Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açıköğretimde sınıf geçme ve mezuniyet..?

hüseyin19

Üye
Konular
165
Reaksiyonlar
0
Sınıf Geçme ve Mezuniyet:
Açık İlköğretim Okulunun yönetmeliği 16.03.2009 Tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yeni yönetmelik gereği bir öğretim yılında 3 dönem sınavı yapılmaktadır. Öğrencilerimiz bu dönem sınavlarında başarılı olarak sınıf geçme şartlarını yerine getirmesi durumunda 1 yılda ilköğretimlerini bitirebileceklerdir. Açık ilköğretim Okulu'nda bir öğretim yılında I.Dönem, II.Dönem ve III.Dönem sınavı olmak üzere üç ayrı sınav yapılmaktadır. Her dönem sınavında alınan puan o döneme ait "Yıl Sonu Başarı Puanı" olarak hesaplanır.
Dönem sonunda öğrenci iki şekilde sınıf geçer veya mezun olur;
— "Doğrudan Geçme”
— Yıl Sonu Başarı Puanına göre “Ortalama İle Geçme".

Doğrudan Geçme:
Dönem sınavlarında bulunduğu sınıfa ait bütün derslerden başarılı olan öğrenciler bir üst sınıfa geçmeye veya mezun olmaya hak kazanırlar.

Ortalama İle Geçme:
Türkçe dersinden başarılı olmak şartıyla en fazla iki dersten başarısız olduğu halde, derslerin yıl sonu başarı puanlarının ortalaması en az 50,00 olanlar doğrudan bir üst sınıfa geçerler veya mezun olurlar.
Yıl sonu başarı puanlarının ortalaması 50,00 veya yukarı olan öğrencilerin başarısız olduğu en fazla iki ders "Ortalama ile Geçti" sayılır. Ortalama işleminden yararlanmak için derslerin sınavlarına Açık İlköğretim Okulu'nda en az bir kez katılmış olmak gerekir.

Sorumlu Olarak Geçme:
Yeni Yönetmelik gereği sorumlu geçme uygulaması kaldırılmıştır. Bir sınıfta herhangi bir dersten başarısız olan öğrenci üst sınıftan ders seçme hakkına sahiptir. Üst sınıftan seçtiği derslerden başarılı olsa bile alt sınıftaki başarısız aynı ders, başarılmak zorundadır.

bu ortalama ile mezun olma açık lisedede var mı?

asi93;

maalesefff! ancak ilköğretim için..lise de ise 192 kredi şartı aranır...slm:).

yani kredin tamamlansa bile bi tane ortak dersten kalamıyosun öylemi

asi93;

alan ve ortak dersler bu 192 nin içinde olmalı...zaten bunlar zorunlu..

Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim hocam,Allah razı olsun....

Açık İlköğretim Okuluna 2009-2010 Öğretim Yılı III. Dönemi için 01/03/2010 tarihinden itibaren yeni kayıt yaptıranlardan öğrencilik durumu “AKTİF” hale gelerek öğrenciliği kesinleşen öğrencilerimiz 17/07/2010 tarihinde yapılacak sınavlar için ders seçme işlemlerini sistem üzerinden yapabilirler.

Öğrencilerimiz ders seçme işlemlerini Açık İlköğretim Okulunun İnternet adresi olan Açık İlköğretim Okulu sayfasının sağ üst köşesinde bulunan „"Öğrenci Girişi“ bölümünden sisteme T.C. Kimlik No ve şifresi ile girerek "Yeni Kayıt İşlemleri" başlığı altındaki "Ders Seçme" ekranından yapabilecektirler.

- Öğrencilik durumu AKTİF olduğu halde ders seçme ekranı açılmayan öğrencilerimiz bir sonraki gün ders seçme ekranını açarak ders seçme işlemlerini yapabileceklerdir.
- Şifre yeni kayıt raporunda bulunmaktadır. Söz konusu raporda yazan şifre ile sisteme girilebilecektir.
- Bulunduğunuz sınıfta başarmanız gereken derslerin tamamı sistem tarafından seçilecektir.
- Ders seçme 6 ve 7. Sınıf öğrencilerine yönelik bir uygulamadır. Sınıfı 8 olarak atanmış öğrenciler için üstten ders seçme işlemi yoktur.Ders seçme ekranında Mevcut dersler için kaydetme işlemi yapılacaktır.
- Sistem gereği ders seçilmesi gereklidir. Süresi içinde ders seçmeyen öğrenciye sistem otomatik ders atayacaktır. Sistemin atayacağı derslere itiraz söz konusu değildir.
- Yönetmelik gereği bir üst sınıftan en fazla 4 (Dört) ders seçilebilir, Ancak bazı durumlarda ders oturum sayısının veya bir dönemde en fazla 12 dersten sınava girebilme kriterinin aşılması durumunda üst sınıftan seçilecek ders sayısı 4 ten az olabilecektir.

açık lise sınavları 15- 16 mayıs hatırlatayım dedim..

acıkögretim lisesi yeni kayıt kesin tarihi nedir.
1temmuzdan sonra dendi ama kesin bir tarih ögrenemedim yine:)

MUAF OLMA" ne demektir?
Üç kez sınavına girilen ancak başarısız olunan ortak dersin başarma zorunluluğunun ortadan kalkmasına denir. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz, muaf olunan ders istenirse tekrar alınabilir.

donence;

III. DÖNEM SONU SINAVLARI(3)
</B></B>
07 - 08 Ağustos 2010
17​
2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı III. dönem sınav sonuçlarının internette yayınlanması.
</B></B>
08 Eylül 2010​
21 haziranda kayıt yenilemeler var..2 tammuza kadar..3. dönem sınavlar 7-8 ağustos.. 8 eylül sınav sonuçlarının açıklanması 20-25 gibi yani kayıtlar olabilir...

kendimi çok aptal durumuna düşürecegimde yinede sormak istiyorum:)
20-25 eylülmü yani yeni kayıt.bana temmuz dediler demin kesin tarih vermediler ama.eylüle kalmasın yaaa:(

hele dur dönence ..acele etme..lise kayıtları eylülde olur..erken olursa ben haber veririm..sen rahat ol..zaten benim alanım...iş takviminde yok..bazen tarihler değişebilir...ama forma yazarım...

iyi bari ne yapalım bekliyecegiz:(
kayıt tarihini kaçırırsam bilemiyorum artık başınıza gelebilecekleri:)

huseyin abi buugne kadar kimse soruma cevap vermedii cagrii merkezi bile.... onlarda beni baska yere yonlendirdii.... gece gun sorumu orayada ilettimm ama daha cevap gelmedi... huseyin abi sorum su ben bu snee acik lisenin subat ayindaki sinavina tek girdim 2 ve 3 sianva giremdimm sebebi su yurt dsisina yerlestimm suan ben orta dogu misir kahiredeyim.... ben misrda devam edecgimi biliyordum... cunku miisrda orta dogu....;) ama meger o sartlar msirda yokk simdi egiitmm yarida kaldii... yoksa bu sne mezun olcaktim son sinavda.. huseyin abi sizden istegim su ben turkiyey gelmiyecemm artik...gllesemde bi 4 sene sonra geliirmm ...acaba ben nasil alacamm su diplomayii misrda lamam gercekten mumkun degilmii ..... lise diplomasida bana laizmm,,,,,, cevalarin iicn simdidien tesekurler;)

SAĞLIK KARNESİ ONAYI

Velisinin sağlık imkanlarından faydalanan öğrencinin sağlık karnesinin onayı İrtibat Merkezince yapılmaktadır. Kız öğrencilerimizin sağlık karnesi evlenene kadar onaylanabilmektedir. Kız öğrencimiz evlendikten sonra veya öğrencinin kendisinin bir işte çalışarak sağlık imkanlarından faydalanması durumunda sağlık karnesi onaylanmamaktadır. Erkek öğrencilerimizin sağlık karnesi 20 yaşını bitirene kadar onaylanabilmektedir. Erkek öğrencimizin bir işte çalışarak sağlık imkanlarından faydalanması durumunda sağlık karnesi onaylanmamaktadır.
Ayrıca Kız veya Erkek Açık Öğretim Lisesinde okudukları dönem itibariyle 12. dönem üzeri (13 ve daha üstü) olan öğrencilerimizin Sağlık Karneleri onaylanmamaktadır.

Üst Alt