31 Ağustos 2013 tarih ve 28751 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan
"2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları Ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair"
Bakanlar Kurulu Kararının 2.2. maddesinde;
31/5/2006 tarihli ve
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 47 nci maddesi ile 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun,
23/4/1981 tarihli ve 2453 sayılı Yurt Dışında Görevli Personele Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun,
28/2/1982 tarihli ve 2629 sayılı Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu,
12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybedenlerin eş ve çocukları,
3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki malullerin kendileri ile eş ve çocukları,
24/2/1968 tarihli ve 1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında şeref aylığı alanların kendileri ile eş ve çocuklarından öğrenim ücreti alınmayacağı,
hüküm altına alındığından Anadolu Üniversitesi Senatosu kararı gereğince yukarıda sayılan kanunlar kapsamına girenlerden "Öğretim Gideri" alınmayacaktır.
Yukarıda sayılan kanunlar kapsamına giren öğrencilerimiz "bu kanunlar kapsamına girdiklerine dair" veya "bu kanunlar kapsamında aylık bağlandığına dair" resmi yazı ile internet başvuru işlemini yapıp diğer kayıt belgelerini tamamladıktan sonra banka ödemesini yapmadan AÖF bürosuna başvuracaklardır.
Öğrencilerin aldığı resmi yazıda hangi kanun kapsamına giriyorlar ise o kanun maddesi mutlaka bulunmalıdır. AÖF büro görevlileri öğrencilerin belgelerini inceledikten sonra yukarıda sayılan kanunlar kapsamına girenlere "Öğretim Gideri" ödettirmeden kayıtlarını gerçekleştireceklerdir
[FONT=PT Sans].
[/FONT]Bu bölümde Geçmiş borçlara yönelik bir açıklama yok ama başvurunuzu yapın, değerlendirilir.
Ama kılavuzda
3. Öğretim Gideri İade İşlemleri
Bakanlar Kurulu Kararında Sayılan Kanunlar
ve Özürlü kapsamına kimlerin girdiği kayıt
anında bilinemediğinden bu adaylar internet
başvuru işlemini yaptıklarında öğretim gideri
tutarı bankaya bildirilmektedir. Yukarıda sayılan
öğrencilerin bankaya öğretim gideri ödemesini
yapmadan durumunu belirten belgeler ile AÖF
bürosuna başvurması gerekmektedir. AÖF bürosuna
başvuran öğrencilerin belgeleri incelendikten
sonra öğretim gideri ödettirilmeden kayıtları
gerçekleştirilecektir.
Bakanlar Kurulu Kararında Sayılan Kanunlar
Kapsamına giren öğrenciler ve Özürlü öğrenciler
yukarıda yapılan açıklamalara rağmen
öğretim giderini ödemeleri halinde, ödedikleri
öğretim gideri tutarının iade edilebilmesi için
durumunu belirten belgeler ile banka dekontu
aslını, bir dilekçeye ekleyerek kayıt yaptırdıkları
AÖF bürosuna verecekler ya da Anadolu
Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Merkez
Büro Yöneticiliği Yunus Emre Kampüsü
26470- ESKİŞEHİR adresine göndereceklerdir.
Dilekçede paranın iade edilebileceği banka
ve şube adı, öğrenciye ait IBAN numarası
mutlaka bulunmalıdır. Aksi hâlde dilekçe işleme
alınmayacaktır.
Kılavuzda bu şekilde açıklanmıştır arkadaşım. Buna göre iade edilecektir başvurunuzu yapın.