Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açıköğretim Fakültesinde engelli öğrencilere harç muafiyeti var mı?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar,

2013'de Açıköğretim Fakültesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümüne kaydımı yapmıştım. Hatırladığım kadarıyla o zaman engelli öğrenciler harç ödemiyordu.

Bu sene tekrar girdim ve Sosyal Hizmetler Bölümünü kazandım. Lakin internet kaydımı yaptıktan sonra 275 lira harç ödemesi çıkardı.

Araştırdım engelli öğrencilerden harç alınmıyormuş ama haberlerin güncelliği konusunda bi fikre sahip değilim. Bu konuda bilgisi olan paylaşabilir mi ?

öyle diyorlar yani kendi sitelerinde öyle yazıyor ama belgeleri felan istiyorlar raporun aslı vs sanırım ondan sonra karar veriyorlar ama kendi sitelerinde yazıyor, harç muafiyeti bulunmaktadır diye (engelliler için)

Engellier aöf harç ücreti ödemiyor.. Bunu için raporun fotokopisi, diploma fotokopisi, kimlik fotokopisi v.s gibi belgeleri hazırlayıp bulunduğunuz il deki aöf bürolarına başvurun.. Bir kaç evrak daha vardı hatırlayamadım.. Google den bakın ve tamamlayın.

Kayıt yaptırırken engelli olduğunuzu belirtin ve sağlık kurulu raporunuzun aslını ibraz edin. Harçtan muaf olacaksınız.

Raporunu götürüyorsun fotokopi çekiyorlar harç ödemiyorsun.

engellilik oranıza göre indirim yapılıyor ve o ücreti ödüyosunuz. 2013 te % 92 oranımla 1.5 lira harç yatırmıştım

Sistem okula göre değişiyor.

Örneğin: Anadolu üniversitesi harç ödemesi yapmadan gelin demişti.
Ben Atatürk Üniversitesine kayıt yaptım 290 TL harcı yatırdım sonra raporun aslı gibidir fotokopisi ile dilekçe gönderdim mesaj geldi işleminiz alındığına dair.

Geri ödemeyi bekliyorum şimdi.

Üst Alt