Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açık öğretim öğrencisi %51 raporlu engelli vakıf aylığı alabilir mi?

sk18

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar , yuzde 51 engelli raporum var vakıflar aylığı almak istiyorum Açık öğretim 4.sınıf öğrencisiyim sosyal guvencemde sağlık haklardan yararlanabiliyorum ailemle yaşıyorum 24 yaşındayım işsizim başvurursam şansım varmı birde 25 yaşından sonra kesiliyormu yardımcı olursanız sevinirim

sk18

Selam raporunla vakıfa başvur haneye giren toplam gelirleri hanede yaşayan kişi sayısına böldüklerinde 392 tl yi geçmiyorsa alırsın. Hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı ise şu şekildedir:
01.01.2016 - 31.12.2016 tarihlerinde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları için muhtaçlık sınırı 392, 49 TL olmuştur

Bugün gittim izmir vakiflar bolge mudurlugune aşagidaki guvenlik once yuzde 70 ten aşağısı vakıflar aylığı için başvuramaz dedi bende boyle birşeyin olmadigini soyledim sonra yardimlaşma masasindan yetkili ile gorustu benim yemediğimi anladilar ( bilmeyen insanları sanırım kapıdan geri döndürüyorlar ) beni içeri aldılar yetkili kişinin yanına çıktım durumumu anlattim öğrenciyim gelirim yok vs vs ... Kendisi başvuruyu kabul etti 1 2 ay içinde olumlu veya olumsuz geri dönüş yapilacağini söyledi.

bir çok büyük fabrika iş yerleri veriyor yardımlarını bence araştır iyi ce bimere sor iş kura sana yardımcı olurlar hakkını ara

Eve gelip kontrol yapıyolar şartların gelir durumunuz uygunsa bağlanır.Raporu %40 geçen herkes başvurabilir %70 in üzeri biraz daha fazla alıraylı .Babalarının ceplerinden vermiyorlar ya şartlar uygunsa bağlanır

sk18 Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylığından bahsediyorsun. başvurunuz da yapmışsın. sonuçlanmasını bekleyeceksin artık. buradaki arkadaşlar 2022 aylıgından bahsettiğini sanmış ve cevap vermişler.
Vakıflar genel müdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylıgında rapor oranının % 40 ve ustu olması kafi. % 70 diyerek memurlar yanlış cevap vermiş ama sen zaten sorunu düzeltmişsin. lakin şunu bil, muhtaç aylıgı için belli bir kontenjan var. ayrıca puanlama sistemine göre muhtaçlık belirleniyor.

Vakıflar genel müdürlüğü garanti değil yani Kalem hanımın söylediği gibi her ilde belli kontenjanı var diye biliyorum .2022 aylığı ve Vakıflar gn Müd. aylıklarından her ikisine de başvurayım mı dersen oda olmaz sadece birini alabilirsin.
T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü buda adresi linki sitenin

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim bakalım artık başvuruyu gerçekleştirdik 1 2 aya olumlu veya olumsuz dönüş yapılacakmış, cevap alınca yazacağım. 2022 maaşı için başvurmayı düşünmedim çünkü anne baba emekli hane geliri alt sınırın üstünde kalıyor he cebe kalan ne derseniz tartisilir da buna da şükür.

SK18 yalnız vakıflar genel müdürlüğü aylığında da kıstas var yani verilen aylığın üzerinde gelir olmaması gerekiyor.2022 deki gibi ailenin geliri kişi sayısına mı bölünüyor bilmiyorum .

Üst Alt