevrizma, çift aorta, persistan sol superior vena cava gibi hemodinamik fonksiyon bozukluğu yapmamış anomalili hastalar. Komplikasyona neden olmamış atrial ve ventriküler membranlar (embriyonel atıklar)."
Şunlar varsa askerlikten muaf olunuyormuş (sana yakın olduğunu sandığım ibareler):
6- Kronik atriyal flutter yada atrial fibrilasyon ile sık gelen paroksismal atriyal flutter yada paroksismal atrial fibrilasyon, Incessant tipte supraventriküler taşikardiler.
7. Kardio-vasküler sifiliz.
8. Ameliyat olsun yada olmasın sol veya sağ ventrikül anevrizması, aort anevrizması hastalığı, göğüs ağrısı ve ritm bozukluğuna neden olan koroner arter ektazileri.
10. Ameliyat olsun ya da olmasın her türlü komplikasyonsuz organik valvül lezyonları ve semptom vermeyen koroner arter ektazileri, cerrahî tedavi veya girişimsel kardiyoloji uygulamaları ile başarılı olarak düzeltilmiş komplikasyonsuz koroner damar hastalıkları (Valvül lezyonlarının organik olduğundan şüphe olursa kesin işlem yapılmadan önce C işlemi uygulanır).
Konuya dair sağlık yönetmeliği için buraya tıklayabilir ve detaylı arama yapabilirsin

Sayın OturanBoğa cevabınız ve uğraşınız için çok teşekkür ederim. Sağlık yönetmeliğini çok inceledim ama hiç birşey anlaşılmıyor. Askere gitmeyi çok istiyorum ama eğer sağlığım sebebiyle askere gitmeme durumum varsa ailesel sorunlardan ötürü gitmeme hakkımı kullanmak zorunda da kalabilirim.

11 yaşında 1989 da aort darlığı sebebi ile açık ameliyat oldum askere alınmadım.

kardiyolojide bıçak değdikten sonra askere alınmazsın.
geçmiş olsun.

Geçmiş olsun sayın demir. Sizinkisi mi daha ciddi yoksa benimkisi mi bilemiyorum.

Geçmiş olsun dileğiniz için teşekkür ederim sayın hamur.

Yani şimdi şöyle mi demek istediniz....
Tüm açık kalp ameliyatı çeşitlerinde rahatsızlık ne olursa olsun, ameliyat sonunda tamamen iyileşilse bile bu ameliyatı olan kişiler askerlikten muaf mı tutulurlar ?

Bir de bundan ne derece eminsiniz araştırma sonucuma göre tecilimi bozdurup muayeneye gitmeyi planlıyorum.

Hepinize yardımlarınız için sonsuz teşekkürler.

sanırım haftasonları bakıyorsunuz mesajlara :)

Üst Alt