Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Öğretim Fakültesi'ni bitirirsem EKPSS'ye girebilir miyim?

Negro88Tat

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
2
Ben de aöf 4 yıllık okumayı düşünüyorum (siyaset bilimi ve kamu yönetimi) bitirdikten sonra ben de ekpss'ye girebilir miyim? Bir de nasıl gireceğim bilmiyorum, yardımcı olur musunuz?

Nugre.fr
tabiki girebilirsiniz nasıl gireceğim derken anlamadım ama sınavlar 2 yılda bir yapılıyor girdiğiniz sınavların eğer 2 yılda bir yapıldığında ikisinde aynı eğitim düzeyinden girerseniz puanların hangisi yüksekse ondan tercih yapabiliyorsunuz ama mesela bi girdiğinizde lise mezunuydunuz liseden girdiniz öbür girdiğinizde lisanstan mezun duruma geldiniz bi lisanstan girdiniz diyelim liseden girdiğiniz puan öbüründen daha yüksek ama siz öbürü düşük olsada en yüksek eğtim düzeyiniz ne ise o düzeyden sınava girip o en yüksek düzeyden tercih yapmalısınız dediğim gibi 2 girdiğindede aynı düzeyden girerseniz hangi yılda daha yüksek aldıysanız o puanla tercih yapma hakkınız olur ama sınav en son 2022 de yapıldı sıradaki sınav 2024 te

Girersin ekpss başvuru için başvurular başladığı zaman kimlik mezun belgesi ve engelli raporuyla aile sosyal hizmetler müdürlüğüne gidiyorsun orası kaydını alıyor ve sana bazi belgeler veriyor oradan osym bürosu na gidiyorsun kaydını yaptiriyorsun sinav ücretini yatiriyoruz ve sınav başvurun tamamlanmış oluyor

illaki açık öğretim okumaya gerek yok.lise mezunları da girebiliyor.yalnız lise mezunları genelde hizmetli kadrolarına atanıyor.önlisans ve lisans memur kadrolarına atanıyor.

alakası yok lise mezunlarıda tercih yaparken memur kadrolarını seçebiliyor.

Üst Alt