Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık kalp ameliyatı oldum. Engelli statüsünde rapor alabilir miyim?

sozdemir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben D.Bakırdan Serdar 1986 doğumluyum evli ve 2 çocuk sahibiyim.1990'da kalbim delik olduğundan ötürü açık kalp ameliyatı oldum ve kalp kapağım değişti.ama o günden bugüne bir çok defa kalp rahatsızlığı yaşadım şuan iyiyim ama ağır iş yapacak durumum yok.Askerlikten elverişli değildir raporu aldım ama şuan işsizim iş bulmam lazım bu konuda neyapmam gerekiyor lise terkim şuan açık öğretim lisesinde okuyorum.
Sivil doktor heyetinden raporum yok çünkü hala gitmedim gitmem gerekiyormu bu durumda.Gerçektende işsizlik sorunları yaşıyorum evde huzur yok.

arkadaşım ameliyat geçirmiş olmanız %40 ve üzeri rapor alacağınız anlamına gelmez burada önemli olan kalbinizde oluşan hasarlardır eğer eko sonuçlarınız var ise buraya yazarsanız size yardımcı olabiliriz en önemli olan değer ef değeridir ekoda yazar ef değeriniz 50 nin altındaysa ve koroner arter hastasıysanız oran 5o olabilir

buyur arkadaşım kaçgün önce çektiğim eko

ydGLmL.jpg

sana bu eko sonucuna göre %30 dan fazla vereceklerini sanmıyorum ama yinede rapor almak için başvur belki iş bulmak daha kolay olabilir ama bunun içinde %40 tan aşağı almaman gerekir tansiyon sorunun varmı tansiyona bağlı raporlu ilacın varmı varsa burdanda puan alabilirsin bence bir şansını dene...geçmiş olsun

birde herşeyin normal görünüyor burda yapılan ameliyatlar ve işlemlere göre rapor verilmiyor burda tedavi edilemeyen durumlara göre rapor veriliyor bunuda bil ona göre hareket edersin sevgilerle...........

belimde sorun var fazla ayakta kalamıyorum fıtık olabilir ve gözüm ara sıra bunalıklaşıyor perde geliyor alerji gibi birşey bunlardan %5 veya % 10 alsam yetmezmi?

arkadaşım belim ağrıyor fıtık olabilir gözüm bulanıklaşıyor demeyle hiçbir doktor sana oran vermez belgelemen lazım nasıl kalbini belgeliyorsun onuda belgelemen lazım bunun içinde kurula girmen gerekiyor senden bazı tetkik ve tahlil yapmanı isteyebilirler buna göre davranırsın baktın olmadı başka hastaneden almaya çalışırsın ama en azından tecrübe edinirsin ama şunuda bilmeni isterim gerçekten raporda oranları çok düşürdüler ve denetimler çok sıkı yani hak edersen zaten verirler ama hak etmessen asla varmezler tabi kulağımızada bazı yasa dışı şeylerde geliyor ama az bir olasılıkla yapılıyor

arkadaşım raporu ne için kullanacaksın elinde bulunan mevcut raporunla bir devlet hastanesine başvur durumunu anlat sana yol göstereceklerdir gördüğüm kadarıyla askerlikten muaf yazıyor ama sefer görevinede uygun yazıyor buda yüksek bir oran olmadığını gösterebilir çünkü yüzde yazılmamış oyüzden bilemicem en güzeli bunu bir hastaneye gösterip ne yapman gerektiğini sorman olacaktır

Ben avr ameliyatı oldum aort damarım ve kalp kapağı değişti yüzde otuz engelli raporu verdiler ben iş bulamıyorum bu raporda az yüzde kırk olması gerekiyormuş napmaliyim

Ramazan58 başka alanları da araştır ameliyat izi felan kalmıştır cildiyeden tansiyondan felan alabilir misin sor.

Ah benim güzel kardeşim bir işe kalkışırken araştırın nedir neyin nesidir öğrenin direk gidip bulaşmayın bak şimdi o aldığın puan sadece kalp için 30 engelli raporu peki ya tansiyon? Kolestrol? Ameliyat oldun pekiya ameliyat izi? tansiyon 10 kolestrol 10 ve ameliyat için en az 10 puanın nerde? Bence itiraz et ve bunları tek tek soyle

Üst Alt