Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık Öğretim Lisesi Sınavında Hatalı Soru Vardı!

inzibat

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
7
[FONT=Verdana]23 - 24 Temmuz Tarihinde yapılan Açık Öğretim Lisesi Sınavlarında Cumartesi Günü 2. oturumda Türk Edebiyatı-3 de sorulan 9. soru yanlıştı. Bunu salondaki öğretmenlere söyledim ama yapabileceğimiz bir şey yok. Biz yorum yapamayız dediler. Bu sorunun farkına varan başka arkadaşlar var mı?

Soru: “Frankfurt sefaretnamesi” aşağıdaki yazarlardan hangisine aittir?

Cevap Şıkları:
a- Yirmisekiz Mehmet Çelebi
b- Süleyman Çelebi
c- Evliya Çelebi
d- Katip Çelebi[/FONT]

[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Hata: “[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana]Frankfurt seyahatnamesi” yazarı Ahmet Haşim’dir[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Soru normalde şöyle olmalıydı; “Fransa sefaretnamesi” aşağıdaki yazarlardan hangisine aittir?
Cevap: [FONT=Verdana][SIZE=2]a- Yirmisekiz Mehmet Çelebi[/SIZE][/FONT]
[/FONT]

[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Bu durumda ne yapılmalı? [/FONT]

kardeş baktım ben senin dedigin soru iptal sen onu dogru olarak yapmış sayılırsın dedigim gibi zaten o puan sana dogru olarak veriliyor..

Ben her ihtimale karşı (a) şıkkını işaretlemiştim. İptal olduysa zaten doğru sayılıyor. Benim bu sorudan gelecek 5 puana ihtiyacım yoktu. Ama bu soruyla o dersi geçenler mutlaka olacaktır.

Üst Alt