Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açıköğretim fakültesi okuyan yüksek lisans yapabilir mi?

turkuaz06

Aktif Üye
Konular
64
Reaksiyonlar
1
4 yıllık Açıköğretim fakültesi okuyan yüksek lisans yapabilir mi?Yaparsa nasıl?

Başvurduğunuz üniversitenin şartlarını sağlarsanız yüksek lisans yapabilirsiniz. Bu şartlar ales ve dil sınavı sonucunda alacağınız puanlar ile diploma notunuzun ortalaması olacaktır. Tezsiz yüksek lisans ve ikinci öğretim yüksek lisansta açıköğretimli olmanız sorun olmaz ama tezli yüksek lisansta kabul edilmenizi zorlaştırabilir.

tezsiz olanı nasıl.yapmak için nasıl bir yol izlenmeli.açıöğretim 4 yılllık iş idaresi mezunuyum.

Tezsiz olanı uzaktan eğitim şeklinde oluyor. Çoğu üniversitenin var artık. Dersleri internet üzerinden takip ediyorsun ve sınavlara üniversitede giriyorsun.

zannedersem 4 yılın üstüne 2 yıl daha açıköğretim okuyorsun.yüksek lisans yapmak bu şekilde galiba.

Yanlış anlamadıysam açıköğretim lisans diplomasından bahsediyoruz. Yoksa açıköğretimin kaç yılda değil bitip diploma almanız önemli. Yani örgün öğretim lisans diplomasıyla açıköğretim lisans diplomasının arasında teorik olarak fark yoktur. Aynı şekilde tezsiz yüksek lisans diplomasıyla tezli yüksek lisans diplomasının arasında fark yoktur. Fark kullanmak istediğin yerde kendini belli eder. Mesela doktora yapmak istersen kabul edilme şansın çok düşüktür ama kamuda kabul görür. Açıköğretim lisans diplomanız varsa tekrar iki yıl ne okuyacaksınız orasını anlamadım.

Yüksek lisans paralı olduğu için istediğiniz üniverisite de şayet şartlarınız uygunsa (not ortalamanız ) yapabiliyorsunuz ...

Üst Alt