Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık lisede okuyorum, EKPSS'ye girebilir miyim?

mastek22

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
açık lisede okuyorum, bu seneki açık lisedeki toplam dönemi,kredimin üzerine eklediğimde,5 kredi eksik geliyor,mezun olabilmek için,yani sınava girebilirmiyim?,
girebilirsemde eğer, tercih alınması başladığında ki güne kadar mı, mezun olmam gerekiyor ,tercih yapmam için,bunun hakkında bir bilgisi olan varmı?

sınavın geçerlilik süresi boyunca mezun olabilecek durumdaki öğrenciler sınava katıla bilirler ...

ssınavların geçerlilik süresi ne kadar oluyor peki . bende haziran da üni den mezun olacaktım ama şimdi sınav 27 nisan da olacakmış .. beni etkiler mi bu durum .. açıklarsanız memnun kalırım ..

27 nisan 2016

27 nisan 2016 tarihine kadar mezun olabilecek durumdaysan sınava girebilirsin

olumsuz bi durum söz konusu değil yani . çok teşekkürler :)

sınavın geçerlilik süresi nedir?,onu anlayamadım tam olarak,yani sınavın olduğu günden itibaren, belli bir tarihe kadar mı? neyin tarihi bu?

sınav yapıldığı tarihten itibaren birdahaki sınava kadar geçerli oluyor bu tarihte 2 yıl yani nisan 27 nisan 2014 tarihinde yapılan sınav 27 nisan 2016 ya kadar geçerli oluyor ...

ÖMSS’ye ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun
olan veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun olabilecek durumda olan özürlü adaylar
başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst
düzeyden ÖMSS’ye başvurmak zorundadır. Yani 2014 Sonuna kadar mezun olmak gerekli

Kuraya ise ilköğretim/ilkokul/ortaokul mezunu veya ÖMSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun
olabilecek durumda olan özürlü adaylar başvurabileceklerdir. Ancak; mezun olabilecekleri öğrenim 4
düzeyinden başvuruda bulunan adayların, ÖMSS sonucu ve kuraya göre yerleştirme işlemlerinin
yapılabilmesi için yerleştirme işlemine son başvuru tarihi itibariyle ilgili eğitim kurumlarından mezun
olmaları şarttır.

açık lise?

ya bende açık lise okuyorum bu sene ekpss ye girmek istiyorum, biri sınavı geçerlilik süresi oluyor diyor 2 yıl diyor, birisi tercih süresinin son gününe en fazla o güne kadar bitirmen lazım diyor,ben 2013-2014 öğrenim yılının bütün kredilerini eklersem eğer,5 kredi eksik geliyor,yani 2015-2016 yılının 1.döneminde(2015 ocak ayında yani sınava girecem) ve 5 krediyi alcam,ancak o zamn mezun olabiliyorum,şimdi ben sınava girebilirmiyim onu anlamadım ben hala?

bu seneki kılavuz açıklanmadı ama,geçen seneki ömss kılavuzuna göre yukardaki yazdığım durumuma göre girebilirmiyim sınava,bu seneki kılavuzda herhalde birbirine yakın olur değilmi?2012 ömms kılavuzuna bende baktım ama hiç bir şey anlamadım arkadaşlar

bide bu tercih durumu nasıl oluyor daha önce hiç bir ekpss yada buna benzer bir sınava girmedim,sınav sonucu açıklandı mesela,sonra tercih süresi başlıyor değilmi,ee benim ozaman sınavın hemen ardındaki tercihi yapmayacam değilmi,2. yerleştirme geldiğinde mi yapcam tercihi mesela:2013 yerleştirme takviminde 28.02.2013 de bir yerleştirme var sınav sonuna yetişemediysen o zaman mı yapıyon mesela örnek verdiğim gibi mi

Mezun olma durumun varsa sınava girme hakkın oluyor.Bende açık.öğrtimden okuyorum bu sefer ki ekpss bende gircem inşallah önümde 3 sınavım olacak onlarla tamamlamaya çalışıcam birde arada ek sınav hakkımız oluyo olduki onlarıda kaçırmamak lazım..Halk eğitimi aradım bana şu şekilde bilgi verdiler ; sınav giriş belgesi veririm size sınava girersiniz durumunuz mezun olmaya uygun dediler 1. tercihler olmassa 2.tercihlerde olur dediler ;) ki bu bizim başarımızada bağlı tabiki ;)

Üst Alt