Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık kalp ameliyatı oldum. Engelli raporu alabilir miyim?

Kafakolayazar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba, benim şöyle bir sorum olacak.
Ben geçtiğimiz ay açık kalp ameliyatı (asd) oldum Ege Üniversitesinde. Engelli raporu istediğimde devlet hastanesinden almam gerektiğini söylediler. Bana üniversiteden bir rapor ve epikriz verdiler. Ben bu belgeler ile birlikte nasıl bir yol izlemeliyim engelli sağlık raporu almak için. Bugün ilin merkezinde bulunan devlet hastanesine gittim kardiyoloji bölümünden bir doktora raporu gösterdim bilgi almak amaçlı %10 gibi bir rakamdan bahsetti. Bildiğim kadarıyla %40 falan olması lazım. Nasıl bir yol izlemem gerekir. Yaşadığım ilçede her bölüm yok diye il merkezindeki hastaneye gittim. Bir de bu raporu yazdırırken sadece açık kalp ameliyatını mı göze alırlar yoksa göz bozukluğu, burundaki nefes almamız zorlaştıran kırığı vs ekletebilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

Kafakolayazar mrb geçmiş olsun
Size en yakın devlet hastanesine başvuruda buluna bilirsiniz engelli raporu için doktorun nedeğine bakmayın
Başka hangi rahatsızlığınız varsa hepsini belirtin cetvelde %oran karşılığı varsa verilir.

cevabınız için teşekkürler @umut2135 . bana en yakın devlet hastanesinde kalp damar cerrahi yok. bu sorun olur mu? Ve ilk olarak hastanede hangi birime başvuru yapmam gerekiyor.

Kafakolayazar hastanenin sağlık kurulu birimine başvuruda bulunmalısınız ayrıca gittiğiniz hastanenin kalp damar olması sizin için daha iyi olur durumunuzla ilgili en doğru değerlendirmeyi yapar ayrıca açık kalp ameliyatı olduğunuz için fizik tedavi %8 verecektir muayane olurken belirtin.

Üst Alt