Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Lise ve Açık İlköğretim'le ilgili sorularınızı yazabilirsiniz.

3 döneme kadar meslekten genele,genelden kendi içinde alan değişikliği 5 dönem..

hüseyin bey zorunlu ve ortak dersim yok toplam kredim 199 alan kredim 76 benim mezun olmam gerekiyor:confused::confused:

sümeyyeee;

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları gerekmektedir.

Yazık olmuş 4 krediden bekliceksiniz şimdi 5 ay sınav için

baş vurdum bir zorunlu dersim vardı onuda verdim.. diğer alan derslerinden de muafım

hüseyin hocam benim bir sorum olacaktı.düz lise okuyorummezun olunca inşallah aöf okul öncesi bölümünü okuyabilirmiyim?birde ilk iki yıl yüzyüze eğitimi var dediler doğrumudur acaba.

arkadaşlar ben adres bilgilerimi değiştiriyorum hala sınav bölgem için eski yerimi yazıyor...sebebini bilen var mı acaba

aljen;
evet yüz yüze eğitim almalısınız..hafta sonu..ctesi 2 saat, pazar..2 saat

isra 33;
27 eylül de kayıt yenileme yap sonra adres değiştir...

merhaba hüseyin hocam sizden bir konuda bilgialmak istiyorun ben iki gün önce M.A.Ö.L çocuk gelişimi bölümüne kayıt oldum halkeğitimdeki görevli arkadaş bana sorarsan meslek lisesine kayıt olma düz liseye git meslek lisesi bitmez bir yıl hazırlık üç yılda yüz yüze eğitim alacaksın düz liseyi 2.5 yılda bitirme şansın var sonra pişman olursun üç dönemden sonra geçişte yapamazsın dedi ama ben o bölümü çok istediğim çocukları çok sevdiğim için meslek lisesi çocuk gelişimi bölümüne kayıt oldum şimdi hocam birde sizden öğrenmek istiyorum yüz yüze eğitim ve sıtaj ne zaman başlıyor ne kadar sürüyor toplamda yılın kaç ayı haftada kaç gün okula gidiyoruz birde sınavlarda aldığımız notlar ve yüz yüze eğitimden aldığımız notlar nasıl hesaplanıyor ve diploma notu nasıl belirleniyor ne kadar sürecek meslek lisesi zor olabilir bilmiyorum ama çocuk gelişimi okumak istiyorum beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum şimdiden cevabınız için çok teşekkürler saygılar :eek:

hocam ben bursa halk eğitim orta okul için başvuru yaptım ama bu dersler ve kitap durumu ne olacak biz nasıl dersleri takip edeceğiz temmu 19 veya ağustos 19 da kayıt yaptırdım 25 lira ücret ödedim gerisi nasıl anlayamadım.birde orta okul tahsilli olsam kamuda çalışma şansım varmı özürlü olarak.şimdiden teşekkürler.

D.COŞKUN;

merhaba d.coşkun..çocuk gelişimi sizin için çok iyi olur..çocukları seviyorsanız..yüz yüze eğitim de 2.5 yıla dahildir..gelen sene yüz yüze eğitiminiz başlar oradan 130 krediye denk yüz yüze eğitim alırsınız..düz liseden de 110 toplam 240 krediyle mezun olursunuz..3.5 yılda değil 2.5 yılda..d.notu aldığınız notların toplamının ortalaması olarak ortaya çıkar
sınavlarda 45 üstü aldığın dersten başarılı sayılırsın..slm.

gülmez51;

gülmez51...kitaplarınızı gidin hemen alın..14 kasımda sınav olacaksınız..iş bulma şansınız her zaman olur önce okulu bitirin...slm.

TEK DERS SINAVI DUYURUSU!
Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için tek ders sınavı yapılacaktır. Ancak sınavla ilgili işlemler henüz planlama aşamasındadır. Tek ders sınavı ile ilgili gelişmeleri web sitemizden takip ediniz. http://www.aol.meb.gov.tr/

M.E.B tam bir komedi ;
ben 3 yıllık sisteme tabii idim 16-17 mayıs 2009 da ilk sınavıma girdim daha sonra 4 yıllığa çevirdiler , benim şu anda 143 kredi 64 alan kredi si var eski sistemde ilk ek sınav da 1 kredi alıp mezundum ama şimdi 49 krediye ihtiyacım var ve benim gibi 3 yıllıklara neden ek sınav hakkı vermediler anlamadım eşit eğitim diyorlar ama ali den alıp veli ye veriyorlar nedir bu anlamadım 26-27 temmuz 2011 sınavları bittiğinde mezun oluyorum ama boşu boşuna 3 defa kayıt yenilicem ve cebimden 120 + 15 tl boşa çıkmış olacak bu zararımı acaba NİMET ÇUBUKÇU karşılayacak mı acaba ? güleyim mi halime ağlayayım mı bilemedim... ;););)

AÇIK LİSE GENEL KÜLTÜR ALANI İÇİN SEÇMELİ DERS YARDIMI,
Arkadaşlar, öncelikle böylesine faydalı bir form açtığınız için teşekkürler.Sorduğumuz sorulara cevap verecek malesefki yetkili şahısları bulmak zor.Soruma gelice 2005-2006 yılı sınvaların bazılarına girdim ve 3 tanesini vermişim.Alanımda Sosyal Bilimlermiş.Neden öyle olduğunu hatırlamıyorum bile.sonra oğluma hamile kaldım ve devam edemedim.bugün silik olan kaydımı yenilettim ve alanımı Genel Kültür olarak değiştirdim,daha kolay dediler.şimdi bende 2 çocuk,onların okulu vs ders çalışmak sıkıntılı olabilir beni zorlamayacak hangi dersleri seçmeleyim.inanın bu konuda hiiç bir şey bilmiyorum.Zorunlu derslerde kalınca muaf oluyormuşuz onlar nasıl oluyor vs.beni bu konuda yönlendirirseniz çok sevinirim.amacım diplomamı almak.şimdiden teşekkür ederim.bu arada sistemden henüz ders seçemiyoruz herhalde.öyle bir link göremedim çünkü.

arzudemet;

alan veortak dersler seçmelisiniz..seçmelilere bulaşmayın..3 defa üstüste seçtiğiniz dersi başaramadığınızda muaf olusunuz.genel kültür iyidir.her sınavda 30 kredi alma şansınız var.. alırsanız 2.5 yılda 192 kredi ile mezun olrsunuz..karışık düşünmeyin..

merhaba bir soru soracağım.ben 1998/1999 imam hatip lisesi mezunuyum. öss sınavına girmeden ünüversiye oluyabilirmiyim dışarıdan .. cevaplarsanız sevinirim..

1.DÖNEMDE 30 KREDİLİK derslerden sınava girme hakkımız varmış.

NASIL HESAPLANIYO BU 30kredi 1.dönemde enfazla kaç dersten sınava girebilioz

LÜTFEN arkadaşlar bi yardımcı olun.

mestaka;

her dersin belli kredisi vardır, mesela matematik 4 iken din kültürü'nün kredisi 1 dir tabii bu rakam alan dersine göre farklılık gösterir.(ortak ders olan yabancı dil in kredisi 3 iken, yabancı dil alanında ise kredisi 12 olur ) fakat alanın ne olursa olsun seçtiğin ders sayısı 5 te olsa 12-13 te olsa en fazla 30 kredilik ders seçme hakkın vardır 30 kredilik ders seçtiğin taktirde istesende fazlasını seçemezsin sistem otomatik olarak ders seçme hakkının bittiğini gösteriyor.
ders seçme işlemi yaparken önceliği her zaman ortak ve alan derslerine vermelisin başarılar

YENİ KAYIT İŞLEMLERİ 24 EYLÜL 2010'A KADAR UZATILDI!
Açık Öğretim Lisesi YENİ KAYIT işlemleri 24 Eylül 2010 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecektir. Herhangi bir aksaklığa sebep olmaması açısından kayıt işlemlerinizi son güne bırakmadan yaptırınız.

PEKİ BEN GENELKÜLTÜR BÖLÜMÜNDEYİM TOPLAM KREDİM:154
ORTAK KREDİ:83 MEZUN OLMAM İÇİN ORTAK KREDİmi 192 ÇIKARMAM GEREKİYOR.AŞAĞIDAKİ DERSlerimin hepsi ortak hepsini başarmak yada muaf olmak zorundayım.
örneğin bu derslerin hepsinden sınava girsem toplam 6 taneler
hepsinden 45 alsam bana kaç kredi gelir..

117 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 7 7

118 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 8 8

242 YABANCI DİL - 3

243 YABANCI DİL - 4

405 DİL VE ANLATIM 5

407 DİL VE ANLATIM 7 7

mestaka;

bu derslerin hepsini başarırsan 12 kredi gelir ama senin bunlar dışında ''zorunlu dersler'' in yoksa seçmeli derslerden seçerek toplam 30 krediye tamamlamalısın (MEZUN OLABİLMEN İÇİN BİR TANE DAHİ ZORUNLU DERSİN KALMAMALI mutlaka öğrenci girişinden girerek ''öğrenci genel bilgi''lerden zorunlu derslerine bak eğer kalan derslerin yalnızca bunlarsa bu derslerin kredilerini toplayarak toplam 12 kredi olduğunu görürsün) tekrar söylüyorum kalan derslerin bunlarsa kayıt yenileme yaptıktan sonra ilk olarak bu dersleri daha sonra seçmeli derslerden seçerek 30 krediye tamamlaman senin yararına olacaktır başarılar diliyorum.

Petekgül:kardes

1, dönem sınava giricem aşağıdaki ortak derslerin hepsini seçicem ve üzerine seçmeli ders ekleyip sınava girebilirmiyim.

117 din kültürü ve ahlak bilgisi 7 7

118 din kültürü ve ahlak bilgisi 8 8

242 yabancı dil - 3

243 yabancı dil - 4

405 dil ve anlatım 5

407 dil ve anlatım 7

mestaka;

evet, bu derslerin tamamını ve üzerine 30 krediye tamamlayacak şekilde seçmeli derslerden seçerek sınava girebilirsin ayrıca bu ortak derslerin tamamını başarırsan 2. dönem de tekrar kayıt yaptırıp şeçmeli dersleri seçerek mezun olmak için kredini 192 ye tamamlaman gerekli.

PETEKGÜL:
*PEKİ ORTAK DERSLERİN TAMAMINI SEÇTİM VE ÜZERİNE SEÇMELİ DERS ekleyip 30 KREDİYE TAMAMLADIM.

*30 KREDİNİN TAMAMINI ALABİLMEK İÇİN BÜTÜN DERSLERDEN 5 (85 VE ÜZERİ ALMAMI GEREKİR)Mİ ALMAM GEREKİR.

*BİDE BU KREDİ OLAYINI PEK ANLAYAMADIM 1.DÖNEMDE ALDIĞIN KREDİ NASIL HESAPLANIYOR HAFTALIK DERS SAATİ İLE ALDIĞIN PUANMI ÇARPILIYO BİRAZ AÇIKLARMISIN

117 din kültürü ve ahlak bilgisi 7 7

118 din kültürü ve ahlak bilgisi 8 8

242 yabancı dil - 3

243 yabancı dil - 4

405 dil ve anlatım 5

407 dil ve anlatım 7

mestaka;

bir dersten geçebilmen için en az (2) 45 almalısın ama daha yüksek alırsan diploma notu o kadar yüksek our bu yüzden puanını yüksek tutmaya çalış.
kredi hesaplaması ders saatine göre değil cevapladığın doğrulara bakar bir dersten 20 sorudan 9 unu doğru cevaplarsan (2) 45 alırsın bu da geçer not demektir(en az 9 doğru olmalı 8 yaparsan kalırsın).
(bir sınavdan tüm dersleri başararak 30 kredi alırsan bu krediler daha önce aldığın kredilere eklenir) başarılar

PETEKGÜL:

ÖRNEĞİN BU DERSLERDEN SINAVA GİRDİM AŞAĞIDAKİ GİBİ PUANLARI ALDIM TOPLAM KAÇ KREDİ GELİR BANA BU DERSLERDEN.

din kültürü ve ahlak bilgisi 7 :45 PUAN ALDIM

118 din kültürü ve ahlak bilgisi 8 :55 PUAN ALDIM

242 yabancı dil - 3 :45 PUAN ALDIM

243 yabancı dil - 4 : 30 PUAN ALDIM

405 dil ve anlatım 5 :55 PUAN ALDIM

407 dil ve anlatım 7:70 PUAN ALDIM

Mrb ben aöl' ye yeni kayıt oldum ve alanımı Türkçe- Matematik seçtim.. öğrencilik durumum henüz aktif değil, aktif olunca alanımı sosyal bilimlere değiştirebilir miyim? yoksa 3. dönem mi değiştirebilirim. ve 3.dönem değiştirsem kredim düşer mi :( lütfen yardımm..

Üst Alt