Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Ögretim Lise işitme engelliler için bilgi paylaşımı

haliloz

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
A.Ö.L okuyorum yabancı derslerden muaf yaptım Halk egitim merkezine SAglık raporu ve bir dilekce ile başvuruda bulunuluyor sonrası 20 dk işlem ve yabancı derslerden muaf oluyorsun Engelli olarak yaptıgımız işlemleri Site de paylaşırsak bir cok konuda bir birimize faydalı bilgiler paylaşırız

Halk eğitim merkezinde yapıldı işlem nerde yazıyor bilmiyorum

haliloz

işlemi sen yapmadın mı?
yani kim sana bunun olduğunu söyledi, nerden duydun?

Yanlisiniz var . Yabancı dil dahil tum derslerde üç donem başarısız olursan otomatikman muaf oluyorsun. Yoksa rapor verip şu dersten muaf olmak istiyorum demekle olmuyor yapilamiyor

Yapıldığını sanmıyorum. Bizde halk eğitim personeliyiz. Çok talep geldi ama maalesef olmuyor. Arkadaş gelsin nasıl yapılmış bize söylesin. Bende merak ettim vallahi

Heyet raporu birlit bir dilekce yazıldı sonra memur bu dilekce ile raporu başka bir birime gönderdi bilgisayar ile yaklaşık 20 dk sonra işlem tamamlandı yaptıklarımı daha öncede yazdım dilekceyi memur yazdı ben yazmadım nereyi aradı kime yolladı evrakları bilmiyorum ama şu an yabancı derslerden muaf görünüyorum

haliloz

yahu tamamda kardeşim bu bilgiyi sana kim söyledi? nerede yazıyor böyle şey?
yani sen nerden duydun ve öğrendin gittin?

Nerden okudugumu hatırlamıyorum ama yapıldı ve hatta ilk sınav daki yabancı dil sınav sonucları silindi tam ayrıntıyı pazartesi günü halk egitimden ögrenmeye calışırım

Eğer yabancı dilden 3 sınav da başarısız olursanız muaf olursunuz

Dersi Seçmek İçin Tıklayınız. 181 YABANCI DİL - 1 1 4 MUAF Ortak 1
Dersi Seçmek İçin Tıklayınız. 182 YABANCI DİL - 2 2 4 MUAF Ortak 2 AÖL sitesindeki kaydımda yazan bu şekil

Halk eğitim merkezine gittim sordum dilekçe ve rapor ile baş vuru yapılıyor sonra memur ankara'ya telefon açarak onay alıyor ve işlem tamamlanıyor sadece işitme ve zihinsel engelli olan kişiler için

bende şuan AÖL okuyorum ama böyle bişey duymadım ben saglık raporumuda verdim bütün grekli evraklarımı verdim sadece giriş katta tek başıma giriyorum sadece bu oldu başka bişey yapmadılar

ben 4 yıllık besyo unıversite okuyorum alttan 20 den fazla dersım var ısıtme engellıyım anlama zorlugum var muaf olmadım hıcbır dersten nasıl muaf olabılırım derslerımı veremıyorum 3 donem basarısız oldum bu derslerden veremıyorum yöntemi bilen varsa yardımcı olursa sevınırım ne gibi haklarımız var ben unıversıteyı 2009 dan berı bıtıremedım

İşitme ve zihinsel engeli olanlar (Sağlık Bakanlığının öngörmüş olduğu sağlıkkuruluşlarından alınmış heyet raporu olmak kaydıyla) isterlerse "Yabancı Dil dersinden muafolabilir. Bunun için durumunu gösteren rapor ile Yabancı Dil derslerinden muaf olmakistediğini ifade eden dilekçeyi Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne (Ankara) göndermelerigerekmektedir

https://aol.meb.gov.tr/meb_iys_dosy...2017_2018_AOL_II_donem_ilk_kayit_kilavuzu.pdf

Yanlış bilgi vermiyorum ben muaf oldum ders 'den yaptığım işlemi anlattım isterseniz aol sayfasında muaf yazısını gönderebilirim

c) İşitme ve zihinsel engeli olanlar (Sağlık Bakanlığının öngörmüş olduğu sağlık kuruluşlarından alınmış heyet raporu olmak kaydıyla) isterlerse Yabancı Dil dersinden muaf olabilir. Bunun için durumunu gösteren rapor ile Yabancı Dil derslerinden muaf olmak
istediğini ifade eden dilekçeyi Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne (Ankara) göndermeleri
gerekmektedir.

Görüldüğü üzere halk eğitimin yapacağı birşey yok. Ankara Açık öğretim lisesi müdürlüğüne gonderilmektedir

buyucu

tamam işte hanımefendi ankarayada bağlı olduğu halkeğitim merkezi aracılığı ile gönderiliyormuş.
siz neden kabul etmiyorsunuz. sonuçta halkeğitim merkezleride meb'e bağlı

Kabul etmiyoruz değil . Arkadaş halk eğitim merkezinde yapıldı demişti. Bende halk eğitim merkezinde öyle bir işlem yok demiştim.

buyucu

hayır rapor ve dilekçe halkeğitime veriliyor onlarda bakıyorlar gerekli görürlerse muaf ediyorlar.
rapor ve dilekçeyi ankaraya yollamak zaman almıyor sonuçta bilgisayar var

ha tabi arkadaş hangi halkeğitim merkezinde işlem yaptığını söylerse iyi olur. sizde yarın araştırırsınız

Ilk yazdığında sizde öyle anlamistiniz yanılmıyorsam. Ilk yazdığında şimdi ki gibi açıklamis olsaydı anlatırdım. Ama dediği gibi halk eğitimde yapıldı dediğinde yapılmayacağını belirtmiştim. Neyse adına sevindim

buyucu

hayır arkadaş yapmış nasıl yapıldığını sormuşum. siz ise, yapmıyoruz demişsiniz ama yapılıyormuş. en iyisi yarın araştırın siz

[FONT=Arial]Engelli öğrenciler Açık Öğretim Lisesinde nelerden faydalanır?[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]1. Görme engelli öğrencilerimiz[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Görme kabiliyetini tamamen kaybetmiş veya doğuştan görme engelli olanlar tek kişilik sınıflarda okuyucu ve kodlayıcı eşliğinde sınava girerler. Ders kitapları(notları) istenmesi halinde seslendirilmiş olarak (CD) adreslerine gönderilir.[/FONT][FONT=Arial] [/FONT]
SINAVLARDA ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN EK HİZMETLER
KOD
GRUP
SALON GÖZLEMCİSİ ÖZELLİĞİ
SALON HİZMETİ
SÜRE
0
Engelli Değil
-
Normal Salon
-
1
Görme Engelli
Okuyucu Ve Kodlayıcı
Tek Kişilik Salon
30 Dakika Ek Süre
2
İşitme Engelli
İşitme Engelli Öğretmeni Ya Da İşaret Dili Bilen Gözetmen
Tek Kişilik Salon
30 Dakika Ek Süre
4
Ortopedik Engelli ( Üst Beden )
Kodlayıcı
Tek Kişilik Salon
30 Dakika Ek Süre
4
Ortopedik Engelli ( Alt Ve Üst Beden)
Kodlayıcı
Tek Kişilik /Alt Salon
30 Dakika Ek Süre
4
Ortopedik Engelli ( Alt Beden )
-
Alt Salon
-
7
Yatarak Tedavi Görüyor
-
Evinde Ya Da Sağlık Merkezinde Sınav Hizmeti
-
8
Zihinsel Engelli
Okuyucu ve Kodlayıcı
Tek Kişilik Salon
30 Dakika Ek Süre
9
Ruhsal Ve Duygusal Bozukluk
-
Tek Kişilik Salon
30 Dakika Ek Süre
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]CD İstemek İçin İletişim Bilgileri[/FONT]
[FONT=Arial] E-posta: cogaltim@meb.gov.tr[/FONT]
[FONT=Arial] Telefon: (0 312) 296 94 24 / (0 312) 296 9445[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]2. İşitme ve Zihinsel Engelliler:[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]İşitme kaybı ve zihinsel engeli olan öğrencilerimiz istemeleri halinde (dilekçe ekinde raporları ile birlikte başvurmaları gerekir) Yabancı dil derslerinden muaf olurlar[/FONT][FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]3. Alt beden engelli (tekerlekli sandalye kullananlar) olanlar:[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Okullarda giriş katlarında sınava yerleştirilirler.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]4. Yatarak tedavi görenler / yatağa bağımlı olanlar:[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Alt ve üst bedenini kullanamayanlar ve süreğen hastalığı olanlar, raporlarını sunmaları halinde sınavları evde veya hastanede yapılır.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]5. Sınavlarda Engelli Öğrenciler İçin Ek Hizmetler[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Engelli Öğrencilerimiz İçin İletişim:[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial]Açık Öğretim Lisesi Engelli Öğrenciler Birimi (Engel Yok Birimi)[/FONT]
[FONT=Arial]E-posta: aolengelli@meb.gov.tr[/FONT]
[FONT=Arial]Telefon : (0312) 413 22 00 / (0312) 413 22 01 / (0312) 296 9445[/FONT]
[FONT=Arial]Faks: 0312 213 01 75[/FONT]
[FONT=Arial]7 gün/24 saat: ALO 147

Kaynak: https://aol.meb.gov.tr/www/engelli-ogrencilerimiz-icin/icerik/34[/FONT]

[FONT=Arial] [/FONT]

Engelli öğrencilerimiz raporlarıyla birlikte halk eğitim merkezlerine başvuru yapabilirler yardımcı oluyoruz.

Üst Alt