Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açıköğretim Lisesi'nde engelli öğrencilerden kayıt ücreti alınıyor mu?

GöKHaN-42

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Açık lisede özürlüden kayıt ücreti alınıymu acill cvp!!!!

açıkögretim lisesinde özürlülerdende kayıt ücreti alınıyor

bu sene bütün açık lise kayıtlarında kayıt ücreti kaldırıldı diye biliyorum yinede bir araştırın

sürekli alınıyordu siz ne zaman ögrendiniz alınmadıgını bilgi verirmisiniz

arkadaşlar şu konuda net bi bilgi werirmisiniz ?????
lütfen son kayıt 26 sında

kayıt ücreti sürekli alınıyor yeni egitim döneminde kaldırılmış olabilir bulundugunuz ildeki halk egitim merkezini ararsanız açıkögretim lisesiyle ilgili herşeyi ögrenebilirsiniz

BEN AÇIKÖĞRETİM LİSESİNDE ÇALIŞMAKTAYIM ENGELLİLERDEN DE KAYIT ÜCRETİ ALIYORUZ MAALESEF,KAYITLAR 26 EYLÜLDE BİTİYOR,DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN http://www.aol.meb.gov.tr ADRESİNDEN BİLGİ EDİNEBİLİRSİNİZ,İYİ GÜNLER

ben de bir halk eğitim merkezinde görev yapıyorum aynı zamanda kayıtları da ben yapıyorum maalesef engellilerden ücret alınıyor

Kayıt Ücreti alınmasın

Arkadaşlar Milli Egitim Bakanlıgına hep birlikte alınmaması konusunda e-posta gönderirsek bence almazlar bu konuyu oturanboga öncülügünde yapalım oturanboga bize yazı hazırlarsa ve iletişim adreslerinide verirse hep birlikte bu konuda ayaklanırsak bununda üstesinden geliriz

Bende yatırdım o parayı.
Ayrıca biz 26 ocaktaki imtihanlarda , bütün belgelerimizi verdiğimiz halde 2. 3. katlarda imtihana girdik. Oğlum ortopedik engelli.Bu sıkıntıyı yaşamamak için daha ne yapmamız lazım.

BABA isimli arkadaşım sana bu konuda bir önerim var halk egitim merkezine gittiginde ögrencinizi engelli olarak yazdırmadıysanız yani kağıt üstünde engelli görünmüyorsa bu sorun olmuştur resmi olarak engelli olarak geçmesi gerekiyor buna çok dikkat edin eger dogru ise yani kagıdınızda engelli ibareside varsa ve buna ramen yapılmışsa altaki linkteki formu doldurun ve gönderin

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi Edinme Sistemi-Ön Başvuru

Arkadaşlar,ben H.E.M. Açıköğretim'de çalışıyorum,öğretmenim,ben de hiç yürüyemiyorum,tekerlekli sandalyedeyim,biz Mersin'de engelli raporuyla kayıt yaptıran tüm yürüme engelli öğrencilerimizi rampası olan ve birinci kat olan okullarda sınava aldık,ayrıca görme engelli öğrencilerimize de sınavda öğretmenler yardım ettiler,bu konuda büronuzla görüşürseniz engelinize uygun olarak sınav şartlarında size yardımcı olurlar,hatta bilmediği için rapor vermeyen öğrencilerimize bile yardımcı olduk.

Engellilerden kayıt ücreti alınmaması konusunda ise elbetteki engelli insanlar eğitim-öğretim hakkından mahrum oldukları için ücretsiz olmasını ben de çok istiyorum,açıköğretim kayıt ücretleri zaten eskiye oranla yarı yarıya indirildi,tamamen herkese ücretsiz olması için de çalışmalar devam etmekte,bu konu da inşallah yakın zamanda çözülecektir.Özellikle engelli öğrencilere ücretsiz olması konusunda da elbette ki hakkınızı arayabilirsiniz..
Saygılar...
;)

Bilgi

İPEKEZGİ gerçekten herkeze ücretsiz olacakmı bununla ilgili bir bilgi varmı şu zamanda yapılacak diye ve engellilere ücretsiz olsun diye ne yapmalıyız bir önerin varmı

Kemal Çakır,
Haberlerde izlediğim, internetten okuduğum kadarıyla,Açık İlköğretimin ücretsiz olabileceği konusunda sayın M.E.B. bakanımızın verdiği bir müjde, inşallah ücretsiz olmasını çok isteriz,temennimiz bu,ama bu konuda ben de inanın kesin birşey bilmiyorum...:(

Açıköğretim Forumları

Engellilere ücretsiz olması konusunda ise Açıköğretim Lisesi ve Açık İlköğretim Okulu Genel Müdürlüğü'ne toplu olarak mail yağmurlarıyla( M.E.B. EĞİTEK Açık Öğretim Lisesi )talebinizi bildirebilirsiniz elbette,inşallah olumlu sonuçlanır...

Açık öğretim Kayıtları ücretsiz olsun

Arkadaşlar engelliden açık ögretim için lise ilkögretim yada yüksek okulla ilgili herkezden kayıt ücreti alınıyor bu ücretin alınmaması ile ilgili nasıl önerileriniz var mili egitimin mail gurubu varmı yada mili egitimin yönetici gurubunun mail adreslerini bilen varmı bir ön yazı hazırlayarak bu işi yapabiliriz bence ama Oturanboga danda bize bir yazı hazırlaması konusunda yardım isteyelim

mrb hocam benim aol de toplam kredim şu an 124 ve toplam donemimde 8. bu sene 2. donem sınavlarından sonra kredimi tamamlamiş olacağim ek sınav ile birlikte.bu sene öss ye girebilicek miyim ben. 2082172144 bu oğrenci numaram ilgilenirseniz ve cvp yazarsnız çok sevinirim.çç

açık öğretim lisesi yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri baya bir süredir ücret alınmıyor engelli kişilerden yapmanız gereken bulunduğunuz yerdeki halk eğitime raporunzla beraber gitmek raporunuzu sisteme yüklüyorlar hiç bir ücret vermiyorsunuz üstelik yüzde 95 üzeri raporuz varsa sınavlara kendi evinizde girebiliyorsunuz yüzde 95 altı raporunuz varsa okulda giriyorsunuz tekerlekli sandalye kullanıyorsanız ve elinizde sorun varsa vs sınava giriceginiz okulda tek kişilik sınıflarda sınava rahat bir şekilde girebiliyorsunuz asiman1905

legend06 Meb sitesinde böyle açıklama yok bata bu var miydi benim rapor yüzde 40

Şimdi kayıt yenildikten sonra artık hep kendi yenilenir mi

asiman1905 meb sitesini boşver yaptırdığım için kesin konuşuyorum engelliler açık öğretim lisesine kayıt ve kayıt yenileme ücreti ödemiyor halk eğitim bu işin uzmanı bilgili yetkili olan meb çok bilgi sahibi değil zaten halk eğitimden yapılıyor işlemler meb sadece sınavı yapıyor engelli raporunla git halk eğitime onlar gerekeni yapar ve bu yenii birşey değil zaten bayadır kayıt ve kayıt yenileme ücretsiz... hayır her kayıt yenilemede halk eğitime gidiyorsun öyle biliyorum gidince onunda bilgisini alırsın

legend06 bugün halk eğitime gittim acik lise kayıt engellilere ücretsiz raporunda hafta içi gel dedi ordaki görev li

aynen öyle iyi yapmışın raporunu sisteme taratıcaklar ve lise diploması alana kadar ücretsiz kayıt yeniliyceksin

legend06 ben halk eğitime gittim asli gibidir raporum vardı asli yoktu bende bayan kabul etmiyordu bende tepki verdim ben gidip asli raporu nerden buluyum bunu da asli gibidir kase sini doktor yaptı diyince kabul etti ama sanki bozuldu ben bu asli rapor tekrar alabilir miyim

asiman1905

Aslı gibidir olayı eski raporlarınız için geçerli. Eğer raporunuz e devletde gözüyor ise gerek kalmıyor. Yakın zamanda engelli kartı çıkardım. Oradada aslı gibidir belgesi sordular . Raporu 2019 da aldım diyince bana bu bilgiyi verdiler.

Engelli kimliği diye birşey var bir çok işe yarıyor onlardan bi taneside açık öğretimden para alınmıyor.

ENGELLİ KİMLİK KARTI NERLERDE KULLANILIR?

Engelli kimlik kartının faydaları oldukça fazladır. Engelli kimlik kartı sayesinde, her türlü kurum ve kuruluşta çeşitli ayrıcalıklardan faydalanabilirsiniz. İşte engelli kimlik karınının kullanıldığı yerler ve faydaları:

– Devlet tiyatroları özürlü kimlik kartı olan vatandaşlarımızdan ücret almamaktadır.

-Sinemalarda öğrenci indirimi oranında indirim uygulanmaktadır.

– Cep telefonu operatörlerinde ve internet kullanımında indirimler uygulanmaktadır.

– Türk Hava Yolarında iç hat uçuşlarda %20, dış hatlarda %40 indirim uygulanmaktadır. Ayrıca ‘refakatçi ile seyahat etmelidir' ibaresi bulunan doktor raporunun ibraz edilmesi halinde, engelli yolcu ile aynı seferde seyahat edecek bir refakatçiye de promosyon biletler hariç tüm iç hat biletlerde %20 indirim sağlanmaktadır.

– Devlet Demir Yollarında %50 indirim uygulanmaktadır.

– Belediye otobüsleri, Metro seferleri, TCDD ve Deniz Yollarının şehir içi seferleri ücretsizdir. “Ağır engelli” ibareli raporu olanların bir refakatçisi engelli kişi ile beraber olmak şartıyla ücretsiz ulaşımdan yararlanır.

– Şehirlerarası otobüslerde %30 indirim mevcuttur. Refakatçi indirimi yoktur. İnternetten bilet alımlarında bu indirimden faydalanma şansı yoktur.

– Özürlülerin spor imkanlarından faydalanmaları için özürlüler spor federasyonu kurulmuştur.

– Açık öğretim kayıtlarında ücret alınmamaktadır.

– Belediye toplu taşım araçlarından ücretsiz yada indirimli olarak faydalanmaktadırlar.

– H sınıfı sürücü belgesine sahip olan özürlüler yurt içinden aldıkları özel tertibatlı otomobillerde, katma değer vergisi indiriminden yararlanmakta ve taşıt alım vergisi ödememektedirler.

– H sınıfı sürücü belgesi olan özürlülerden uygun şartları taşıyanların yurt dışından getirtecekleri özel tertibatlı otomobiller için gümrük vergisi muafiyeti uygulanmaktadır.

– ÖTV indirimi ile alınmış olması şartı ile engelli araç park yerlerine araç park edebilirler.

– Otobanlarda 15 dakikaya kadar araçlarını yol kenarına çekebilirler.

– Havaalanlarında, Belediye tarafından işletilen otoparklardan ücretsiz yararlanabilirler.

– ÖTV indirimli aracı olanlar yaşadıkları evlerin önüne ilgili belediyeye müracaat ederek Engelli Araç Park Yeri yaptırabilir.

– ÖTV indirimli alınan araçlar için Trafik Tescil Şubesine dilekçe ile başvurarak engelli araç park kartı temin edilebilir.

– Araç muayene istasyonlarında engellilere ait ÖTV indirimli araçlara öncelik hakkı vardır.

– Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün öğrenci yurtlarından özürlü öğrenciler istemde bulunmaları halinde faydalanabilmektedirler.

– Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından uygulanan harç ve öğrenim kredisi tahsisinde %40 ve üzerinde özürlü olduğunu belgeleyenlere öncelik tanımakta ve harç kredisinin geri ödenmesinde yönetim kurulu kararı ile %50 indirim yapılmaktadır.

– % 90 ve üzeri raporu olanlar motorlu taşıtlar vergisinden muaftırlar.

– Serbest meslek erbabı ve ücretli çalışan özürlü vatandaşlar ile kendisi özürlü olmasa bile ailesinde özürlü kişi bulunan serbest meslek erbabı ile ücretliler vergi indiriminden faydalanırlar.

– ÖMSS neticesine göre kamuda açık bulun özürlü kontenjanlarına atamaları yapılır.

– İş verenler belli bir mesleği olan özürlüleri mesleği gereğince çalıştırmak zorundadır.

– Özürlülük oranı ve dönemine bağlı olarak erken emeklilik hakkı mevcuttur.

– Türkiye’de özürlü vatandaşlarımız için Türkiye iş Kurumu, Halk Eğitim Merkezleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, Özel Dershaneler, Belediyeler ve özürlülerle ilgili dernek ve vakıflar tarafından meslek edindirme kursları açılmaktadır.

Üst Alt