Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açıköğretim Fakültesi'ndeki en avantajlı bölümler hangileri?

melek2009

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım bu sene açık öğretimden bir bölüm okumak istiyorum sizce hangi bölüm okumalıym sizce özel sektörde ve kamuda en çok hangi bölüm alınıyo halkla ilişkilermi büro yönetimimi yada tavsiye edeceniz bir bölüm varmı

İşletme Bölümünü okuyabilirsin..Zevklidir.Ayrıca yaklaşık olarak saydığın bölümleri bitiridiğinde aynı meslekleri seçebilirsin..;)

Her iki bölümde her iki Kuruluşta Faydalı bence:)

iktisat bölümünü okumalısın çünkü iktisat bölümünü bitirenlere ekonomist ünvanı veriliyor kamuda ekonomist teknik bir kadro maaşı daha iyi
özel sektör içinse işletme, maliye, iktisat farketmez .

peki arkadşalar açıköğretim zor değil mi? arkadaşların çoğu zor diyor. hani ne kadar çalışsan çalış diyor. v.s. laflar

peki arkadşalar açıköğretim zor değil mi? arkadaşların çoğu zor diyor. hani ne kadar çalışsan çalış diyor. v.s. laflar

Arkadaşım eğer okuduğunu anlıyorsan inan zor gelmeyecektir.
Açıköğretimin düz üniversitelerden bi farkı var sınavlar test olarak uygulanıyor en azından çarşaf gibi bi kağıdı doldurmak zorunda kalmayacaksın..:)

okuyup bitiren zor der, askere gidip gelen zor der, evli çiftler bebek bakımına zor der, insan yaşamaya zor derr. sen bakma onlara. çok çalışmaktan çok, az ama sistemli çalışmak,düzenli çalışmak bunların üstesinden gelir. düznli uyku gibi düşün :)

tşkler. peki nasıl girebilirm. öss ye giripte barajı geçtikten sonra.. ne ler yapmalı..

işletme 3. sınıfa yatay geçiş yaptım çok zor ya örgün eğitimin yerini tutmuyor.

souçlardan sonra tercih yapılacağı zaman arehberden açıköğretimle ilgili bölümleri tercih formuna yazıcaksın sadece. sonra açıköğretimden kayıt işlemleriyle ilgili form felan gönderiliodu.açıköğretime kayıt için yani.
eskiden böleydi ama son 3-4 senedir bi değişiklik oldumu bilmiyorum. yeni öğrencilerden bilgi alman daha doğru olur

sevgili dostlar hepinize merhaba;

Ben 2 yıllık a.ö.f.halkla ilişkiler bölümünü bitirdim.Bu yıl 5 sene aradan sonra tekrar iktisat bölümüne başladım yardımcı kitaplarla çalışıyorum.Bence insanoğlunun çalışıpta başaramayacağı bir şey yok yeterki istesin o işe gönül versin gerisi hikaye.Hepinize burdan başarı ve mutluluk dileklerimi yolluyorum.Hoşçakalın.

a.ö.f matematige agırlık verilmeyen bi bölüm varmı yardımcı olursanız sevinirim

İŞLETME tabi ki,

korkutmak gibi olmasın ama
hep sayısal:(

bu arada matematiğe ağırlık vermeyen bölüm halkla ilişkiler diye biliyorum.

Arkadaşım işletme okuma derim kendini boşuna harcama bu ülkede ön lisansı biteren herkez genelde lisas tamamlamak için aöf'ne yöneliyorlar oradada zaten en kolay bölüm işletme olduğundan herkez işletme bitiriyor yani elini sallasa işletme mezunu hadi okul bitti iki yıl muhasebede staj sonra uğraş mali müşavir olmaya yıllarını alır. Zor iş ama sen bilirsin arkadaşım başarılar sana.

Ben Kamu Yönetimi okuyorum, hangi dersleri kapsadığına Açık Öğretim Fakültesi'nin sitesinden baktım, zaten ilgi alanıma giren konular olduğu için seçtim.
Ekonemiyle ilgili bölümler matematik gerektirir. Diğer bölümlerin hangi dersleri içerdiğine bakmak içinBURAYA TIKLAYIN

Ben İktisat - Kamu Yönetimini bitirdim , sıtaj sınavını geçip belli bir süre staj yaparsan muhasebe büronu açabilirsin.

Teşekürler arkadaşlar görüşlerinizi dikkate alacağım

4 nisanda sınava girecek arkadaşlara başarılar:)

bankacılık bölümünün 4 yıllıgı varmı acaba birde bazı bolumler 2 yıla ındı acıkögretımde de gecerlı mı buu meselaa işletme 2 yıla ındı acıktanda olemı olcak bılen varmı

Şu an Aöf tercih etmek için bile sınav şartı var bunu belirtmek isterim. Asgari YGS'ye girme şartı var. Puanınıza göre ki bazı bölümlerin kontenjanları eskiden sınırsızdı şimdi sınırlanmış diye biliyorum ama yine tercih eden çok.
İİBF yani iktisat, işletme, kamu yönetimi, maliye, çeko (Çalışma ekonomisi ve end. ilş) uluslar arası ilişkiler gibi bölümleri bitiren kişi sayısı çok fazla. Okuma diyemem ama eğer ki çalışma alanı olarak düşünürsen, çeko daha çok personel, insan kaynakları gibi alanlar için, uluslararası ilişkiler de ekonomi+halkla ilişkiler+ülkeler arası ilişkileri kapsar. Yani öncelikle ne olmak istiyorsun, ya da sevdiğin meslek dalları neler bunlar önemli...
2 yıllık mı okumak istiyorsun 4 yıllık mı? Benim tavsiye edebileceğim bölüm Sosyoloji olurdu, hem sözel ağırlıklı hem de mesleki açıdan önü daha açık bir meslek grubu. Eğer 2 yıllık dersen, Sosyal Hizmetler okuyabilirsin o da sosyolojinin önlisans versiyonu denebilir (birebir olmasa da). Halkla ilişkiler ve Büro yönetimi de güzel bölümler ama sonrasında lisansa tamamlaman icap ettiğinde yine İşletme, İktisat olur ancak.

açıköğretim bölümlerinde hangi derslerin olduğuna bak.zorlanabileceğini düşündüğün bölümleri kesinlikle tercih etme.örnek matematik gibi.

Mrb arkadaşlar ; Ben Elektronik Haberleşme Teknolojisi Ön lisans Mezunuyum.
2013 DGS sınavına girdim ve Açık öğretim fakültesi Felsefe bölümünü okumak istiyorum. Acaba
mezun olduğum bölümün alanlarından bir bölüm seçmek zorunda mıyım yoksa açık öğretim fakültesinin Felsefe bölümüne kaydımı yapabilir miyim DGS puanımla ?
Teşekkürler...

melek2009;
Merhaba bu soruna şöyle cevap verebiliriz mesela alanınız ne (sözel, sayısal veya eşit ağırlık )diyelim alanınıza göre tercih etmeniz sizin hem okulu erken bitirişiniz ama yok ben zoru başarırım derseniz mesela ADELET, okuyabilirsiniz. yada sosyoloji ve sosyal hizmetler okuyabilirsiniz..

turkuaz06;
S.a bildiğim kadarıyla dgs ile varsa felsefeyi okursunuz tabi okuduğunuz bölüm buna uygun ise yada 2. üniversite okuma yolluyla da tamamlayabilirsiniz daha sağlıklı bil için 444 10 26 (AÖF)'i arayın ...

Kolay gelsin arkadaşlar Bilgisayar teknolojileri ver programlama bitirmiş olup İKTİSAT / ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ / KAMU YÖNETİMİ / MALİYE / ULUSLARARASI İLİŞKİLER / İŞLETME / KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ bölümlerinden hangisini tavsiye edersiniz. Çok Zorlamayacak bir bölüm olsun istiyorum . Tavsiyelerinizi sebepleri ile birlikte yazarsanız sevinirim.

S.a yapabilir isen kamu yönetim derim ...daha avantajlı tabi bence.....

arkadaşlar.......................

.AÖF deyip küçümsemeyin ; AÖF den mezun olup kaymakam ve mülki yöneticiler var .

kardeşim maliye de, binbir meşşakatle okuğu okullar ve yabancı dili olmasına karşın yalama olamadığı için ,fazla terfi edemedi... ama yalama dallama bolluğu 2000 yıllarından sonra okuduğunu alamayanları verelim şef olsun ...diye örneklerini çok gördük. hatta imamhatip çıkışlı isen hastane müdürü olursun ;anlı şanlı profosörlereri bile hizaya sokar, yaşamın kıyısındaki hastalar için konsültasyonlarla sabahlayan profösörleri ,boşa uğraşmakla suçlar ,imama kayığını hazırla ve hasta imanını tazelesin mevta olunca da bindirin kayığa talimatını gönül huzuru içinde verebilirsiniz ...şaka bir yana ama güneş balçıkla sıvanmıyor yaşanıyor ne yazık kiii; imam hatipliler adına istisnalardan söz ediyorum ...aklı başında İHL arkadaşlrım çok ... çocukken ben de ;İHL sinde okumaya heves etmiştim .dayım okuyordu ama her türlü puşştluğu vardı..dedem pişmandı..ve beni yatılı öğretmen lisesine yazdırdılar adam olsun diye...

.ne dedem ne de ninem öldüğünde hiç birinin cenazesine gelmedi bunlar kafir diye..annem 42 yaşında öldüğünde hle ile anneme düşen hisseleri satmış .hacca gitmiş ,kur-an mushaf dükanı açmiş .mallarımızın çoğunu kurtaramadık .

İnsan kaynakları yönetimi muhtesem geleceği parlak bir bölüm

Merhaba İktisat-Kamu yönetimi 2.sınıftan Halkla ilişkiler bölüne geçiş olunuyormu ?

kanuni;

Şuan için ne dersek yalan olur üniversitelerin kendi müfratadlarına bakmak lazım oda bir hayli zaman alır .... inşallah bir bilgi olursa yazarım...

bir haber internetten...doğruluk payını bilmiyorum....

Cumhuriyet/Ankara- Düzce Üniversitesi Araştırma ve UygulamaHastanesi’nde trajikomik bir atama yaşandı. Düzce Üniversitesi Rektörü,hastanenin başına beden eğitimi öğretmeni Recep Özmerdivenli’yi başhekim olarak atadı. Üstelik Özmerdivenli’nin daha önce “resmi belgede sahtecilik” suçundan 2 yıllık hapis cezasının Yargıtay tarafından onandığı ancak cezanın zaman aşımı gerekçesiyle düştüğü öğrenildi. Düzce Sağlık Sen Şube Başkanı Doç. Dr. Melih Erkan, “Bu kişi hiç bilmediği sağlık raporlarına imza atıyor. Bir sürü profesör varken rektörün böyle bir atama yapmasını menfaat ilişkisi olarak görüyorum” derken, Düzce Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Prof. Dr. Peri Arbak ise atamaya ilişkin, “Tüm öğretim görevlileri atamaya tepkili” yorumunu yaptı.Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya’nın, beden eğitimi öğretmeni Recep Özmerdivenli’yi Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne başhekim olarak atadığı ortaya çıktı. Düzce Sağlık Sen Şube Başkanı Melih Erkan, hekim olmayan birinin başhekim olarak atanmasının yasalara aykırı olduğunu kaydetti. Atamayı “rahatsız edici ve şaşkınlık verici” olarak değerlendiren Erkan, Özmerdirvenli’nin 1997 yılında “resmi belgeden sahtecilik” suçundan 2 yıllık hapis cezasının Yargıtay tarafından onandığını kaydetti. Erkan, “Özmerdivenli, Kayseri’deki Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalıştığı dönemde doktor ve başhekim kaşesi ile 800’e yakın imza atmış ve SGK’yı dolandırmıştır. Yargıtay’da kendisine verilen 2 yıllık cezayı onamıştır. Ancak cezası zaman aşımına bağlı olarak düştü” diye konuştu.‘Hekim olmadan rapor imzalayacak’Özmerdivenli’nin, şaibeli geçmişine ve tıp fakültesi mezunu olmamasına karşın başhekim makamına getirildiğini söyleyen Erkan, “Bu kişi böylece, başhekim olarak harcama yetkisine, hiç bilmediği sağlık kurulu ve adli raporlara imza atma hakkı kazandı” dedi.Atamada menfaat kuşkusuÜniversite hastanesine başhekim olarak atanacak onlarca profesör olduğunu belirten Enkan, rektörün beden eğitimi öğretmenliği mezunu ve aynı zamanda Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Merdivenli’yi başhekim olarak atamasının kuşku yarattığını belirtti. Erkan, “Menfaat ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Bu kişi hekim olmadığı halde, döner sermayeden de aylık 6 ilâ 7 bin lira arasında bir gelir elde edecek” dedi.Hekim unvanı takınana 2 yıl hapisAtamanın yasalara aykırı olduğunu ve atamayı yapan kişinin görevi kötüye kullandığını söyleyen Erkan, kanunda “Diploması olmadığı halde, menfaat temin etmek amacına yönelik olmasa bile, hasta tedavi eden veya tabip ünvanını takınan şahıs, iki yıldan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır” ifadeleri olduğunu belirtti.‘Yönetmelik açığından faydalanıldı’Düzce Üniversitesi’nde Göğüs Cerrahisi Prof. Dr. Peri Arbak da YÖK’ün Düzce Üniversitesi için hazırladığı mevzuatta, “Başhekim; Tıp Fakültesinde tam gün görev yapan öğretim üyeleri arasından, Rektör tarafından üç yıl süre ile görevlendirilir” ibaresinin olduğunu kaydeden Arbak, “Yönetmelikte ‘başhekim olmak için hekim olmasına gerek yoktur’ dayanağından yola çıkan Rektörlük, bu atamayı uygun görmüş olmalı. Bütün öğretim üyeleri bu atamaya tepki gösterdiler. Esas sorun Yönetmelikte. Yönetm

Üst Alt