Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık öğretim lisesine yeni kayıt oldum. Tekerlekli sandalye kullanıcısıyım..?

legend06

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
5
herkeze mrb ben kaza sonucu omurilik felçi oldum tekerlekli sandalyede hayatımı devam etdiriyorum lise diplomamı imkanlardan dolayı almak kısmet olmamıştı
3 hafta önce halk eğitim aracılığıyla açık öğretim lisesine kayıt oldum ve öğrenci numarası falan verdılr daha sonra gelip kitaplarınzı burdan alıcaksınz dendi ve ınternet uzerınden ders seciceksınz denmişti benım hiç bir fikrim yok ve açık öğretım lisesnde tekerlkli sandalyedki engellilere ayrıcalık varmı sınav gıriş yerlerınde sınav giriş yerlerını faln nasıl öğrenıyrz
açık öğretim lisesinde okuyup konuyla ilgili bilgisi olan yardımcı olucak arkadaslar varsa çok sevınırım

Açık Öğretim Lisesine kayıt olurken senden rapor isteyim engelli olarak kayıt etmişlerdir.Sınava
sana yakın bir okulda tekerlekli sandalyeyle girebilecdeğin bir sınıf verecekler.Ders seçim işlemi 20 ekim de başlıycak o basit bişey seçtikten sonra kitapklarını halk eğitimden alacaksın.

Sınav 3-4 Ocakta olucak bir hafta önceden sınav giriş belgeni alıcaksın.

Ders seçiminde öncelikle ortak derslere önem verin. Bunlardan geçmeniz ya da 3 kez girerek muaf olmanız şart. 192 krediye ulaşınca da muaf olursunuz. Ama dediğim gibi kredi 192 olsa dahi ortak olan zorunlu dersleri almadıktan ya da muaf olmadıktan sonra mezun olamazsınız.
Ders seçimi açıldığında karşılarında Ortak ve Seçmeli yazar derslerin.
1 Dönem için en fazla 30 kredi alabiliyorsunuz.

tesekkur ederım ders secimi açıldıgnda bidaha danışırım sze

legend06;

Açık öğretim lisesinin sayfasına şimdi baktım 2014-2015 yeni kayıt olanların,7 kasım 2014'e kadar ders seçme işlemi devam ediyor.Kaçırmayın,kaçırırsanız sistem kendiliğinden seçiyor. İstediğiniz dersleri seçebilirsiniz.

Üst Alt