Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Öğretim Lisesi Genel Kültür Alanı Mezuniyet Şartları Değişmiştir!

KKELEBEKK

Yönetici
Konular
466
Reaksiyonlar
170
Açık Öğretim Lisesi Genel Kültür alanında okuyan öğrencilerin mezuniyet şartları değişmiştir. Daha önce, öğrenimlerine Genel Kültür alanında devam eden öğrencilerin, ortak derslerden en az 80 kredi tamamlama zorunluluğu var iken bu zorunluluk kaldırılmıştır.

NOT:
Öğrenimlerini diğer alanlarda (Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil ve Türkçe Matematik) devam eden öğrencilerin mezuniyet şartlarında herhangi bir değişiklik olmamıştır.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI
(Aşağıdaki şartlar öğrenimlerine Genel Kültür, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil ve Türkçe Matematik alanında devam eden öğrenciler için geçerlidir.)
  • Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
  • Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
  • Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
  • Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,

• Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
Not: Öğrenimlerine "Alansız" olarak devam eden öğrencilerimiz henüz mezuniyet aşamasına gelmemişlerdir.

Kaynak

kısmet kardeşim benim şuan 8.ci dönemim 85 ortak kredim var.toplamda 141 ortak bitti ama toplam kredi bitmesi gerekiyor:(

Üst Alt