Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Açlığa hiç dayanamıyorum. Özellikle akşam içtiğim Rexapin 30mg ilaçından sonra?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
350
Açlığa hiç dayanamıyorum. Özelliklede akşam içtiğim "Rexapin 30mg" ilaçından sonra?
BUNUN SEBEBİ NE OLABİLİR?

(Zaman zaman nabzım düşüyor açlıkla beraber)

REXAPİN 15+15mg
EFEXOR XR 150mg
ABİLİFY 30mg
DİDERAL Günde 1 tane

Bende rexapinin muadili mi deniyor olanzapin 10 mg alıyorum , biraz dayanamıyorum açlığa , onun yanında depakin ve abilify de kullanıyorum , aç kalınca çok sinirli oluyorum bende birde başım ağrıyor

2polar

Ben açlıktan bayılacakmış gibi oluyorum. Zor ayakta duruyorum o zaman. Bişeyler atıştırmam gerekiyor kesinlikle.

@ayDÜNYAvazo ilaç yüzünden beyninde açlık hissi oluşuyor özellikle de tatlı şeylere karşı bu durumu çok az tatlı bir şey yesen de atlatabilirsin evde mutfakta falan olmasın pasta börek gibi şeyler en basiti iki tane kesme şeker at ağzına bastırırsın .

Rexapin yapısı gereği çok iştah açan bir ilaç. Rexapinle 45kg kadar kilo aldım. Bırakalı 1 seneyi geçmesine rağmen halen aldığım kiloyu veremiyorum.
Yemek yerine su içmek vs iştahımı kesmiyordu. İllaki hamurlu birşey yemem gerekiyordu.

dreamfail

Bende sanırım aynı ilaçtan ötürü 20 kilo kadar aldım , ara ara kilo verip alıyorum ama 5 kiloyu geçmiyor alıp - verdiğim ..

dreamfail

Ekmek ve bisküvi gibi şeylerde açlığımı yatıştırıyor acıktığımda.

açlık kaç saat sürüyor bir de aç isen ne yapıyorsun ne atıştırıyorsun çalışırken de oluyor mu

bende mide ağrısı yapıyor klozapin sigara içmek zorunda kalıyorum psikolojik olarak sigara içince ağrı gidiyor psikolojik işte

Örneğin sabahları bişey yemesem de bayılacakmış gibi oluyorum.

ben sabahları bir şeyler atıştırınca hayal kurmalar başlıyor

öyle deme kardeşim kolay değil çeken bilir

Rexapin sizde odaklanamama veya konsentre olamama yarattımı?Bilgi almak isterim .

Son düzenleme:
Rexapin kullandım, doktor yazdığında ama şuan benzeri Ozaprin kullanıyorum tad ve kullanım amaçları aynı bir ilaç. Bende kilo almak isteyen birisiyim ama nedense bende fazla kilo aldırmadı işte..

Rexapin kullandım, doktor yazdığında ama şuan benzeri Ozaprin kullanıyorum tad ve kullanım amaçları aynı bir ilaç. Bende kilo almak isteyen birisiyim ama nedense bende fazla kilo aldırmadı işte..

İştah açtı bende,
Bisküvi falanla geciştiriyorum ama
BU ŞEKİLDE OLUYOR BANA.

Açlığınızı bol yulaflı yoğurtla yatıştırabilirseniz en azından bisküvi ve hamur kadar kilo yapmamış olur. Hatta bence %75 daha az kilo yapacaktır. Tabi açlığınız yatışır, yemekten zevk almazsınız. Muhtemelen her gün de yiyemezsiniz, benzer farklı yollar üretmelisiniz. Tok tutan az kalorili yiyeceklera yönelmelisiniz belki de.

ayDÜNYAvazo ben işitme engelliyim, ilaç kullanmıyorum ama açlık hakkında tecrübelerim var;

Ben de bir zamanlar günde 3 öğün yemek yerdim. Arada da karşıma çıktı mı mi affetmez yerdim sürekli. Hele bisküvi, kek gibi abur cuburları bazen torbayı doldurarak alırdım, başım dönene kadar yerdim.

Hâliyle çok kilo aldım ve diyet ile kardiyo yapmaya başladım. Evet başlarda insan yemeksiz olmuyor diyor. Ha bak açım diye halsizim, bak açım diye başım ağrıyor, bak açım diye bir sürü şikayet ediyor insan. Ama değilmiş, bu şikayetlerin nedeni "alışkanlıkmış". Aslında hepimizde aylarca yetecek enerji depolanmış durumda zaten. Ben şuan artık günde 20 saat açım ve inanın "hiç umrumda değil ve hiçbir şikayetim yok". Çünkü yıllar sonra alışkanlığım değişti. 72 saat aç kalmayı bile başardım. Tavsiye etmiyorum, alışık olmayanların yapabileceği bir diyet değil 72 saat açlık.

Benim durumumda ilaç yok o nedenle kesin bir şey diyemiyorum. Eğer ilaç söz konusu olmasaydı kesinlikle sizin sorununuz alışkanlıktır derdim.

Rexapin 20 yüzünden 75 kilodan 100 kilo oldum aşırı iştah açıyor 15 düşürulunce 95 düştüm

rexapine başlamadan önce 40kg idim. 2 yıl sonra 85 kiloya çıktım. Şimdi rexapini bıraktım fakat aldığım kiloları veremiyorum. Hormonal dengem bozuldu.

clonex çok acıktırıyor ne yesem doymuyorum her gün sanki 1 hafta yemek yememişim gibi

Depakin ve rexapin kullanıyorum rexapin psikoza çok iyi geliyor şuanda hiç bir atakta yok yanlız kilo ağrı gibi yan etkisi var sizce doktordan değiştirmesini isteyimmi yoksa devammi edeyim

Rexapin, yaşadığın psikoza çok iyi geliyorsa kullanmaya devam et. Birinci önceliğin stabil kalmak olmalı Derdin kiloysa onu da spor yaparak veya perhiz uygulayarak çözebilirsin. Geçmiş olsun...

Olanzapin etken maddesi. Ben de olfrex kullanıyorum. Aynı ilaç. Düşünce bozuklukları için birebir.

Depakin (Valproik Asit) bir duygu durum dengeleyici (Mood Stabilizer)' dir ve kilo aldırır. Zyprexa, Rexapin (Olanzapin) anksiyeteyi (kaygı) en iyi bastıran atipik antipsikotik (nöroleptik)'dir ama ve fakat maalesef ki en çok iştah açan antipsikotiktir.

Ne kadar süredir kullanıyorsun bilmiyorum ama madem iyi geliyor en azından vücudunda stabil seviyeye (steady state) gelene kadar kullan ve sonrasına bak derim. Geçmiş olsun..

Üst Alt