Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açıköğretimden hangi bölümü okumalıyım, karar veremiyorum..?

meralmiz

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
0
mrblar açıköğretimden 2. üniversite kapsamında bir bölüm daha okuyacam ama hala karar veremedim yardımcı olur musunuz
yerel yönetim-kültürel miras-tarım-ve ya başka bir bölüm
sizce hangisini okumalıyım hangisinin bana katkısı olur ?

onu bende düşünüyorum hala karar veremedim. sen 4 yıllık mı istiyorsun 2 yıllık mı ?

aslında farketmez ama 4 yıllık bölümlerde işletme mezunuyum ben çoğu aynı içerikli bir tarih var farklı oda zor olmaz mı yoksa 2 yıllık bitirmeyi planlıyorum ne de olsa ücretsiz

bence 2 yıllık oku ben iki yıllık mezunum programcılıktan.şimdi yine 2 yıl düşünüyorum.geri dönüşü iyi bölüm okuduktan sonra 2 yada 4 farketmez bence.benim aklımda adalet var ama yabancı dersleri zor.

Sosyal Hizmetler de yükselen branşlardan arkadaşlar...
Mezuniyet sonrası devlete atanması oldukça düşük puanlamayla aldığını biliyordum yükselmediyse..

Peki ben ?

İşitme engelliyim hangi bölümü okursam bana bir faydası olur ki ?
Ve kayıtlar sınavlar falan eskisi gibi değil sanırım nasıl oluyor onu da bilmiyorum ne yapmalıyım AÖF okumak istiyorum ama nasıl hangi bölüm ne yapmalıyım vs bilmiyorum

evet sosyal hizmetlerde iyi ama çok fazla mezunu var.bi kaç seneye oda tavan yapar.

plumeria, canım sen yerleşebileceğin bölümleri tercih etsen daha uygun olur sanırım.istersen bu konuda uzman birine sor.

Evet hızla yükseliyor girenler çok iyi yerlere rahatlıkla girdi...
ama bayan için ideal diye düşünüyorum birde 4 yıllık öğretmenlik branşları var...Değerlendirebilinirse büyük bir avantaj

aslında bayan için en uygunu öğretmenlik.herkesin gönlüne göre olur inşallah.

Amin bencede en azından formasyon derdi olmadan direkve temiz iş :)
amin

gulsenn teşekkürler
ne yapıyım bilmiyorum ki :) gidiyim de konuşuyım bari

rica ederim canım.keşke daha fazla yardımım dokunsa.

önlisans bilgisayar programcılığı bölümünden dikey geçişle açıköğretim hangi bölümleri önerirsiniz acaba?

ben de aynı durumdayım aslında 4 yıllık iktisat mezunuyum. ikinci üniversitede çok kararsızım. sosyal hizmetleri ben de düşündüm yanlız staj zorunluluğu var. büro yönetimi ve yönetici asistanlığına sıcak bakıyorum ben de şuan. kpss de yerleşirken belki işe yarar diye. halkla ilişkilerde olur aslında. biraz araştırdım ben aslında adalet bölümü çok iyi hatta tamamlayıp hukuk okuyabiliyorsunuz ama dersleri çok zor. benim gibi evli ve çalışan bir bayan için adalet bölümü zor. en azından 2 yılda bitmez diye düşünüyorum

Plumeria;

bende işitme engelliyim. Selçuk Üniversitesinde Bilgisayar proğramcılığı bölümü önlisans mezunuyum.

Dikey geçiş yaparak Uluslararası İlişkiler bölümünü okuyacağım.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik mezunuyum dikey geçiş yaparak Kamu Yönetimi okuyacağım :)
Umarım iş hayatımda işe yarar. :)

Bende önlisansı dikey geçişle 4 e tamamlamaya karar verdim konaklama işletmeciliğini seçtim diğer dersler sayısal ağırlıklıydı pek bana göre değil, uluslararası ilişkilerin dersleri de fazla sıkıcı gibi geldi, konaklama biraz daha günlük hayata uygun geldi bana :D

yerel yönetimler okudum dikey geçişle Kamu Yönetimine geçtim son sınıftayım :) yalnız 2 yıl üzerine tamamlarsanız 2 yıllık diplomanız ile tercih yapamazsınız.En üst eğitim durumunuz geçerli sayılır.O yüzden 4 yıllık mezun arkadaşlar 2 yıllık okuyayım bi mesleğim daha olsun diye düşünüyorlarsa iyi düşünsünler 2 yıllık diplomalarını kullanamazlar.

Üst Alt